Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση με το βλέμμα στις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση με το βλέμμα στις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συντηρείται το καλό κλίμα στα χρηματιστήρια, παρά τα όσα συμβαίνουν στις οικονομίες. Οι επενδυτές προεξοφλούν προφανώς βραχυπρόθεσμη επίπτωση του πληθωρισμού, αλλά μάλλον δεν περιμένουν ύφεση, μετά τα τελευταία στοιχεία. Η εγχώρια αγορά έχει καταγράψει μία σημαντική κίνηση, αλλά λόγω του καλού κλίματος στο εξωτερικό είναι πιθανότατα να συνεχίσει υψηλότερα και σήμερα.

Αναλυτές σημειώνουν πως οι αποτιμήσεις παρά την άνοδο είναι ακόμα ελκυστικές και στον χρηματοοικονομικό κλάδο και στον μη χρηματοοικονομικό κλάδο. Οι 900 μονάδες είναι το επόμενο σημείο που θα κληθεί να σπάσει η αγορά. Ο τζίρος χθες ήταν καλός και λόγω των πακέτων αλλά σήμερα δεν περιμένουν κάτι ανάλογο. Θα δείξει. Οριακά υψηλότερα και στις 894 μονάδες ο Γ.Δ. στα πρώτα λεπτά.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Σε αυτά έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον ενώ στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις μάλλον κυριαρχεί η απαξίωση. Αλλά και τα βαριά δε συμμετέχουν όλα. Οι τράπεζες δείχνουν πως μπορούν να αφομοιώσουν τα υψηλά βραχυπρόθεσμα κέρδη και οι νέοι επενδυτές να απορροφήσουν την προσφορά που βγαίνει, λόγω των λογικών κινήσεων κατοχύρωσης κερδών. Η Πειραιώς έχει αφήσει αρκετά πίσω το 1 ευρώ ενώ ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ το πλησιάζουν. Μικτές οι τάσεις στο ξεκίνημα στις συστημικές, με την ΕΤΕ να ξεχωρίζει λίγο παραπάνω από τις άλλες αλλά και τη Eurobank να προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα.

Η Μυτιληναίος από την άλλη έχει κάνει ωραία κίνηση στις τελευταίες συνεδριάσεις και έχει βρεθεί πάνω από τα 16 ευρώ. Τα πολύ καλά αποτελέσματα αλλά και οι δηλώσεις της διοίκησης δικαιολογούν υψηλότερα επίπεδα σύμφωνα με αναλυτές, αφού μάλλον η χρονιά θα είναι καλύτερη από την αρχή εκτίμηση που είχε δοθεί. Από τον ΑΔΜΗΕ η στήλη θα περίμενε περισσότερα καθώς έχει μείνει αρκετά πίσω και βλέπουμε πως ακόμα έχει πωλητές. Η ΔΕΗ έχει δώσει μία αντίδραση από τα χαμηλά της και έχει δημιουργήσει και πάλι προσδοκίες.

ΕΧΑΕ: Χθες έκανε υψηλό όγκο αλλά τον απορρόφησαν με επιτυχία οι αγοραστές. Σήμερα ξεκίνησε και πάλι με καλό όγκο για τη μέρα και πάνω από 10 χιλ. τεμάχια, ενώ υπάρχουν πωλητές στα 3,40 ευρώ. Αρκετά φθηνή και η συγκεκριμένη και δεν έχει δώσει κάποια αξιόλογη κίνηση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έχει μείνει αρκετά πίσω και πρέπει κάποια στιγμή να δούμε μία πιο επιθετική κίνηση. Πραγματικά φθηνή η μετοχή από όποια πλευρά και να δει κάποιος τη λογιστική κατάσταση.

ΕΚΤΕΡ: Προσπάθησε χθες να γράψει νέα υψηλά αλλά δεν τα κράτησε. Με μικρό όγκο άνοιξε σήμερα στα 1,30 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει πρόοδος εδώ και δεν περιμένουμε κάτι αν δε λυθεί το θέμα. Κάτω από τα 0,60 ευρώ παραμένει η μετοχή, με μία αποτίμηση 23,6 εκατ. ευρώ που φυσικά την αδικεί.

ATTICA GROUP: Με απώλειες άνω του 3% η μετοχή στο ξεκίνημα αλλά και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

CENERGY: Δεν έχουμε ακόμα τις επίσημες ανακοινώσεις για τις ΗΠΑ και τη νέα μονάδα, αλλά η μετοχή έχει προσεγγίσει και πάλι τα 3 ευρώ και η αποτίμηση έχει φτάσει στα 555 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πάνω από τα 1,80 ευρώ παραμένει η μετοχή.

PREMIA: Στα 1,19 ευρώ με μικρό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης