Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με μεταβλητότητα αλλά 5Χ5 και εβδομαδιαία κέρδη 4,44%

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με μεταβλητότητα αλλά 5Χ5 και εβδομαδιαία κέρδη 4,44%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά την καταγραφή των νεώτερων χαμηλών στις 12 Ιουλίου (783,52 μονάδες) και την άμεση αντίδραση την ίδια μέρα και την επόμενη, το Χ.Α. άρχισε να δείχνει πως είχε διαθέσεις να δώσει τεχνική αντίδραση. Μπορεί αυτή να εξελίχθηκε καλύτερα με την επανεκκίνηση του Nord Stream, αλλά ουσιαστικά τότε δόθηκε το τεχνικό σήμα και σήμερα συμπληρώσαμε πέντε συνεχόμενες ανοδικές και φτάσαμε να έχουμε το γενικό δείκτη ξανά στις 830 μονάδες.

Στο ξεκίνημα είδαμε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και εδώ και στο εξωτερικό. Μετά βελτιώθηκε το κλίμα στην Ευρώπη και βοήθησε στο να δούμε μία ακόμα καλή και ανοδική συνεδρίαση, περιορισμένου τζίρου. Προς το τέλος έχασαν τα κέρδη τους οι αγορές και περιόρισε και το Χ.Α. Κλείσαμε τελικά με άνοδο αλλά το επενδυτικό ενδιαφέρον θα πρέπει να πούμε πως επικεντρώνεται σε ελάχιστες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και η πλειονότητα των μετοχών απέχει, δημιουργώντας και κάποιον εκνευρισμό στους λιγοστούς επενδυτές της αγοράς μας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική επιβεβαιώνει το καλό όνομά της και την καλύτερη συμπεριφορά που έχει στο ταμπλό έναντι των άλλων. Ακολουθεί η Eurobank και μετά οι άλλες συστημικές. Σε εβδομαδιαία βάση η Eurobank είχε μεγαλύτερη άνοδο, αλλά οφείλεται σε κάποια κλεισίματα που γίνονται στο υψηλό ημέρας και μας θυμίζουν «μαστιγώματα» που έλεγαν οι παλιοί.

ΔΕΗ: Σήμερα κατοχυρώθηκαν βραχυπρόθεσμα κέρδη. Η Eurobank Equities σε έκθεσή της μείωσε την τιμή στόχο στα 10,1 ευρώ από 14,50 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς και περιμένει ζημιές και φέτος και το 2023. Στα 5,61 ευρώ και στο -2,26%. Το κλείσιμο ήταν χαμηλό ημέρας.

ΟΠΑΠ: Προφανώς και σήμερα θα ήταν σε νέα πολυετή υψηλά αν δεν είχε κόψει πριν λίγες μέρες το μέρισμα. Το απόλυτο χαρτί για κάποιον που βλέπει το χρηματιστήριο ως επένδυση και όχι ως τζόγο. Τώρα, συμπτωματικά αυτή η μετοχάρα είναι τζόγου ως επιχειρηματική δραστηριότητα. Στα 14,30 ευρώ και στο +1,71%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στο +2,55% και βοήθησε σημαντικά την αγορά.

ΕΥΔΑΠ: Σχεδόν αθόρυβα ακολουθεί την αντίδραση της αγοράς και ενώ πριν από λίγες συνεδριάσεις ήταν στα 7 ευρώ σήμερα είναι στα 7,59 ευρώ. Θα γίνει με καθυστέρηση η γενική συνέλευση αλλά όπως μαθαίνουμε αυτό γίνεται για να έχει βρεθεί λύση στο θέμα της «ιδιοκτησίας». Θα περάσει μία τροπολογία η κυβέρνηση ώστε να ξεκαθαρίζει το που θα ανήκουν η μετοχές και θα ξεπερνάει το σκόπελο του ΣτΕ. Έτσι πάει λίγο πίσω και η έκτακτη επιστροφή.

FOURLIS: Οριακά υψηλότερα αλλά και με σημαντικό πωλητή έκλεισε η μετοχή.

PREMIA: Προσπάθησε σήμερα λόγω και της θετικής είδησης να πάει υψηλότερα, αλλά βγήκαν χαρτιά και η άνοδος περιορίστηκε. Στα 1,22 ευρώ και στο +2,09%.

AVΕ: Προσπαθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις να πάει πιο ψηλά. Οι βασικοί μέτοχοι έχουν συνέχεια το χέρι στην τσέπη. Στα 0,4590 ευρώ και στο +3,61%

ΚΡΕΚΑ: Συνέχισε υψηλότερα και ψάχνουν κάποιοι για χαρτιά, γιατί θεωρούν πως αν γίνει το κούρεμα έχει η αποτίμηση θα πρέπει να βελτιωθεί αισθητά και όχι να είναι κάτω από 2 εκατ. ευρώ. Ίδωμεν… Στα 0,25 ευρώ και στο +8,7% αλλά η εβδομάδα είχε άνοδο 123%.

ΕΚΤΕΡ: Λόγω και του νέου έργου έκλεισε με καλή άνοδο και στα 1,16 ευρώ. Το ζητούμενο είναι να παραμείνει πάνω από τα 1,15 ευρώ και στις επόμενες συνεδριάσεις.

LAVIPHARM: Με καλούτσικο όγκο σήμερα και ενισχύθηκε 6,95%.

ΦΒΜΕΖΖ: Προσπαθεί να αναπνεύσει στις τελευταίες συνεδριάσεις. Την πίεσαν υπερβολικά αλλά δεν είναι γνωστό αν τέλειωσε ο πωλητής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης