Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διολίσθησε με χαμηλό τζίρο – Καλύτερα όμως από τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διολίσθησε με χαμηλό τζίρο – Καλύτερα όμως από τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήταν ένα ράλι ανακούφισης ή θα δούμε συνέχεια μετά την ήπια σημερινή πτώση; Οι εκτιμήσεις τόσο για τη δική μας αγορά όσο και για τις αγορές του εξωτερικού πάντως δεν είναι καλές. Οι ανησυχίες φούντωσαν ξανά αναφορικά με την πολιτική των κεντρικών τραπεζών, ωθώντας υψηλότερα και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Η δική μας αγορά πήγε καλύτερα από τις αγορές του εξωτερικού. Θεωρούμε πως αυτό έγινε από τη μία γιατί χθες έκλεισε με μικρότερη άνοδο και από την άλλη γιατί έχουμε πολλές μετοχές με ελκυστικές αποτιμήσεις με βάση τα θεμελιώδη. Έχουμε μετοχές που δεν δικαιολογούν τα τρέχοντα επίπεδα ακόμα και αν στο δεύτερο εξάμηνο βγάλουν ζημιές. Όμως οι επενδυτές δεν παίρνουν ρίσκο. Θα το κάνουν όταν οι συνθήκες είναι καλύτερες. Τότε θα είναι μικρότερη βέβαια και η απόδοση.

ΔΕΗ: Αυτή ξεχώρισε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες ανοδικές αλλά δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Από την αρχή του έτους χάνει 40%. Στα 5,58 ευρώ σήμερα και στο +1,45% με υψηλό θα λέγαμε όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βγήκε η Deutsche Bank και αύξησε τις τιμές στόχους, αλλά μόνο η ΕΤΕ κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο. Η άνοδος των επιτοκίων τις ευνοεί λέει ο οίκος παρά το γενικότερο περιβάλλον. Καλά τοποθετημένες έναντι των ευρωπαϊκών συμπληρώνει.

VIOHALCO: Την έκλεισαν στο υψηλό ημέρας και στα 3,60 ευρώ με άνοδο 2,86%.

ΕΥΔΑΠ: Και αυτή έκλεισε στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 1,24% και με υψηλό όγκο.

ΟΤΕ: Στο χαμηλό ημέρας το δικό του κλείσιμο και στα 15,30 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 1,59 ευρώ που ήταν χαμηλό ημέρας και με απώλειες 3,17%.

INTRAKAT: Προσπάθεια αντίδρασης και σήμερα με καλύτερα αποτελέσματα. Η μετοχή έχει βυθιστεί το τελευταίο διάστημα, ενώ αναμένεται και νέα αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος. Στα 1,63 ευρώ και στο +1,87% με όγκο 129 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Πολλά τα κομμάτια σήμερα και σημαντική η πτώση και ίσως κάποιοι να ξέρουν κάτι παραπάνω αναφορικά με όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα. Στα 1,37 ευρώ και στο -2,14% στο κλείσιμο με όγκο 102 χιλ. τεμάχια. Μπήκε καλή εντολή και έκλεισε με μικρότερες απώλειες η μετοχή από αυτές που είχε ενδοσυνεδριακά. Χαμηλό στα 1,31 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Χωρίς να κάνει πολλά κομμάτια έκλεισε με αξιόλογες απώλειες. Στα 2,14 ευρώ και στο -4,04%.

ΕΥΑΘ: Νέα πτώση 1,42% και τιμή 3,47 ευρώ. Σε λίγο θα την πάνε στα μετρητά της.

CENTRIC: Στα τρία deals που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο διάστημα, εμπλέκεται έμμεσα ή άμεσα. Αρχικά έχει συνεργασία με τα καράβια και εμπλέκεται στο deal ANEK-Attica Group. Στο deal της CD Media, η οποία αγόρασε το 29,3% της Intertech εμπλέκεται καθώς έχει μικρό ποσοστό συμμετοχής στην CD Media. Τέλος κατέχει το 3% της Προοδευτικής από παλιά και η επαναδραστηριοποίηση της εισηγμένης με την είσοδο του ξένου fund θα τη βοηθήσει.

ΕΛΤΟΝ: Στα 2,08 ευρώ και με αποτίμηση 55,5 εκατ. ευρώ. Με τέτοια κέρδη και παραμένει σε τέτοια επίπεδα.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Καλός ο ενθουσιασμός των επενδυτών, αλλά θα πρέπει να ξέρουν περισσότερα πριν οδηγήσουν μία μετοχή υψηλότερα. Δεν νομίζουμε πως το ξένο fund θα βάλει τα λεφτά του και θα πάρει τις μετοχές σε υψηλές τιμές. Επιπλέον θα υπάρξει dilution, αλλά το σημαντικό είναι πως επιτέλους η εταιρεία μπορεί να δραστηριοποιηθεί ξανά. Για τη στήλη, είναι θετικό νέο για όλη την αγορά. Δεν είναι λίγο μία εταιρεία που απλά θα μπορούσε κάποιος να τη δει μόνο ως όχημα να επιστρέφει έτσι. Μακάρι να υπάρξουν και άλλες τέτοιες κινήσεις σε άλλες εταιρείες. Οι ΑΠΕ είναι ένας τομέας που έχει μέλλον στην Ελλάδα.

LAVIPHARM: Ξανά με δυνατό αγοραστή στα 0,45 ευρώ στο κλείσιμο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης