Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, δοκιμάζονται οι 820 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, δοκιμάζονται οι 820 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, αλλά λίγο αργότερα τις περιόρισαν κάπως πέριξ του 1%. Εκεί περίπου άνοιξε και η δική μας αγορά και κάτω από τις 820 μονάδες με το τζίρο να πιάνει πιο γρήγορα το 1 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με άλλες μέρες. Πιέζονται και πάλι οι τράπεζες, αλλά απώλειες συνολικά παρατηρούνται στις περισσότερες μετοχές που έχουν κάνει πράξη.

Η αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75% από τη FED αλλά και η επανάληψη της δέσμευσης πως θα ρισκάρει ουσιαστικά την οικονομική ανάπτυξη για να ρίξει τον πληθωρισμό, αλλά και οι εξελίξεις στην Ουκρανία επηρεάζουν. Αναλυτές σημείωναν πως έχει αυξηθεί και πάλι ο γεωπολιτικός κίνδυνος. Τα παραπάνω επισκιάζουν τα καλά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται, τα μερίσματα, οι επιστροφές κεφαλαίου κ.α.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες οι συστημικές με απώλειες άνω του 1%. Κάτω από τα 0,90 ευρώ η ΕΥΡΩΒ.

JUMBO: Με μικρό όγκο χάνει 2,20% και είναι η μετοχή με τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΤΙΤΑΝ: Προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τα 11 ευρώ.

ΔΕΗ: Και αυτή με απώλειες κοντά στο 1% και καλό όγκο συναλλαγών.

ΑΝΕΚ: Λόγω της συμφωνίας και του premium που δίνει η σχέση ανταλλαγής, θα ανοίξει στα 0,0990 ευρώ και στο +20%, και έχει ακόμα περίπου ένα limit up.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Διαβάστε θέμα που έχουμε στη στήλη για όσα ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα του Βελγίου και πιθανότατα θα επηρεάσουν και τη δική μας. Φαίνεται πως οι αυξήσεις επιτοκίων δημιουργούν ζημιές στις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος. Αμετάβλητη στα 16,50 ευρώ άνοιξε η μετοχή με όγκο κάτω από 600 τεμάχια.

AUTOHELLAS: Επιστροφή κεφαλαίου 1 ευρώ ανά μετοχή θα αποφασιστεί σε έκτακτη γενική συνέλευση. Προφανώς και το τρίτο τρίμηνο έχει πάει εξαιρετικά και γίνεται αυτή η διανομή. Με άνοδο 4,37% και όγκο πάνω από 5 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα. Στα 10,04 ευρώ που σημαίνει απόδοση 10% με βάση το ύψος της επιστροφής που ανακοινώθηκε.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Μειωμένες κατά 3,5% οι πωλήσεις και στα 192,1 εκατ. ευρώ με τα EBITDA να μειώνονται κατά 6,9% και στα 6,17 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν 11% και στα 1,27 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση στην τακτική γενική συνέλευση σε ερώτηση του ΒΝ είχε ενημερώσει για την πορεία λέγοντας πως ο πόλεμος πάγωσε τις πωλήσεις. Σημειώνεται ωστόσο πως τα περσινά αποτελέσματα είχαν και έκτακτες πωλήσεις (ψηφιακή μέριμνα). Ήπια ανοδικά με μικρό όγκο στο ξεκίνημα η μετοχή, η οποία βέβαια έχει ταλαιπωρηθεί σημαντικά το προηγούμενο διάστημα.

ΒΥΤΕ: Πάνω από 90% συγκέντρωσε η Ideal, επομένως την αποχαιρετάμε και αυτή. Φεύγει από το Χ.Α. ως επιλογή, αλλά θα ενσωματώσει τα μεγέθη της στην Ideal. Στο +6,55% και στα 3,4950 ευρώ με όγκο περίπου 100 χιλ. τεμάχια, αφού υπάρχει εντολή αγοράς 1 εκατ. τεμαχίων σε αυτήν την τιμή.

REVOIL: Συνεχίζει ανοδικά και στο ξεκίνημα ενισχύεται 5,35%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης