Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση καλύτερη των ευρωπαϊκών αγορών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση καλύτερη των ευρωπαϊκών αγορών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά αλλά ήπια ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης και η δική μας αγορά διατηρεί την καλή της συμπεριφορά και κινείται και πάλι στα πρώτα λεπτά λίγο καλύτερα από τις ευρωπαϊκές. Οι τράπεζες κάνουν κίνηση και βοηθούν το γενικό δείκτη. Ανοδικό το ξεκίνημα για Jumbo αλλά με χαμηλό όγκο. Πάνω από τις 840 μονάδες ο Γ.Δ. Αυτό που λείπει από την αγορά είναι η διάχυση των επιλεκτικών τοποθετήσεων. Βλέπουμε κάποιες μεμονωμένες κινήσεις λόγω αποτελεσμάτων, αλλά κάποιες μετοχές είναι τόσο φθηνές που δε χρειάζεται να βγάλουν εξάμηνο για να τις θυμηθούν οι επενδυτές. Υπενθυμίζουμε πως χθες είδαμε πτώση με όγκο σε κάποια μικρομεσαία και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σήμερα πως θα κινηθούν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο 1,23% ο δείκτης βοηθάει την πορεία της αγοράς. Καλή εικόνα από όλες τις συστημικές και έχουν άνοδο πέριξ του 1%. Η Αττικής έχει ανοίξει στο +9%. Η Ελλάδος εδώ και λίγο καιρό παραμένει εκεί γύρω στα 16,5 ευρώ.

JUMBO: Η χθεσινή πτώση της μετοχής λένε κάποιοι αναλυτές δίνει καλό σημείο εισόδου. Αναμένονται τα αποτελέσματα εξαμήνου την ερχόμενη Δευτέρα μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Η μετοχή ξεκίνησε με μικρό όγκο και μετά μία μεγάλη εντολή την πήγε στο +3,70%. Μαζεύτηκαν πάνω από 30 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Με μικρό όγκο ενισχύεται 1,48% αλλά βοηθάει και αυτή λόγω βαρύτητας.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αντίδραση και από εδώ και ενισχύεται άνω του 1%.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Τέλος και η συγκεκριμένη από το Χ.Α. Σταματάει σήμερα η διαπραγμάτευση μετά την εξαγορά της και την πετυχημένη δημόσια πρόταση από την Allianz.

PREMIA: Δημοσίευσε εξάμηνο. Η συνολική αξία των επενδύσεων είναι στα 228,5 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 3 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ. Κέρδη 6,5 εκατ. ευρώ έχει από αναπροσαρμογή ακινήτων, άρα το δημοσιευμένο EBITDA είναι στα 9,5 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη στα 8 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ μαζί με τα κέρδη από αποτίμηση ακινήτων. Στα 95 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός, στα 133,7 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια και στα 133,3 εκατ. ευρώ η εσωτερική λογιστική αξία ή 1,54 ευρώ ανά μετοχή. Στα 105,8 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Υπάρχει discount, με το γνωστό fund να πουλάει ακόμα από 1,21 ευρώ και πάνω.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (απάντηση): Προφανώς και δεν μπορούμε να εκφράσουμε γνώμη για μια εταιρεία που δεν έχει ουσιαστικά δραστηριότητα. Θεωρούμε πως εδώ όσοι τοποθετούνται περιμένουν κάτι θετικό από δικαστικές διεκδικήσεις που έχει. Έχει λάβει κάποια χρήματα από τέτοιες υποθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η γενική συνέλευση δεν έγινε με γνωστά ονόματα. Έχουμε φυσικά μία έλλειψη ενημέρωσης για το ποιοι παίρνουν τα κομμάτια του βασικού μετόχου που έχει φύγει από τη ζωή, αλλά είδαμε πως δύο fund που είναι μεταξύ των βασικών μετόχων με ποσοστό κάτι παραπάνω από 6% το καθένα έχουν ίδιο εκπρόσωπο με άλλα δύο και το συνολικό ποσοστό είναι λίγο πάνω από 19%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης