Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια πτωτικό ξεκίνημα με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια πτωτικό ξεκίνημα με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Υποτονικό το ξεκίνημα με το βλέμμα στο εξωτερικό όπου οι πρωινές απώλειες διευρύνονται και ο DAX κατευθύνεται προς τις 13.000 μονάδες με απώλειες 0,80%. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με ήπιες απώλειες αλλά κάτω από τις 890 μονάδες και ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός. Πιέζονται κυρίως οι τράπεζες με το δείκτη να χάνει 1,43%.

FTSE RUSSELL: Από το σχετικό θέμα που έχουμε επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι λόγω Ρωσίας αυξήθηκε τόσο ο αριθμός των εταιρειών που συμμετέχουν στους δείκτες και αναβαθμίστηκαν και πολλές. Σημειώνουμε τώρα πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένονται καθαρές εισροές 75 εκατ. δολάρια από τις νέες κινήσεις. Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναμένονται 15 εκατ. δολάρια, στη Lamda 12,8 εκατ., στην ΕΥΔΑΠ 9,6 εκατ. στη Viohalco 7,3 εκατ. και πάει λέγοντας. Η εκτίμηση είναι της Soc. Gen.. Φυσικά, εκείνη τη μέρα (16 Σεπτεμβρίου) ο τζίρος θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος. Αναφορικά με την αναδιάρθρωση του MSCI περιμένει εκροές 4,3 εκατ. μετοχών, ενώ σημειώνουμε πως δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στον αριθμό μετοχών ή στις σταθμίσεις (31/8 το rebalancing).

ΕΛΠΕ-ΜΟΤOR OIL: Οι δύο εισηγμένες θα δημοσιεύσουν τρομερά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, λόγω των περιθωρίων διύλισης που είχαν φτάσει σε ύψη ρεκόρ. Το τρίτο τρίμηνο επίσης ενδιαφέρον καθώς από τη μία έχουμε τρομερή πορεία στον τουρισμό και από την άλλη έχουν υποχωρήσει τα περιθώρια, αλλά πάλι νομίζουμε πως είναι σε καλά επίπεδα. Τα ΕΛΠΕ δημοσιεύουν αύριο μετά το κλείσιμο και η Motor Oil στις 30 Αυγούστου επίσης μετά το κλείσιμο. Η Eurobank Equities περιμένει προσαρμοσμένο EBITDA 301 εκατ. ευρώ για τα ΕΛΠΕ στο δεύτερο τρίμηνο και 399 εκατ. ευρώ για τη Motor Oil, σημειώνοντας πως περιμένει ότι τα αποτελέσματα θα είναι οι καταλύτες για ανοδικές αναθεωρήσεις εκτιμήσεων το 2022. Καλή η εικόνα και των δύο στο ξεκίνημα με τα ΕΛΠΕ να έχουν άνοδο 1% και τη ΜΟΗ να είναι αμετάβλητη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λίγο πάνω από 1% οι απώλειες για όλες τις συστημικές.

ΔΕΗ: Υποχωρεί και αυτή στο ξεκίνημα. Σημειώνουμε πως δεν έχουμε δει αγορά ιδίων μετοχών και πως υπάρχει και αυτή η απαγόρευση για αγορές στην κρίσιμη περίοδο δηλαδή πριν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

ΕΧΑΕ: Με απόσταση αγοραστής -πωλητής και ξεκίνημα στο -1,59% με 1 τεμάχιο.

CENERGY: Πιέζεται και σήμερα η μετοχή. Στα 2,71 ευρώ και στο -0,91%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Χωρίς το μέρισμα σήμερα οι μετοχές της εταιρείας, 0,249 ευρώ ανά μετοχή καθαρό που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση πάνω από 9%. Άνοιξε με απώλειες 13% και πήγε σε δημοπρασία αμέσως με τον όγκο να είναι κάτω από 5 χιλ. τεμάχια. Άνοιξε μετά τη δημοπρασία πήγε στο -11,15% με όγκο 9,5 χιλ. τεμάχια και ξαναπήγε σε δημοπρασία.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Και εδώ χωρίς το μέρισμα ύψους 0,0447 ευρώ ανά μετοχή παίζει σήμερα η εισηγμένη.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Με μικρή άνοδο στο ξεκίνημα και μετά από συναλλαγές 5,5 χιλ. τεμαχίων πήγε στο χθεσινό κλείσιμο και στα 10,80 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δοκιμάζει και σήμερα να κινηθεί υψηλότερα, αλλά θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια.

AVE: Με όγκο 21 χιλ. τεμάχια λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης