Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το απόλυτο timing των αναλυτών της Eurobank Equities και τι… δε μας έχουν πει

Το απόλυτο timing των αναλυτών της Eurobank Equities και τι… δε μας έχουν πει
Η χρηματιστηριακή έβαζε στο τραπέζι και το πολιτικό ρίσκο με τις υποκλοπές και την πιθανότητα να μην μπορέσει να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας
Σχετικά Άρθρα

Οι επενδυτές ίσως έχουν συνηθίσει οι αναλυτές να μιλάνε με καλά λόγια για τις αγορές και τις μετοχές και να αποφεύγουν να πουν να πουλήσουν ή πως είναι ακριβή μία μετοχή.
Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές κάποιοι αναλυτές, ακόμα και ξένων οίκων όταν αλλάζουν στάση για μία μετοχή και από θετικοί γίνονται ουδέτεροι ή αρνητικοί, πολλές φορές δεν το λένε και αφήνουν να εννοηθεί μέσα από τη μη επικαιροποίηση εκτιμήσεων, δηλαδή από μη δημοσίευση νέας έκθεσης.
Οι περισσότεροι μιλάνε με καλά λόγια, για τις προοπτικές των αγορών, των μετοχών δίνουν πολλές φορές τιμές στόχους που παραξενεύουν ενώ και κάποιες εκτιμήσεις για κέρδη συγκεκριμένων εταιρειών προκαλούν εντύπωση.
Σε τελείως αντίθετο ρεύμα κινήθηκε προ ημερών η Eurobank Equities με τους αναλυτές να βγαίνουν και με αφορμή την αντίδραση του καλοκαιριού και την άνοδο του Γενικού Δείκτη στις 900 μονάδες να λένε «καιρός να πάρετε μερικές μάρκες από το τραπέζι», θέση που σταθερά διατυπώνει το bankingnews για το ελληνικό χρηματιστήριο. 
Η έκθεση δημοσιεύτηκε το πρωί της 23ης Αυγούστου με το γενικό δείκτη να έχει κλείσει την προηγούμενη μέρα στις 896,41 μονάδες.
Το timing των αναλυτών της χρηματιστηριακής αποδείχθηκε εξαιρετικό.
Οι λόγοι ήταν βέβαια οι γνωστοί όπως πχ το ενεργειακό και ο πληθωρισμός.
Όμως η χρηματιστηριακή έβαζε στο τραπέζι και το πολιτικό ρίσκο με τις υποκλοπές και την πιθανότητα να μην μπορέσει να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.
Έκτοτε ο γενικός δείκτης καταγράφει έντονα πτωτική πορεία μαζί με τις αγορές του εξωτερικού και έχει απώλειες 8,24%.
Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει ακόμα μεγαλύτερες απώλειες 13,21% με την Alpha Bank 14,71%, την Πειραιώς 14,16%, την Εθνική 13,01% και τη Eurobank 11,93%.
Ανάλογη και η πορεία άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως η Viohalco, η οποία έχει απώλειες 14,51%, η Σαράντης χάνει 14,20%, η ΔΕΗ 11,73%, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ 10,96%, η Μυτιληναίος 10,75% και ο ΟΤΕ 10,28%.
Απολύτως μέσα έπεσαν επομένως οι αναλυτές της Eurobank Equities, προειδοποιώντας την επενδυτική κοινότητα.
Αυτό που μένει να μας πουν είναι το πότε επανατοποθετούνται οι επενδυτές…
Eurobank_Equities.jpg
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης