Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι σε τράπεζες και ΔΕΗ – Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι σε τράπεζες και ΔΕΗ – Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συνέχισε την ανοδική αντίδραση και παρά τη μεταβλητότητα και τη μικτή εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, μπόρεσε να καταγράψει ισχυρή ανοδική κίνηση και να κλείσει πάνω από τις 825 μονάδες. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός αλλά πλέον λόγω της περιόδου δεν περιμένουμε βελτίωση. Τράπεζες και ενεργειακές εταιρείες ξεχώρισαν και σήμερα. Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική για τον γενικό δείκτη

ΕΚΤ: Για πρώτη φορά από το 2011 αύξησε τα επιτόκια κατά 0,50%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση σήμερα και ο δείκτης αφήνει πίσω τα χαμηλά 17 μηνών τα οποία φαίνεται πως επιβεβαίωσε ως στήριξη. Εκεί γύρω από τις 440 μονάδες. Πήγε σήμερα μια ανάσα από τις 500 μονάδες και παρά τη μεταβλητότητα στο τέλος έκλεισε στις 497 μονάδες με άνοδο 5%. Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Εντυπωσιακή η Εθνική με άνοδο 6,02% και κλείσιμο στα 3,10 ευρώ. Δυνατή κίνηση από Eurobank, λόγω και της γενικής συνέλευσης και την επιβεβαίωση της πρόθεσης διανομής μερίσματος. Πολύ καλή και η κίνηση για ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ αλλά με μικρότερα ποσοστά ανόδου.

ΔΕΗ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική. Από τη μία η επανεκκίνηση του Nord Stream μειώνει κάπως τις ανησυχίες για την ενεργειακή επάρκεια και από την άλλη η προσπάθεια να μπει τέλος στην απαξίωση έχουν συμβάλει στην άνοδο της μετοχής. Σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει και η αγορά ιδίων μετοχών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους σημερινούς αγοραστές. Στα 5,74 ευρώ και στο +5,32%.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ: Κοντά στο 4% η άνοδος για Μυτιληναίο, ενώ και ο ΑΔΜΗΕ δείχνει πως θέλει να ακολουθήσει χωρίς να προκαλεί. Στα 1,9180 ευρώ και στο +2,46%.

QUEST: Πιέστηκε παρά το γενικότερο κλίμα και είχε τις μεγαλύτερες απώλειες στον FTSE 25.

FOURLIS: Πολύ σημαντική η συμφωνία που ανακοινώθηκε μεταξύ της Fourlis και της Autohellas, για το κεφάλαιο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ. Η Autohellas, δεν είναι απλά μία εταιρεία ενοικίασης και εμπορίας αυτοκινήτων. Εδώ και πολλά χρόνια έχει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, όπως για παράδειγμα τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Aegean Airlines (11,8%) έχει και μεγάλο αριθμό επενδυτικών και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων. Σύμφωνα με τον ισολογισμό 2021 κατείχε οικόπεδα και κτίρια αλλά και επενδυτικά ακίνητα που η εύλογη αξία τους ήταν ύψους 81,5 εκατ. ευρώ και 41,3 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Τώρα θα αγοράσει μετοχές της Trade Estates από θυγατρική της Fourlis έναντι 15 εκατ. ευρώ και αποκτά επίσης δικαίωμα να εισφέρει ακίνητο στο Δήμο Ελευσίνας έναντι 8 εκατ. ευρώ. Έτσι θα αποκτήσει συνολικά το 12% της εταιρείας ακινήτων η οποία θα μπει στο Χρηματιστήριο, αλλά και θα μπορεί να αναπτύξει στις εγκαταστάσεις της Trade Estates προγράμματα «mobility» (π.χ. rent a car, car sharing, van sharing, car charging). Από την άλλη η Fourlis υλοποιεί όσα έχει πει για την ΑΕΕΑΠ και αρχίζει να δημιουργεί διασπορά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Λες και έβαλαν μυαλό… Δεύτερη μέρα με δυνατές εντολές, γιατί και σήμερα θα μπορούσαν κάποιοι με ελάχιστο όγκο να την κλείσουν ακόμα και στο πλην… Στα 3,9550 ευρώ και στο +2,73% με όγκο μόλις 21 χιλ. τεμάχια.

INTRAKAT: Το Orasis Fund στη γενική συνέλευση δήλωσε ποσοστό 3,924%. Πτωτικά η μετοχή αν και μόλις κατά 0,46%.

FLEXOPACK: Πέταξε κάποιος 200 τεμάχια το πρωί στα 5,70 ευρώ και στο -3,39%. Βγήκε υψηλότερα ο αγοραστής και συγκεκριμένα στα 5,90 ευρώ, ενώ ο πρώτος πωλητής ήταν στα 6,35 ευρώ. Δεν έκανε όμως άλλη πράξη και έκλεισε στα 5,70 ευρώ.

ΚΡΕΚΑ: Τέταρτο συνεχόμενο limit up και με όγκο 50 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Στο +13,94% και στα 1,12 ευρώ με χαμηλό όγκο.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Από τις 30 πρώτες σε άνοδο σήμερα μόνο μία έκλεισε με αγοραστές. Όλες οι υπόλοιπες με πωλητές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης