Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Αλουμύλ – Εντυπωσιακές όλες οι γραμμές

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Αλουμύλ – Εντυπωσιακές όλες οι γραμμές
Λόγω της αυξημένης ζήτησης και του υψηλού τζίρου τα αποθέματα είναι αυξημένα στα 139,6 εκατ. ευρώ αλλά και οι εμπορικές απαιτήσεις στα 82,2 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Εντυπωσιακά μεγέθη δημοσίευσε η Αλουμύλ για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Βελτίωση καταγράφεται σε όλες τις γραμμές και συγκεκριμένα: Το σύνολο εσόδων από συμβάσεις με πελάτες του Ομίλου ανήλθε στο ποσό των 205,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 έναντι 140,5 εκατ. ευρώτης αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρήσης, εμφανίζοντας αύξηση κατά 46,55%.
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε 39,8 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 19,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 104,10%.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 20 εκατ. ευρώ από 7,2 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια λόγω της κερδοφορίας εμφανίζονται αυξημένα στα 61,7 εκατ. ευρώ με τις συνολικές υποχρεώσεις να αυξάνονται επίσης στα 301,5 εκατ. ευρώ.
Λόγω της αυξημένης ζήτησης τα αποθέματα είναι αυξημένα στα 139,6 εκατ. ευρώ αλλά και οι εμπορικές απαιτήσεις στα 82,2 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι στα 17,5 εκατ. ευρώ.
Ήπια αυξημένος είναι ο καθαρός δανεισμός (165 εκατ. ευρώ).
Παρά την εξαιρετική κερδοφορία οι λειτουργικές ταμειακές ροές δεν πήγαν καλά και είναι θετικές μόλις κατά 1 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδυτικές είναι αρνητικές κατά 6,5 εκατ. ευρώ.
Η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων και η διατήρηση της ζήτησης σε υψηλά επίπεδα δημιουργεί ανάγκη για μεγαλύτερο κεφάλαιο κίνησης.
Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με την εταιρεία η κρίση δεν την έχει επηρεάσει.
Σημειώνεται πως η αποτίμηση είναι στα 58 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως είναι χαμηλότερη από τα ίδια κεφάλαια και κάτι παραπάνω από διπλάσια με βάση τα καθαρά κέρδη, δίνοντας ένα εξαιρετικά χαμηλό P/E.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης