Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδική κίνηση με χαμηλό τζίρο και ελάχιστους πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδική κίνηση με χαμηλό τζίρο και ελάχιστους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά ξεκίνησε η συνεδρίαση όπως ανοδικά κινούνται και οι αγορές της Ευρώπης. Λίγο πάνω από τις 830 μονάδες ο Γ.Δ. με χαμηλό πάντα τζίρο. Coca Cola, ΕΛΠΕ και τράπεζες συμβάλουν στην ανοδική κίνηση. Η αγορά δείχνει μία διάθεση να κρατηθεί και να μη διολισθήσει χαμηλότερα, λόγω των επιλεκτικών τοποθετήσεων. Τα αποτελέσματα που αναμένονται δημιουργούν αυτό το επιλεκτικό ενδιαφέρον.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου περιμένουν αύριο οι αναλυτές. Πωλήσεις 2,067 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 108%, EBITDA 267 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 72% και καθαρά κέρδη 138 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 78% περιμένει η Πειραιώς, ενώ κάπου εκεί κοντά είναι και οι άλλοι αναλυτές. Περιμένουν ενημέρωση για τις συνθήκες στην αγορά ενέργειας και τις προοπτικές του δευτέρου εξαμήνου.

ΤΙΤΑΝ: Και από εδώ έχουμε αύριο πριν το άνοιγμα αποτελέσματα και οι αναλυτές περιμένουν ένα καλύτερο τρίμηνο έναντι του προηγούμενου. Η Eurobank Equities περιμένει καθαρά κέρδη 28 εκατ. ευρώ από 42 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο και EBITDA 77 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 11%.

CAPITAL SHIPPING: Έγινε και η εισαγωγή του δεύτερου εταιρικού ομολόγου ύψους 100 εκατ. ευρώ. Το πρώτο ομόλογο ήταν ύψους 150 εκατ. ευρώ. Ο Αλέξης Πιλάβιος, αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, στην ομιλία του τόνισε πως θέλει το παράδειγμα της Capital να το ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες του κλάδου της ναυτιλίας και όχι μόνο με έκδοση εταιρικών ομολόγων αλλά και έκδοση μετοχών. Η κα Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τόνισε πως η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι εδώ να βοηθήσει με το κανονιστικό πλαίσιο ώστε να βοηθήσει στις αντλήσεις κεφαλαίων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στα 3 ευρώ η Εθνική με άνοδο κάτω από 1%. Ανάλογη άνοδο από Πειραιώς και Eurobank. H ΑΛΦΑ είναι σχεδόν αμετάβλητη.

COCA COLA: Ανοδικά κινείται η μετοχή και υπάρχει και μία επιβεβαίωση δημοσιευμάτων για συνομιλίες με την Ideal για την εξαγορά της Three Cents που ανήκει στην Ideal.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με απώλειες 3,28% ξεκίνησε η μετοχή. Μετά τη δημόσια πρόταση βλέπουμε αυξημένη μεταβλητότητα και θεωρούμε πως είναι λογική εξέλιξη. Περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει, καθώς για παράδειγμα χθες είδαμε πως βγήκαν αγοραστές και στηρίχθηκε η μετοχή.

ΟΠΑΠ: Έγινε η γνωστοποίηση της τιμής διάθεσης των μετοχών που θα εκδοθούν λόγω της επανεπένδυσης του μερίσματος και είναι τα 13,79 ευρώ. Στα 14,40 ευρώ η μετοχή τώρα, άρα υπάρχει και ένα όφελος για όσους έχουν λάβει το υπόλοιπο μέρισμα να το αυξήσουν. Στις 29 Ιουλίου η αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου.

AVE: Με όγκο 33 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα και από απώλειες 1,5% γύρισε σε άνοδο 3,7%.

INTRAKAT: Κρατάει την τιμή της και είναι στα 2,25 ευρώ με άνοδο 1,81% και όγκο 14 χιλ. τεμάχια.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Ο χαμηλός τζίρος στο χρηματιστήριο, έχει βάλει στο περιθώριο πολλά μικρά και μεσαία χαρτιά. Οι ελάχιστοι όγκοι δείχνουν το περιορισμένο ενδιαφέρον και επομένως δεν υπάρχει κάτι για να γραφθεί.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης