Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πιάνει κέρδη και τζίρο του 2019 στο γ' τρίμηνο η Aegean – Καθυστερήσεις στις παραδόσεις νέων αεροσκαφών

Πιάνει κέρδη και τζίρο του 2019 στο γ' τρίμηνο η Aegean – Καθυστερήσεις στις παραδόσεις νέων αεροσκαφών
Βασιλάκης: Είμαστε χαρούμενοι που είδαμε τέτοια ζήτηση, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε όπως θέλαμε τους επιβάτες μας
Σχετικά Άρθρα

Με λιγότερα νέα αεροσκάφη λειτούργησε το καλοκαίρι η Aegean Airlines (4 στον αριθμό) λόγω καθυστερήσεων από την εταιρεία, μία τάση που παρατηρείται γενικά πάντως λόγω της ισχυρής ανάκαμψης μετά την πανδημία. Στο τέλος του έτους υπολόγιζε πως θα είναι 12 νέα αεροσκάφη και θα έχει 10.
Αυτή, η εξέλιξη σύμφωνα με τον επικεφαλής της εισηγμένης, Ευτύχη Βασιλάκη, και όπως είπε στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών επηρέασε και τις ταμειακές ροές.
Ωστόσο, η πορεία των μεγεθών είναι πολύ καλή και παρά την αύξηση των τιμών των καυσίμων, τον πληθωρισμό και τη γεωπολιτική αστάθεια πέτυχε κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο ο όμιλος και το τρίτο τρίμηνο θα έχει τζίρο και κέρδη, όχι λιγότερο από το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο του 2019.
Ο κ.Βασιλάκης σημείωσε πως η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός και ανακάμπτει, εξέλιξη που βοηθάει την Aegean να αναπτυχθεί και αυτή, αν και δημιουργεί περισσότερο ανταγωνισμό.
Σημείωσε επίσης πως το πιο σημαντικό είναι ότι υπήρξε σημαντική, σταδιακή και διατηρήσιμη αύξηση της ζήτησης παρά την έναρξη του πολέμου.
«Στο τρίτο τρίμηνο η πορεία είναι ίσως και λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις μας και το βλέπουμε ως μία αλλαγή και στις εκτιμήσεις μας για το σύνολο του έτους σε κερδοφορία» είπε ο κ.Βασιλάκης.
Υπενθυμίζεται πως το τρίτο τρίμηνο του 2019 ήταν το κορυφαίο για την εταιρεία.
Αναφορικά με τα αεροδρόμια, αναπτύσσεται το Ηράκλειο, και γενικά τα νησιά, ενώ χαμηλότερα του 2019 είναι τα νούμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτή η εξέλιξη δεν οδηγεί σε κάποια αλλαγή στη στρατηγική, αλλά δημιουργεί χώρο για ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.
Ο κ.Βασιλάκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και όσα συνέβησαν στα αεροδρόμια με καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων. «Υπάρχουν και αρνητικά, είπε, όπως οι καθυστερήσεις των αεροσκαφών και συνολικά η εξυπηρέτηση στα αεροδρόμια.
Είμαστε χαρούμενοι που είδαμε τέτοια ζήτηση, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε όπως θέλαμε τους επιβάτες μας. Κάτι αντίστοιχο είδαν όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης, με την Ελλάδα να είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα έναντι των άλλων αεροδρομίων, όπως και η Aegean. Δεν είχαμε τις ακυρώσεις που είχαν άλλες εταιρείες και αεροδρόμια. Καταφέραμε να μειώσουμε το θέμα με καλύτερη επικοινωνία, κάποια δώρα και με το πρόγραμμα επιβράβευσης», είπε ο κ.Βασιλάκης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης