Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το καλοκαιρινό ράλι έφερε το Γ.Δ. πάνω από τις 880 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το καλοκαιρινό ράλι έφερε το Γ.Δ. πάνω από τις 880 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συνέχισε ανοδικά, καθώς παραμένει καλό το κλίμα στο εξωτερικό με τις όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών υπάρχουν και εκεί. Αρχίζουν και «χαλαρώνουν» οι επενδυτές και βλέπουν αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Μακάρι να μη δούμε νέα άνοδο. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει σημαντικά από τα υψηλά τους και φαίνεται και στην… αντλία. Από την άλλη όμως δε βλέπουμε σημαντική αποκλιμάκωσε σε άλλες τιμές. Θέλει λίγο χρόνο.

Η δική μας αγορά ήταν από νωρίς ανοδική και δεν το έχασε το θετικό πρόσημο. Τράπεζες, Coca Cola, Μυτιληναίος και Motor Oil, ξεχώρισαν μεταξύ άλλων. Ο τζίρος σχετικά χαμηλός αλλά έκανε τη δουλειά του. Στις 882,77 μονάδες με άνοδο 0,83% το κλείσιμο και με τζίρο περί τα 42 εκατ. ευρώ με τα πακέτα σχεδόν 4 εκατ. ευρώ.

COCA COLA: Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 34,5% και ανήλθαν στα 316,9 εκατ. ευρώ από 235,6 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση επανέφερε την εκτίμηση για συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη μεταξύ 740 εκατ. ευρώ και 820 εκατ. ευρώ. Στα πρώτα σχόλιά τους οι αναλυτές σημείωναν πως τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων. Η μετοχή κινήθηκε έντονα ανοδικά πιάνοντας την αποτίμηση των 9 δισ. ευρώ ξανά. Στα 24,26 ευρώ και στο +2,41% με όγκο 61 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το ράλι είναι εξαιρετικό τον τελευταίο μήνα και έχει δώσει σε όσους τοποθετήθηκαν εγκαίρως μεγάλα κέρδη. Εξαιρετική εικόνα και σήμερα από Πειραιώς και Alpha Bank. Μάλιστα η Πειραιώς στο κλείσιμο έκλεισε και σε υψηλά ημέρας και στα 1,0775 ευρώ με άνοδο 3,76%. Η Alpha Bankενισχύθηκε 1,93% και έφτασε στα 0,95 ευρώ. Η Εθνική είχε μικρότερη άνοδο (1,01%), ενώ η Eurobank έμεινε αμετάβλητη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 2,92% έκλεισε η μετοχή. Στα 15,50 ευρώ πλέον και μάλλον είχε μείνει πίσω.

LAMDA: Συνεχίζει ανοδικά.

MOTOR OIL: Παρούσα και αυτή στο πάρτι. Στα 17,49 ευρώ με άνοδο 2,22%.

ΔΕΗ: Έχει αποκτήσει μεταβλητότητα πάνω από τα 6 ευρώ. Σήμερα πήγε μέχρι τα 6,13 ευρώ, ενώ έγραψε και τιμές λίγο κάτω από τα 6 ευρώ λόγω των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών. Τελικά έκλεισε στα 6,01 ευρώ με οριακές απώλειες.

ΑΔΜΗΕ: Αυξημένη η κινητικότητα σήμερα στη μετοχή και μάλιστα από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Ο όγκος έπιασε τα 175 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε με μικρή άνοδο και με πωλητές.

FOURLIS: Στα 3,22 ευρώ η μετοχή με άνοδο 1,90% και υψηλό για την εποχή όγκο 120 χιλ. τεμαχίων. Με πωλητές έμεινε στο τέλος.

ΦΒΜΕΖΖ: Εκεί που σήμερα έδειχνε αδιάφορη και είχε και χαμηλό όγκο, μερικές δυνατές εντολές την πήγαν πάω από τα 0,06 ευρώ και μάλιστα απορρόφησαν μεγάλες εντολές πώλησης.

REVOIL: Πήγε να γράψει ακόμα και υψηλό 7 μηνών περίπου αλλά τελικά έκλεισε με απώλειες 0,77%.

INTRALOT: Υποχώρησε 3,94% και είχε όγκο 350 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά έκλεισε και πάλι με απώλειες (-3,03%) και στα 0,80 ευρώ, συμπληρώνοντας 6 συνεχόμενες πτωτικές.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Νέα πτώση λόγω αποτελεσμάτων 1,43%. Στα 39 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης