Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν σταθεροποιητικά και δίνει αυτή η πορεία τη δυνατότητα στην εγχώρια αγορά να κινηθεί εκ νέου ανοδικά. Ίσως υπάρξουν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά νομίζουμε πως η επενδυτική ψυχολογία είναι καλή και η ανοδική διάσπαση του εκθετικού κινητού μέσου των 200 ημερών θα επιβεβαιωθεί και θα συνεχίσει ανοδικά.

Αυτό δείχνει το ξεκίνημα των συναλλαγών. Κατοχυρώνονται κάποια κέρδη αλλά δεν πιέζουν σημαντικά τις τιμές. Ο Γενικός Δείκτης πηγαίνει προς τον εκθετικό κινητό να τον επιβεβαιώσει με το τζίρο να είναι σχετικά μικρός. Η Πειραιώς είναι στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με τη δημοσίευση πριν από λίγο και των αποτελεσμάτων της Τράπεζας Πειραιώς ολοκληρώθηκαν οι δημοσιεύσεις από τις συστημικές για το δεύτερο τρίμηνο. Σημειώνουμε την ανοδική αναθεώρηση των στόχων, από όλες τις διοικήσεις και τα πολύ καλά σχόλια των αναλυτών. Τα νούμερα που δημοσίευσαν υποστηρίζουν τη μέχρι τώρα κίνηση και δεν αποκλείουν και συνέχεια οι αναλυτές.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς άνοιξε με άνοδο άνω του 1% και την τιμή πάνω από τα 0,95 ευρώ. Η Εθνική κινείται ήπια ανοδικά αλλά υπάρχουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και ήπια πτωτικά κινούνται και οι άλλες δύο συστημικές.

ΔΕΗ: Σήμερα η γενική συνέλευση. Τυπική βέβαια η διαδικασία για την αγορά ιδίων μετοχών. Σε λίγες μέρες θα μπορεί να αγοράζει ξανά. Προς τα 6 ευρώ κινείται η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΟΤΕ: Σταθεροποιητικά στο ξεκίνημα. Αύριο τα δικά του αποτελέσματα.

ΕΥΔΑΠ: Με μικρό όγκο υποχωρεί, αλλά έχει δώσει σημαντική κίνηση το τελευταίο διάστημα. Έχει αγοραστές και αν παραμένουν και δεν έχουν ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις τους μπορούν να κρατήσουν τη μετοχή πέριξ των 8 ευρώ. Αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το «ιδιοκτησιακό» μετά την απόφαση του ΣτΕ και μετά ανοίγει ο δρόμος για τη νέα επιστροφή κεφαλαίου.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Δε βλέπουμε ιδιαίτερες κινήσεις σε άλλα βαριά χαρτιά. Συγκεκριμένες μετοχές μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Μία από τα ίδια και εδώ. Για να βρεις μετοχή που να ξεχωρίζει πρέπει να ψάξεις βαθιά και πάλι δύσκολα θα βρεις. Λίγοι ασχολούνται τις τελευταίες εβδομάδες με τα μικρά, αν και θεωρούμε πως υπάρχουν πολλά φθηνά χαρτιά.

ΕΚΤΕΡ: Ένα από τα φθηνά χαρτιά του ΧΑ και σε ένα κλάδο που έχουν γίνει μεγάλες ανακατατάξεις και έχουν δοθεί υψηλά κατά την ταπεινή μας άποψη τιμήματα. Με μικρό όγκο η μετοχή άνοιξε στα 1,21 ευρώ και πριν λίγες μέρες έκοψε μέρισμα. Αν καταφέρει να σπάσει τις αντιστάσεις που βρίσκονται κοντά στην τρέχουσα τιμή μπορεί να κοιτάξει προς τα υψηλά της και πάνω από τα 1,30 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Οι τοποθετήσεις από τους βασικούς μετόχους και η στήριξη της μετοχής αποδίδει. Έχει βέβαια βελτιωθεί και κάπως το κλίμα. Η μετοχή έχει απομακρυνθεί από τα 0,50 ευρώ και είναι στα 0,5390 ευρώ. Περιορισμένες και εδώ οι συναλλαγές στο ξεκίνημα.

ΚΛΜ: Δεν συγκεντρώνει επενδυτικά βλέμματα εδώ και μήνες.

ATTICA GROUP: Έχει βελτιωθεί η τιμή στις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το 1 ευρώ ακόμα. Η τουριστική περίοδος πάει μπάλα, αλλά οι τιμές των καυσίμων είναι υψηλές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης