Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατοχυρώθηκαν κέρδη, επηρεάστηκε από τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατοχυρώθηκαν κέρδη, επηρεάστηκε από τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Είχαμε την αποκοπή του μερίσματος των ΕΛΠΕ και δεν ακολουθήσαμε τις ξένες αγορές στην ανοδική τους κίνηση, αλλά στο δεύτερο μισό είδαμε και κάποιες αυξημένες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες σίγουρα είναι λογικές. Αυξημένη μεταβλητότητα και στις αγορές του εξωτερικού. Στις ΗΠΑ άνοιξαν με άνοδο οι βασικοί δείκτες και μετά γύρισαν χαμηλότερα, επηρεάζοντας και τις αγορές της Ευρώπης.

Εμείς επηρεαστήκαμε επίσης και τελικά κλείσαμε στο -0,69% και στις 868,25 μονάδες, πάνω στον απλό κινητό των 200 ημερών. Πήγε να τον κόψει προς τα κάτω, αλλά τελικά έμεινε πάνω του. Ο τζίρος χαμηλός και πάλι.

ΕΛΠΕ: Στο χαμηλό ημέρας την έκλεισαν τη μετοχή και στα 6,52 ευρώ με απώλειες 5,64%. Έχασε όλο το μέρισμα που έκοψε.

ΟΛΠ: Μεγάλη η βελτίωση της μετοχής και περιμένουμε να συνεχίσει υψηλότερα και όχι να οπισθοχωρήσει. Έχει ξεφύγει πλέον από εκείνο το πλαγιοκαθοδικό κανάλι που πολλές φορές έχουμε σχολιάσει. Η εξαιρετική κερδοφορία στο εννεάμηνο και η τρομερή ρευστότητα, δημιουργούν προϋποθέσεις για συνέχιση της ανόδου, αρκεί να παραμείνει και καλό το κλίμα συνολικά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε υψηλό 5 μηνών και πάνω από το 1 ευρώ ξανά η Eurobank. Έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 1,01 ευρώ ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 0,56%. Η Alpha Bank ενώ ξεκίνησε πάλι δυνατά, τελικά έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας και με απώλειες 1,86%. Με απώλειες 1,20% η Εθνική και με 0,64% η Πειραιώς.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έγραψε υψηλό λίγο πάνω από τα 17 ευρώ, αλλά εκεί είναι η μεγάλη αντίσταση και γύρισε χαμηλότερα. Στα 16,61 ευρώ και στο -2,18%. Θα χρειαστεί καλύτερο κλίμα για την υπέρβαση.

ΕΧΑΕ: Κοντά στα 3 ευρώ έκανε μεγάλους όγκους το προηγούμενο διάστημα. Τώρα έχει ανακάμψει κάπως και σήμερα με 24 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 1,60% και έκλεισε στα 3,18 ευρώ.

CENERGY: Με καλή συμπεριφορά σήμερα και άνοδο 1,23%.

ΜΕΖΖ: Δεύτερη μέρα μεγάλων απωλειών για τα νέα ΜΕΖΖ που μπήκαν χθες στο χρηματιστήριο. Το Galaxy στο -30,05% και το Sunrise στο -9,16%. Με απώλειες 5,38% το Cairo Mezz. Εξαίρεση σήμερα στην πορεία συνολικά των μετοχών της εν λόγω κατηγορίας η Phoenix Vega που κινήθηκε με αξιόλογη άνοδο 4,26% και όγκο πάνω από 7 εκατ. τεμάχια.

MERMEREN: Θα λέγαμε πως με όσα έχουν γίνει στα χρόνια της πανδημίας, ότι είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Δηλαδή στο εννεάμηνο είχε ίδιες πωλήσεις περίπου (21,7 εκατ. ευρώ) και καθαρά κέρδη 10 εκατ. ευρώ από 11,1 εκατ. ευρώ. Νομίζουμε πως η πορεία των μεγεθών έχει αποτυπωθεί στο ταμπλό. Το ερώτημα είναι αν μπορούν οι εταιρείες του κλάδου να ανακάμψουν ξανά και να δούμε πάλι εξαιρετικά κέρδη.

PERFORMANCE: Έχει δώσει μία κίνηση στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά ακόμα έχει σημαντικές απώλειες από την αρχή του έτους. Στα 3,63 ευρώ και στο +2,83% με 16 χιλ. τεμάχια.

FLEXOPACK: Αν και σε χαμηλές τιμές, είδαμε καλούς αγοραστές σήμερα.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Αν και υπάρχουν πολλά κενά στο πως θα γίνει η μετάλλαξη της εταιρείας και πως θα μπουν τα λεφτά, βλέπουμε μία πολύ καλή πορεία στο ταμπλό το τελευταίο διάστημα. Έτσι κι αλλιώς οι προσπάθειες να καθαρίσει ο ισολογισμός έχουν αρχίσει και αποδίδουν, ενώ τα 20 εκατ. ευρώ που θα βάλει το fund όπως και να το κάνεις είναι εξαιρετικό νέο για μία τέτοια εταιρεία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης