Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τράπεζες και Coca Cola σπρώχνουν το Γ.Δ. πάνω από τις 880 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τράπεζες και Coca Cola σπρώχνουν το Γ.Δ. πάνω από τις 880 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η Coca Cola δημοσίευσε ισχυρά αποτελέσματα στο εξάμηνο, ενώ το βράδυ περιμένουμε την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, με τους αναλυτές να μην περιμένουν αλλαγές. Η ψυχολογία είναι βελτιωμένη μετά και τα καλύτερα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Κρίσιμη η πορεία του πληθωρισμού για τις αποφάσεις της FED αναφορικά με τα επιτόκια. Με ήπια άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, ενώ το Χ.Α. ξεκίνησε πάνω από τις 880 μονάδες με άνοδο κοντά στο 1%, λόγω Coca Cola και τραπεζών.

COCA COLA: Ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές τα αποτελέσματα που δημοσίευσε. Τα έσοδα ανήλθαν στα 4,2 δισ. ευρώ από 3,24 δισ. ευρώ στο εξάμηνο αυξημένα κατά 19,4%, ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 152,9 εκατ. ευρώ από 233,1 εκατ. ευρώ σε δημοσιευμένη βάση. Σε συγκρίσιμη βάση ανήλθαν στα 316,9 εκατ. ευρώ από 235,6 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση επανέφερε την εκτίμηση για το 2022 και αναμένει συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη μεταξύ 740 και 820 εκατ. ευρώ, ενώ έδωσε και αναλυτική ενημέρωση για τις δραστηριότητες σε Ρωσία και Ουκρανία. Τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα δίνουν άνοδο περίπου 3% με τη μετοχή να είναι πάνω από τα 24 ευρώ και την αποτίμηση πάνω από τα 9 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με νέα ισχυρή άνοδο άνω του 2% η Πειραιώς και ακολουθούν από κοντά και οι άλλες 3 συστημικές. Η Eurobank είναι πιο κοντά στο 1 ευρώ από την ΑΛΦΑ, ενώ η Εθνική είναι στα 3,30 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Με καλό όγκο η μετοχή στο ξεκίνημα και ενισχύεται άνω του 1%, αν και βγαίνουν κομμάτια πάνω από τα 1,90 ευρώ. Έχει όμως και δυνατούς αγοραστές.

ΔΕΗ: Και αυτή με καλό όγκο και κινείται πάνω από τα 6 ευρώ μετά το δυνατό χθεσινό κλείσιμο.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζει πτωτικά αλλά πιο ήπια η μετοχή λόγω των αποτελεσμάτων που δημοσίευσε. Στα 5,58 ευρώ. Οι ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα την επηρέασαν, αλλά μαθαίνουμε πως και άλλες εταιρείες από άλλους κλάδους έχουν παρόμοια προβλήματα.

FOURLIS: Προσπαθεί να ανακάμψει η μετοχή και έως ένα βαθμό το έχει πετύχει μετά τα χαμηλά που είχε γράψει. Στα 3,21 ευρώ και στο +1,58%. Η αποτίμηση στα 167 εκατ. ευρώ.

ΑΒΑΞ: Κινητικότητα από τη μετοχή το τελευταίο διάστημα και έχει ανακάμψει. Η τιμή στα 0,8530 ευρώ με άνοδο 1,55% σήμερα.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Μπήκαν σήμερα προς διαπραγμάτευση οι μετοχές της αύξησης κεφαλαίου και το νέο σύνολο είναι 3.534.269 μετοχές. Είναι η μοναδική επενδυτική εταιρεία στο Χρηματιστήριο και πραγματοποίησε μία σημαντική αύξηση κεφαλαίου, η οποία καλύφθηκε σε ποσοστό 80,18% με αποτέλεσμα να αντλήσει 12,2 εκατ. ευρώ. Γνωστή για τις επενδύσεις της σε ποιοτικές μετοχές και μεταξύ αυτών σε Quest, Πλαστικά Θράκης, ΕΛΒΕ, Reds, Μοτοδυναμική, Entersoft, Briq, Έλτον κ.α.

ΝΑΚΑΣ: Με 6 τεμάχια όγκο άνοιξε στο +7,69%. Πουλάνε στα 2,24 ευρώ περίπου 2 χιλ. τεμάχια.

PROFILE: Με μικρό όγκο και αυτή στο ξεκίνημα και ενισχύεται 3%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης