Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Optima Bank και Eurobank Equities για το β’ τρίμηνο του ΟΠΑΠ

tags :
Optima Bank και Eurobank Equities για το β’ τρίμηνο του ΟΠΑΠ
Σημειώνεται πως η διοίκηση έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών στις 8 Σεπτεμβρίου. 
Σχετικά Άρθρα

Με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου στις 29 Αυγούστου από τον ΟΠΑΠ, οι χρηματιστηριακές Optima Bank και Eurobank Equities διατυπώνουν σε εκθέσεις τους τις εκτιμήσεις για την πορεία του.
Σημειώνεται πως η διοίκηση έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών στις 8 Σεπτεμβρίου.
Η Optima Bank περιμένει για τον ΟΠΑΠ ένα ισχυρό τρίμηνο οδηγούμενο από τη μη διακοπή όλων των δραστηριοτήτων του δικτύου του (πρακτορεία και ΟΠΑΠ Play), την ισχυρή πορεία των online προϊόντων και τη μικρή επίδραση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος (πληθωρισμός). Σημειώνει πως πέρυσι το δίκτυο του ΟΠΑΠ ήταν κλειστό για δύο περίπου εβδομάδες, άρα δημιουργεί μία βάση που ξεκινάει με χαμηλή σύγκριση. Τα έσοδα προ εισφορών αναμένονται στα 440,5 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο από 395,9 εκατ. ευρώ πέρυσι, τα EBITDA στα 160 εκατ. ευρώ από 143,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 82,9 εκατ. ευρώ από 80,9 εκατ. ευρώ.
Η Optima Bank έχει δώσει σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 17,10 ευρώ.
Η Eurobank Equities περιμένει έσοδα 446 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 13%, δημοσιευμένα EBITDA 156εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 9% και καθαρά κέρδη 76 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 5%.
Η χρηματιστηριακή έχει δώσει σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 15,90 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για τα ΕΒΙΤDA της χρήσης μεταξύ 720-740 εκατ. ευρώ και έχει τονίσει πως παρά το περιβάλλον που επικρατεί είναι εφικτή η πρόβλεψη στο κάτω μέρος της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης