Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βγήκαν πωλήσεις στο τέλος, κράτησε το θετικό πρόσημο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βγήκαν πωλήσεις στο τέλος, κράτησε το θετικό πρόσημο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μία μεταβλητότητα την είχε και σήμερα αν και θεωρούμε πως πήγε καλύτερα από τις ξένες αγορές. Βοήθησαν οι τράπεζες και μερικά ακόμα βαριά χαρτιά. Στο τέλος βρέθηκε σε χαμηλό ημέρας, αλλά με άνοδο 0,31% καθώς στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν κάποιες μεγάλες εντολές πώλησης σε κάποια βαριά χαρτιά. Έτσι περιορίστηκε η άνοδος για παράδειγμα σε ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ, διευρύνθηκε η πτώση σε EEE, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΛΠΕ και περιορίστηκε η άνοδος του Γ.Δ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η μετοχή που κέρδισε τις εντυπώσεις σήμερα και ενισχύθηκε σημαντικά με υψηλό όγκο συναλλαγών. Οι αναβαθμίσεις των ξένων οίκων το τελευταίο διάστημα έχουν βοηθήσει. Στο +4,60% και στα 1,1820 ευρώ με όγκο 4,4 εκατ. τεμάχια και είναι καθαρός, ήτοι χωρίς πακέτα.

ΕΥΔΑΠ: Με υψηλό όγκο σήμερα η μετοχή. Μάζευαν κομμάτια οι αγοραστές, αλλά τους τα έδιναν με άνεση οι πωλητές. Τελικά μετά από 150 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 7,79 ευρώ με άνοδο 1,56%.

ΟΛΠ: Ο πωλητής στη μετοχή δεν την αφήνει να πάρει ανάσα. Στα 15 ευρώ σήμερα έδειχνε τη διάθεσή του.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Προφανώς και κάτι απασχολεί τους επενδυτές συνολικά στον κλάδο. Δεν εξηγείται αλλιώς η πορεία των μετοχών. Η στήλη έχει μία άποψη την οποία έχει μεταφέρει στο παρελθόν, αλλά θεωρούμε πως με τέτοια αποτελέσματα θα έπρεπε να έχει κάνει πιο δυνατή κίνηση. Οι περισσότερες μετοχές του κλάδου θα έπρεπε να ήταν υψηλότερα. Είχε πάει σε επίπεδα πάνω από 2 ευρώ με χειρότερα νούμερα και πριν γίνει το μπαμ σε ζήτηση και τιμές. Στα 1,42 ευρώ και με μικρές απώλειες σήμερα.

JUMBO: Και σήμερα με μεγάλο όγκο και έβγαλε δυνατή αντίδραση αν και προς το τέλος περιορίστηκε στο +2,14%.

ΤΙΤΑΝ: Κατάντια…

PREMIA : Αν δεν τελειώσει και εδώ ο μεγάλος ξένος τις πωλήσεις του δε θα πάρει ανάσα η μετοχή και ας έχει και σημαντικό discount. Και έχει ακόμα κάμποσα, όπως μαθαίνουμε. Στα 1,1850 ευρώ και στο -2,47% με 155 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΤΟΝ: Παίρνουν όλες οι μετοχές το δρόμο τους έστω και με σημαντική καθυστέρηση για κάποιες όπως τη συγκεκριμένη. Μας έχει ταλαιπωρήσει καθώς είναι στις επιλογές μας που είχαμε βγάλει για το 2021 και κρατάμε ακόμα. Στα 1,40 ευρώ τότε, στα 2,10 ευρώ σήμερα.

ΚΛΜ: Επιστροφή στα γνωστά. Δυστυχώς εδώ αν δεν βρεθεί λύση, δε θα δούμε προκοπή. Στα 0,5520 ευρώ και στο -2,82% με όγκο 14 χιλ. τεμάχια και χαμηλό ημέρας τα 0,52 ευρώ.

ΔΟΥΡΟΣ: Επανεμφάνιση μετόχων με σημαντικό ποσοστό που διαφωνούν με τη διοίκηση και κατέχουν σημαντικό ποσοστό. Χρόνια τώρα προσπαθούσαν να βρουν λύση και βρέθηκαν να έχουν χάσει πάνω από το 90% της επένδυσής τους.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Και πάλι με δυνατό πωλητή.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Δεύτερο limit down καθώς η μερισματική απόδοση είναι πολύ μεγαλύτερη από το ποσοστό που μπορεί να χάσει η μετοχή σε μία συνεδρίαση. Η αποτίμηση στα 132 εκατ. ευρώ. Το σημαντικό τώρα είναι να δούμε την αποτίμηση αύριο που με βάση τους σημερινούς πωλητές μάλλον έχει ένα ακόμα limit down, και να δούμε την ταμειακή της θέση μετά τις πωλήσεις ακινήτων και τι θα δίνει στο μέλλον η επιχειρηματική δραστηριότητα.

CPI: Ο πρόεδρος της εταιρείας προχώρησε σε πώληση 60 χιλ. μετοχών. Περίπου τόσες είχε πάρει πριν λίγο καιρό μέσω stock option. Πήρε στα 0,30 ευρώ και πούλησε στα 0,60 ευρώ!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης