Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης της Φίλιππος Νάκας – Μέρισμα 0,10 ευρώ

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης της Φίλιππος Νάκας – Μέρισμα 0,10 ευρώ
Ο καθαρός δανεισμός σημείωσε αύξηση και από οριακά αρνητικός στην περσινή χρήση
Σχετικά Άρθρα

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Φίλιππος Νάκας στο σύνολο της χρήσης που έληξε στις 30/6/2022 ανήλθε στα 22,02 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση της τάξης του 12,0% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρήση που ανερχόταν σε 19,66 εκατ. ευρώ.
Η σημαντική αύξηση των πωλήσεων οφείλεται αφενός στη λειτουργία του Ομίλου σε κανονικές συνθήκες στην τρέχουσα χρήση μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις εμπορικές δραστηριότητες, στη μεγαλύτερη διάρκεια του προηγούμενου έτους για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και αφετέρου στην αύξηση των τιμών πώλησης των εμπορευμάτων, αναφέρει η εταιρεία.
Τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων σε επίπεδο Ομίλου υποχώρησαν στα 2,49 εκατ. ευρώ έναντι 2,98 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.
Στην παρούσα χρήση τόσο ο Όμιλος όσο και η Εταιρεία παρουσίασαν καθαρά κέρδη μετά φόρων, τα οποία σε επίπεδο Ομίλου μειώθηκαν στο ποσό των 779.438 ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ.
Η μείωση των κερδών, παρά τη διατήρηση του περιθωρίου μικτού κέρδους οφείλεται στη σταδιακή μείωση των κρατικών ενισχύσεων που έλαβε η μητρική εταιρεία κατά την προηγούμενη χρήση, με συνέπεια τη αύξηση των λειτουργικών της εξόδων σε σχέση με μισθώματα, μισθοδοσία, κόστος ενέργειας και γενικών εξόδων λειτουργίας καταστημάτων.
Ο καθαρός δανεισμός σημείωσε αύξηση και από οριακά αρνητικός στην περσινή χρήση είναι τώρα στα 1,9 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια να ανέρχονται στα 17 εκατ. ευρώ.
Ο Όμιλος θα συνεχίσει τις αυστηρά επιλεγμένες επενδύσεις, κυρίως αυτές που αφορούν την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος, ενώ έχει αποφασιστεί η μετατροπή των καταστημάτων Nakas concept σε καταστήματα δώρων για άνδρες – γυναίκες -παιδιά, πώλησης παιχνιδιών, εποχιακών ειδών και ευφάνταστων οικιακών ειδών.
Η διοίκηση θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή.
Συνολικά, η εικόνα παραμένει καλή αν και η μείωση της κερδοφορίας αυξάνει το p/e στη μετοχή, ενώ δεν υπάρχει αναφορά για επιστροφή κεφαλαίου που είχε δοθεί σε προηγούμενες χρήσεις.
Σημειώνεται πως η αποτίμηση είναι χαμηλότερη από τα ίδια κεφάλαια και πως η εισηγμένη διαθέτει αξιόλογη ακίνητη περιουσία, ενώ το ύψος των αποθεμάτων ήταν στα 10,4 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένο έναντι της περσινής χρήσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης