Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύριο (9/9) η γενική συνέλευση της Alpha Αστικά Ακίνητα για το mega μέρισμα των 3,42 ευρώ

Αύριο (9/9) η γενική συνέλευση της Alpha Αστικά Ακίνητα για το mega μέρισμα των 3,42 ευρώ
Αγγίζει το 30% η μερισματική απόδοση με βάση την τιμή της μετοχής σήμερα στο ΧΑ
Σχετικά Άρθρα

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Alpha Αστικά Ακίνητα και μεταξύ των θεμάτων ξεχωρίζει φυσικά το θέμα της έγκρισης διανομής μερίσματος προηγούμενων χρήσεων ύψους 3,42 ευρώ ανά μετοχή.
Η μετοχή σήμερα ενισχύεται 1,76% και βρίσκεται στα 11,55 ευρώ που σημαίνει ότι η μερισματική απόδοση είναι της τάξης του 30%.
Υπενθυμίζεται πως κατά την έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της Χρήσης 2021 το ΔΣ είχε προτείνει τη μη διανομή μερίσματος, ωστόσο στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, ήτοι από 04/04/2022 έως και μέχρι την ημέρα ανακοίνωσης της Γ.Σ. έχει ήδη εκκινήσει η υλοποίηση του προαναγγελθέντος μετασχηματισμού της Εταιρείας στα πλαίσια της συναλλαγής Skyline, η οποία περιλαμβάνει το μετασχηματισμό της Εταιρείας σε εταιρεία με αποκλειστικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων τρίτων, υπό την έννοια της επικέντρωσης της δραστηριότητάς της σε μια εκ των υφισταμένων δραστηριοτήτων αυτής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενέργειας του ανωτέρω μετασχηματισμού η Εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση της δραστηριότητας της Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε., και δρομολογεί την πώληση του συνόλου του χαρτοφυλακίου ακινήτων της με απόφαση του ΔΣ η οποία εισηγείται στη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας την έγκρισή της.
Επίσης, έχει ήδη αναγγελθεί ότι έχει ολοκληρωθεί η επιλογή για τον προτιμητέο επενδυτή για τη συναλλαγή Skyline. Επομένως, κρίνεται πλέον σκόπιμο η Εταιρεία να εξορθολογήσει τους σχετικούς δείκτες αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων που απασχολεί αναπροσαρμόζοντας την κεφαλαιακή της διάρθρωση ως προς το μέγεθος των ιδίων κεφαλαίων που χρησιμοποιεί καθώς, με τον μετασχηματισμό της και τη μεταβολή του εύρους των εργασιών της, εκλείπει πλέον η ανάγκη για συσσώρευση κεφαλαίων με σκοπό την εξεύρεση και εκμετάλλευση καταλλήλων ευκαιριών για επένδυση σε ακίνητα και ενίσχυση του σχετικού χαρτοφυλακίου.
Η αποτίμηση της εισηγμένης ανέρχεται στα 162 εκατ. ευρώ περίπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης