Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χωρίς τζίρο υποχωρεί 1% και ακολουθεί τις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χωρίς τζίρο υποχωρεί 1% και ακολουθεί τις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες έκλεισαν χθες οι αγορές της Ευρώπης και με σημαντική πτώση οι αγορές στις ΗΠΑ. Η FED αύξησε 0,75% τα επιτόκια, όσο περίμεναν οι αναλυτές, αλλά δεν έβαλε ταβάνι στο τελικό ύψος των επιτοκίων και έτσι δεν έστειλε το θετικό μήνυμα που περίμεναν οι επενδυτές. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες σήμερα και ο DAX χάνει 1% περίπου. Με ανάλογες απώλειες άνοιξε και ο Γενικός Δείκτης και χαμηλό τζίρο. Το γεγονός ότι ο τζίρος είναι χαμηλός μπορεί να βοηθήσει σημειώνουν κάποιοι αναλυτές ώστε να περιοριστούν οι απώλειες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες 1,35% και κάτω από τις 600 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης. Υποχωρούν άνω του 1% όλες οι συστημικές.

COCA COLA: Με μικρό όγκο υποχωρεί 1,88%.

ALPHA BANK: Φυσικά και η στήλη δεν μπορεί να είναι υπέρ στο μοίρασμα μετοχών σε στελέχη στην τιμή των 0,29 ευρώ ανά μετοχή, συνέχεια του προγράμματος για την περίοδο 2020-2024 καθώς μέσα σε αυτήν την περίοδο οι μέτοχοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη στηρίζοντας την τράπεζα. Θα περιμέναμε πρώτα να επιβραβευτούν οι μέτοχοι και μετά τα στελέχη.

JUMBO: Οι πωλήσεις του ομίλου τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 12% περίπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας και σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021. Το ποσοστό αύξησης των πωλήσεων κατά την 10μηνη περίοδο Ιανουάριος- Οκτώβριος 2022 ανήλθε στο 11% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Εντυπωσιακή πορεία και κάποια στιγμή θα πρέπει να αποτυπωθεί και στην τιμή της μετοχής. Κάτω από τα 14 ευρώ και με απώλειες 1,63% αλλά με όγκο κάτω από 1.000 τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Σίγουρα οι προσπάθειες του Γιάννου Κοντόπουλου απαιτούν χρόνο για να αποδώσουν και το ερώτημα είναι αν έχει εκείνα τα στελέχη δίπλα του που να είναι στην ίδια σελίδα. Δηλαδή ο κ.Κοντόπουλος θέλει να μπει τέλος στην έξοδο των εταιρειών από το Χ.Α. να γίνουν νέες εισαγωγές και να αυξηθούν οι επιλογές των επενδυτών. Πολύ σωστή η προσέγγισή του. Τα στελέχη όμως έχουν την ίδια άποψη ή πιστεύουν πως «δεν είναι δουλειά τους να φέρνουν εταιρείες στο Χρηματιστήριο»; Η είσοδος του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος θα αποτελέσει ένα κίνητρο να έρθουν ξένοι επενδυτές. Πρέπει να μπουν και άλλες μεγάλες εταιρείες ή και να έρθουν και κάποιες μέσω διπλής διαπραγμάτευσης. Διαβάστε περισσότερα σε σχετικό θέμα του συναδέλφου Δ.Παφίλα στην κατηγορία Χρηματιστήριο.

ΑΔΜΗΕ: Σιγά μην έχανε την ευκαιρία να υποχωρήσει… Στο -1,20% και στα 1,64 ευρώ στα πρώτα λεπτά.

PREMIA: Δεν αγοράζει απλά τα ακίνητα της Μπουτάρης. Η παραγωγή θα ξεκινήσει ξανά και ο στόχος είναι να γίνουν εξαγορές οινοποιείων καθώς εντοπίζονται προοπτικές στο ελληνικό κρασί. Η στήλη συμφωνεί και θεωρεί πως είναι εξαιρετική εξέλιξη ότι ένα τέτοιο brand θα συνεχιστεί.

CPI: Παρατηρούμε μία προσπάθεια να κινηθεί υψηλότερα η μετοχή, εξέλιξη που αποδίδεται από κάποιους στα βελτιωμένα αποτελέσματα. Φυσικά και είναι θετικό μία μικρή εταιρεία να προσπαθεί να αναρριχηθεί στο χρηματιστηριακό ταμπλό, απλώς να σημειώσουμε πως τα καλύτερα αποτελέσματα σε επίπεδο κερδοφορίας οφείλονται στο πριμ ύψους 190 χιλ. ευρώ που έλαβε λόγω καλής συνεργασίας με προμηθευτές του εξωτερικού σύμφωνα με τον ισολογισμό. Έτσι τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στις 277 χιλ. ευρώ από 99 χιλ. ευρώ. Χωρίς το Bonus θα είχε οριακά μικρότερα κέρδη από τα περσινά.

ΛΙΒΑΝΗΣ: Δημοσίευσε και αποτελέσματα εξαμήνου και λογικά θα πρέπει να επιστρέψει στο ταμπλό. Είχε τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης γιατί δεν είχε δημοσιεύσει ετήσια 2021 εντός της προθεσμίας. Το σύστημα παρακολούθησης που έχει η στήλη τη δείχνει πάντως ακόμα εκτός, επομένως μπορεί οι αρμόδιες αρχές να περιμένουν κάτι παραπάνω.

FIERATEX: Μέσα σε έξι λεπτά πήγε από το -9,89% που ήταν το άνοιγμα στο +5,49%. Αυτή η κίνηση με συνολικό τζίρο 104 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης