Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τραπεζικό ράλι σπρώχνει υψηλότερα το Γενικό Δείκτη

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τραπεζικό ράλι σπρώχνει υψηλότερα το Γενικό Δείκτη
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Νέα τραπεζική ώθηση σήμερα, καθώς εκτός από τα πολύ ισχυρά αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, η αγορά προεξοφλεί και από τις άλλες δύο συστημικές, ανάλογα αποτελέσματα. Βελτιώθηκε κάπως και ο τζίρος στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, χωρίς βέβαια να έχουμε κάποια συνταρακτική αλλαγή, αλλά εν μέσω καύσωνα κάτι είναι.

Βοήθειες είχαμε σήμερα και από άλλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και συνολικά λίγα βαριά χαρτιά μπορούμε να πούμε πως υστέρησαν. Ο Γενικός Δείκτης έκανε σήμερα «παιχνιδάκι» με τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Από την κίνηση της αγοράς απέχουν τα μικρομεσαία. Ελάχιστα έχουν ακολουθήσει την τάση.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών είναι στις 866 μονάδες. Σήμερα έγραψε υψηλό στις 868,90 μονάδες (+2,10%) και χαμηλό στις 854,56 μονάδες (+0,41%) στο ξεκίνημα. Έκλεισε στις 863,81 μονάδες με άνοδο 1,50% και καλές σχετικά συναλλαγές 61 εκατ. ευρώ περίπου. Δεν έσπασε δηλαδή τον εκθετικό, αλλά παρέμεινε κοντά του και έχει την ευκαιρία με τα άλλα αποτελέσματα να το κάνει. Ίδωμεν…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλο το… χαρτί και σήμερα. Στο +5,91% ο τραπεζικός δείκτης και οι τραπεζικές μετοχές στις πρώτες θέσεις των ανοδικών στο σύνολο των εισηγμένων. Η ΑΛΦΑ Στο +6,91%, έχει ανακάμψει αισθητά πλέον μετά και τη σημερινή κίνηση. Η ΕΥΡΩΒ στο +5,88% και με σχεδόν ίδια τιμή με την ΑΛΦΑ. Και εδώ πολύ καλή η ανάκαμψη. Στο +5,44% η ΠΕΙΡ και στο +5,02% η ΕΤΕ.

ΤΙΤΑΝ: Ξεχώρισε σήμερα και θα λέγαμε, επιτέλους! Τόσο «ξύλο» που έχει φάει αυτή η μετοχή δεν περιγράφεται. Στα 11,78 ευρώ και στο +5,18% με όγκο 110 χιλ. τεμάχια. Από νωρίς είχε αυξημένο όγκο. Το εξάμηνο ήταν εξαιρετικό και παρά τους κινδύνους πάει αρκετά καλά.

ΔΕΗ: Και εδώ καλή η ανάκαμψη, και όσοι έχουν αγοράσει χαμηλά, σε λίγες μέρες θα έχουν και την ίδια την εταιρεία στην πλευρά των αγοραστών, από προφανώς υψηλότερα επίπεδα. Στα 5,9350 ευρώ και στο +2,95%.

JUMBO: Συνεχίζει να «ζαλίζεται» πάνω από τα 15 ευρώ. Δυνατή υποχώρηση 2,44% σήμερα και κλείσιμο στα 14,78 ευρώ.

QUESΤ: Βγαίνουν ακόμα πωλητές. Στα 4,30 ευρώ και στο -2,05%>

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στο τέλος την έκλεισαν στο υψηλό ημέρας. Λίγο νωρίτερα δεν ενθουσίαζε η κίνηση με δεδομένη και την πορεία του εξαμήνου. Νομίζουμε πως με την εικόνα που έχει τώρα ο τουρισμός στη χώρα θα έπρεπε να έχουμε δει ήδη μία καλύτερη κίνηση στις μετοχές του τουριστικού κλάδου.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έφτασε στα 5,30 ευρώ πριν λίγες μέρες και βγάζει αντίδραση. Δοκιμασμένο το σημείο και η ευρύτερη περιοχή. Και εδώ έχει προηγηθεί μεγάλη διόρθωση από τα υψηλά των 8,50 ευρώ. Στα 5,86 ευρώ και στο +3,53%.

ΕΚΤΕΡ: Είχε κόψει μέρισμα σήμερα, ενώ ανακοίνωσε άλλο ένα εργάκι. Καλά πάει από νέα έργα τους τελευταίους μήνες και της δίνουν δουλειά για αρκετό χρόνο ακόμα, βελτιώνοντας το ανεκτέλεστο.

REVOIL: Η μετοχή έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα μεγάλη διόρθωση χωρίς να δικαιολογεί τέτοια αποτίμηση. Τα κέρδη που δημοσιεύει εδώ και πολλά εξάμηνα, δείχνουν πόσο φθηνή είναι ενώ και ταμειακά βελτιώνεται ο ισολογισμός. Όμως στο ταμπλό χωλαίνει… Στα 1,2150 ευρώ και στο +3,85% σήμερα με όγκο κάτω από 9 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Επέστρεψε στο ταμπλό μετά το reverse split και ενισχύθηκε 19,83%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Στα 2,50 ευρώ και στο +4,17% με την αποτίμηση στα 46 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης