Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπιες απώλειες λόγω επιλεκτικών τοποθετήσεων

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπιες απώλειες λόγω επιλεκτικών τοποθετήσεων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αρκετή μεταβλητότητα είχαν κυρίως οι αγορές της Ευρώπης σήμερα και η δική μας αγορά ακολούθησε. Προσπάθησε να μειώσει τις απώλειες όταν μείωσαν και οι ευρωπαϊκές αλλά το γύρισμά τους ξανά σε νεότερα χαμηλά, μας επηρέασε αν και θεωρούμε πως πήγαμε καλύτερα από τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Αυτό δείχνει και το κλείσιμο στο -0,50%. Ο τζίρος χαμηλός, αλλά έχουμε συνηθίσει πλέον.

Νομίζουμε πως τα καλά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί ή και αναμένονται, φέρνουν επιλεκτικές τοποθετήσεις και κρατάνε σε καλά επίπεδα κάποιες μετοχές και αυτές με τη σειρά τους την αγορά. Viohalco, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ από τα βαριά, αλλά και Αλουμύλ, Έλτον από τα μικρά, ξεχώρισαν σήμερα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Αισιόδοξη η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη για το σύνολο της χρήσης χωρίς να μπορεί να πει αν τα EBITDA θα διπλασιαστούν όπως δείχνει το εξάμηνο. Συνεχίζεται η ανάπτυξη και μετά το εξάμηνο στους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιείται. Αναφορικά με τα επικείμενα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας από την Ε.Ε. είπε πως θα ήθελε να εξαιρεθεί.

Το επιπλέον κόστος από την ενέργεια ήταν 30 εκατ. ευρώ με τη διοίκηση να πιστεύει πως μπορεί να συνεχίσει να περνάει στον καταναλωτή το επιπλέον κόστος. Κάτι ανάλογο κάνουν και οι ανταγωνιστές. Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική για τη μετοχή και μάλιστα με ισχυρή άνοδο 4,39%. Η τιμή της μετοχής στα 1,4280 ευρώ, απέχει ακόμα σημαντικά από αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε, δίκαιη τιμή.

VIOHALCO: Ωφελημένη και αυτή και ενισχύθηκε κατά 4,88%

JUMBO: Μεγάλος ο όγκος σήμερα στη μετοχή και είχε μόλις 1 πακέτο 56 χιλ. τεμαχίων. Ξεπέρασε τα 590 χιλ. τεμάχια και οι απώλειες ανήλθαν στο 1,60% με τη μετοχή να βγάζει δυνατούς αγοραστές στο κλείσιμο στα 13,50 ευρώ, εκεί δηλαδή που είναι το πάνω όριο για την αγορά ιδίων. Τελικά έκλεισε στα 13,52 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και δεν το έχασε όλο. Στα 4,22 ευρώ και στο -4,09% με όγκο 13 χιλ. τεμάχια.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο τεράστιο μέρισμα. Άνοιξε αμετάβλητη με 100 κομμάτια αλλά οι πωλητές έδιναν πολλά στο -10% που είναι το limit down της μετοχής. Βλέπετε τα 3,42 ευρώ που είναι το μέρισμα είναι μεγάλη μερισματική απόδοση και κοντά στο 30%. Επομένως αν μπορούσαν να πουλήσουν στο -10% θα είχαν δυνατό όφελος. Δεν έγιναν βέβαια πολλά κομμάτια που σημαίνει πως και αύριο περιμένουμε ένα ακόμα -10%.

ΕΛΤΟΝ: Υψηλά 18 ετών. Στα 2,05 ευρώ με όγκο 55 χιλ. τεμάχια.

AVE: Υψηλά 12 ετών για τη μετοχή. Μπορεί παρά τις αμέτρητες αυξήσεις που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια να μην έχουμε δει βελτίωση στον ισολογισμό, όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε τη θέληση των βασικών μετόχων και τη στήριξή τους στην εταιρεία. Επομένως δικαιολογούμε μία κίνηση όπως αυτή που βλέπουμε και μακάρι να πάει καλύτερα και η μετοχή και ο όμιλος. Επιπλέον θα πούμε πως πολλές αυξήσεις έχουν γίνει σε υψηλότερη τιμή από την τρέχουσα. Στα 0,5880 ευρώ και στο +3,52%.

REVOIL: Πτώση με όγκο για τη μετοχή και δημιούργησε αίσθηση. Αρχικά θα πούμε πως η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή και θα περιμέναμε να δούμε αγοραστές και όχι πωλητές. Βέβαια, οι ανησυχίες σπρώχνουν τους επενδυτές στο να ρευστοποιούν τα πάντα, επομένως μάλλον έτσι θα πρέπει να δικαιολογήσουμε την κίνηση. Εκτός και αν έσπασε κάποιο λόμπι, γιατί είδαμε και σε άλλα μικρά πιέσεις. Στα 1,11 ευρώ και στο -4,72% με 75 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα και κινήθηκε καλά σήμερα. Στα 4,15 ευρώ και στο +4,67% με μικρό όγκο.

AS COMPANY: Ξανά στα 2 ευρώ η μετοχή (ενδοσυνεδριακό χαμηλό). Χαμηλός ο όγκος αλλά μάλλον γιατί δεν υπήρχαν αγοραστές. Γιατί αν προσπαθούσαν κάποιοι να αγοράσουν πάνω από τα 2 ευρώ θα έβρισκαν αρκετά. Κρίμα για μία τέτοια εταιρεία με τέτοιο ισολογισμό, να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι στο ταμπλό.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πτώση με όγκο εδώ και δεν άντεξαν τα 0,50 ευρώ που τα κρατούσε καιρό.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μία δεύτερη ανάγνωση στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης χρειάζεται. Ειδικά σε εκείνη τη σελίδα που αναγράφεται ποιοι πήγαν και με τι ποσοστά. Ίσως σημαίνει κάτι, αλλά δε νομίζουμε πως μπορούμε να μάθουμε περισσότερα. Θα το ψάξουμε όμως.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης