Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές αλλά με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές αλλά με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και διαγραμματικά ο DAX πάτησε στο χαμηλό που έγραψε αρχές Σεπτέμβρη και αντέδρασε. Θετικό μήνυμα από τη διαγραμματική του εικόνα. Μετά την αργία στο Λονδίνο χθες, σήμερα οι αναλυτές περιμένουν περισσότερη συμμετοχή στη συνεδρίαση και καλύτερες συναλλαγές.

Μένουν ακόμα λίγες μέρες για την ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων εξαμήνου, με τα περισσότερα που ανακοινώνονται έως σήμερα να είναι έως και εντυπωσιακά. Υπάρχει φυσικά η ανησυχία για την πορεία του δευτέρου εξαμήνου, λόγω πληθωρισμού, επιτοκίων, ενεργειακής κρίσης κ.α. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με ήπια άνοδο ακολουθώντας τις αγορές του εξωτερικού αλλά ο τζίρος δεν ενθουσιάζει. Λίγο αργότερα πήγε στο +1% πάλι με χαμηλό τζίρο. Έκανε 10 λεπτά να πιάσει 1 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Με όλα αυτά που συμβαίνουν, με τα υψηλά ναύλα, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, την ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό κτλ. η εταιρεία βελτιώνει τα μεγέθη της αυξάνοντας κέρδη αλλά και περιθώρια. Καταφέρνει και βρίσκει την άκρη και δε φέρνει πλέον μόνο από Κίνα προϊόντα και έτσι δε βάζει στα ράφια της όπως έλεγε ο κ.Βακάκης ακριβά προϊόντα που δεν ικανοποιούν τη σχέση ποιότητας-τιμής. Και νέο έκτακτο μέρισμα, ανώτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η Eurobank Equities αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε αγορά από διακράτηση αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 17,20 ευρώ από 15,10 ευρώ ενώ έβαλε και τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές. Τη σύσταση υπεραπόδοσης διατηρεί και η Piraeus Securities καθώς παίζει με discount 34% έναντι του μέσου όρου της δεκαετίας EV/EBITDA, ενώ υπενθυμίζει πως και αυτή η χρηματιστηριακή έχει τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές. Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή και κάνει πράξη στα 14,42 ευρώ (+1,69%).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδικά και εδώ οι συστημικές με την Alpha Bank να έχει άνοδο άνω του 1,5% και να ακολουθούν οι άλλες με μικρότερα ποσοστά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ξεκίνησαν και πάλι οι αγορές ιδίων αφού έγινε η δημοσίευση των αποτελεσμάτων. Θεωρούμε πως τα αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης μπορούν να είναι καλύτερα της εκτίμησης της διοίκησης, αλλά και όσα είπε να βγάλει πάλι η αποτίμηση είναι ελκυστική. Με μικρό όγκο άνοιξε πάνω από τα 4 ευρώ αλλά θέλει δυνατό αγοραστή για να κάνει την υπέρβαση.

EPSILON NET: Δημοσίευσε αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο με το τζίρο να αυξάνεται κατά 72,5% και στα 30,7 εκατ. ευρώ, τα EBITDA να ανέρχονται στα 10,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 73,42% και τα κέρδη προ φόρων στα 8,6 εκατ. ευρώ από 4,97 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 73% περίπου. Αρνητικός κατά 2 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός.

ΕΛΤΟΝ: Με μικρό όγκο τα 2,15 ευρώ αλλά βγαίνουν λίγο χαμηλότερα οι πωλητές. Άποψη της στήλης είναι πως τα αποτελέσματα θα έπρεπε ήδη να την είχαν οδηγήσει πάνω από τα 2,20 ευρώ, αλλά ας είναι…

FLEXOPACK: Άλλη αυτή. Τρομερά αποτελέσματα. Έκανε χθες +10% και συνεχίζει σήμερα με ένα +4,55% και την τιμή στα 6,90 ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Βρίσκει μάλλον ισορροπία μετά την αποκοπή του μερίσματος και την υποχώρηση της μετοχής, αφού η απόδοση ήταν τεράστια. Στα 7,70 ευρώ και θέλουμε να δούμε μία εκτίμηση από τη διοίκηση για το τι περιμένει μετά από όλες τις αλλαγές που θα γίνουν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης