Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με καλό μείγμα ειδήσεων κίνηση προς τις 890 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με καλό μείγμα ειδήσεων κίνηση προς τις 890 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ένα καλό μείγμα ειδήσεων έχουμε σήμερα μετά από αρκετό καιρό και αναμένεται να βοηθήσει, όπως σημειώνουν και οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια. Η Moody’s αναβάθμισε τις τράπεζες χθες, η Motor Oil ανακοίνωσε προσωρινό μέρισμα 0,40 ευρώ και η Coca Cola δημοσίευσε πωλήσεις σημαντικά ανώτερες των μέσων εκτιμήσεων. Επιπλέον η ΑΛΦΑ ανακοινώνει σήμερα τρίτο τρίμηνο και αναμένεται καλό.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με άνοδο άνω του 0,5% και στις 890 μονάδες με τον τζίρο να είναι στα γνωστά επίπεδα. Διαβάστε και θέμα για την πορεία των ενεργών επενδυτών στο Χρηματιστήριο, όπου σε 8 μήνες μειώθηκαν στο μισό. Σε άλλη κατηγορία του site το σχετικό θέμα.

COCA COLA: Σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια των αναλυτών η πορεία των καθαρών πωλήσεων ανήλθε τα 2,7 δισ. ευρώ περίπου σημειώνοντας αύξηση 27% και ήταν ανώτερη των εκτιμήσεων κατά 12%. Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πωλήσεις 2,4 δισ. ευρώ. Η πορεία αυτή δίνει άνοδο στη μετοχή 2,71% και μάλιστα με καλό όγκο για ξεκίνημα. Στα 22,70 ευρώ η τιμή της μετοχής και στα 8,43 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

MOTOR OIL: Προσωρινό μέρισμα 0,40 ευρώ ανακοίνωσε πριν από λίγο η εταιρεία με την αποκοπή του να γίνεται μάλιστα στις 21 Νοεμβρίου. Είχε ερωτηθεί η διοίκηση στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με αφορμή τα αποτελέσματα εξαμήνου και είχε πει πως περίμενε να πλησιάσει προς το τέλος η χρήση για να έχει μία καλύτερη εικόνα. Προφανώς και η εικόνα των κερδών έχει παραμείνει εξαιρετική και γι΄αυτό δίνεται και το προσωρινό μέρισμα. Λογικά θα δούμε συνολικά μία πολύ δυνατή μερισματική απόδοση στο σύνολο της χρήσης. Με άνοδο 1,51% η μετοχή και στα 18,20 ευρώ!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η αναβάθμιση από Moody’s αλλά και τα αποτελέσματα που αρχίζουν να δημοσιεύονται από το σημερινό κλείσιμο της αγοράς θα διατηρήσουν τις τράπεζες στο επίκεντρο της προσοχής. Άλλωστε με αυτές ασχολείται κυρίως το μεγάλο μέρος της αγοράς. Καλό άνοιγμα από ΑΛΦΑ που θα δημοσιεύσει κέρδη πάνω από 100 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο. Προσεγγίζει σιγά-σιγά το 1 ευρώ, αν και με μεγάλη θα λέγαμε καθυστέρηση σε σύγκριση με τις άλλες συστημικές. Καλή εικόνα και από τις άλλες 3, με την ΕΤΕ να έχει τη μικρότερη άνοδο.

ΟΠΑΠ: Με καλό όγκο ξεκίνησε η μετοχή και ενισχύεται 0,38%. Στα 13,14 ευρώ.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Είχε ανακοινώσει πωλήσεις για το εννεάμηνο και χθες δημοσίευσε και λογιστική κατάσταση. Η αύξηση στα κόστη και οι πληθωριστικές πιέσεις αποτυπώνονται ανάγλυφα. Ενώ έχουμε μεγάλη αύξηση πωλήσεων λόγω πορείας τουρισμού (53,2 εκατ. ευρώ από 38,2 εκατ. ευρώ), τα EBITDA μειώθηκαν στα 6,5 εκατ. ευρώ από 6,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 3,58 εκατ. ευρώ από 4,03 εκατ. ευρώ. Και πάλι καλά να λέμε.

Οι ταμειακές ροές δεν πήγαν καλά και οι συνολικές υποχρεώσεις εμφανίζονται αυξημένες στα 54,9 εκατ. ευρώ από 38,3 εκατ. ευρώ. Σημαντική η αύξηση των τραπεζικών υποχρεώσεων. Τα ίδια κεφάλαια στα 27,5 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 64,2 εκατ. ευρώ. Διαγραμματικά πατάει σε καλή στήριξη μετά τη σημαντική υποχώρηση τους προηγούμενους μήνες.

ΕΛΤΟΝ: Την άφησαν και αυτή στη μοίρα της. Με τέτοια αποτελέσματα. Προφανώς και η απουσία επενδυτών έχει επηρεάσει πολλές μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, μεταξύ αυτών και η συγκεκριμένη. Στα 2,09 ευρώ και στο-0,95%.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Εδώ και καιρό δε μας δίνει αφορμή για σχολιασμό. Μικρές απώλειες στο ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης