Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξεχώρισαν λίγες, επικράτησε η αδιαφορία

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξεχώρισαν λίγες, επικράτησε η αδιαφορία
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ξεκίνησε πτωτικά, όπως και οι ευρωπαϊκές, αλλά το γύρισμά τους μας βοήθησε έστω και αν δεν ακολουθήσαμε το ρυθμό. Με τέτοιους βέβαια τζίρους και με τέτοια εικόνα στις τράπεζες που να πάει το κακόμοιρο το Χ.Α. Με τον DAX στο +2% στο κλείσιμο, εμείς καταφέραμε να ενισχυθούμε κατά 0,23%. Ο τζίρος μόλις που ξεπέρασε τα 36 εκατ. ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αυτή ξεχώρισε από νωρίς και όποτε κινείται ανοδικά φουντώνουν οι φήμες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Στα 17 ευρώ και στο +3,09%

MOTOR OIL: Έχει «φαγωθεί» συγκεκριμένη, μεγάλη χρηματιστηριακή, να την προτείνει σχεδόν καθημερινά και μάλλον της βγαίνει. Έχει δώσει πρόσφατα το υπόλοιπο του μερίσματος των 0,70 ευρώ ανά μετοχή, έχει γράψει υψηλό στα 18,54 ευρώ πριν την αποκοπή και σήμερα πέρασε ξανά πάνω από τα 17 ευρώ και έκλεισε στα 17,20 ευρώ. Δεν απέχει σημαντικά δηλαδή από τα υψηλά της.

DIMAND: Φαίνεται πως εδώ τα «παιδιά» δεν παίζουν. Μπήκε εντολή αγοράς 260 χιλ. τεμαχίων στα 15 ευρώ, δηλαδή στην τιμή εισαγωγής και άλλες 100 χιλ. τεμάχια στα 14,90 ευρώ. Στηρίζεται όπως έλεγε και στο ενημερωτικό με πράσινα παπούτσια και όπως τα λένε οι ειδικοί. Ακούγεται πως έχει να ανακοινώσει και δυνατά έργα που θα μπορούσαν να της δώσουν ώθηση. Στα 280 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο υψηλό ημέρας έκλεισαν στις δημοπρασίες τη Eurobank και στο +2,62%, ενώ οι άλλες 3 συστημικές έκλεισαν με μικρές απώλειες.

QUEST: Η Eurobank Equities αναφέρει πως η δίκαιη τιμή είναι στα 7 ευρώ περίπου που υποδηλώνει ένα δείκτη EV/EBITDA 115 φορές. Θεωρεί πως έχει ισχυρές προοπτικές και η σχέση ρίσκου/απόδοσης είναι εξαιρετική. Αναμένει να αποκρυσταλλωθεί η αξία της το επόμενο διάστημα είτε μέσω εξαγορών είτε μέσω αύξησης της απόδοσης στους μετόχους.

ΕΛΠΕ: Μένουν στο παιχνίδι με τους υδρογονοάνθρακες με την Exxon να φτάνει το ποσοστό της στο 70% και τα ΕΛΠΕ στο 30% μετά την αποχώρηση της Total.

INTRAKAT: Λογικά οι πωλήσεις βγαίνουν από όσους τοποθετήθηκαν περιμένοντας δημόσια πρόταση, η οποία προς το παρόν επισήμως από την εταιρεία δεν υφίσταται. Παραμένει πάντως εντός περιοχής συσσώρευσης. Στα 2,13 ευρώ και στο -1,39%.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Μάλλον οι επενδυτές πρέπει να ρίξουν ξανά μια ματιά στον ισολογισμό και στα όσα αναφέρει, γιατί η αποτίμηση μάλλον έχει φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα. Με ελάχιστο όγκο και πάλι και χαμηλό στα 7,72 ευρώ, αλλά κλείσιμο στα 8,04 ευρώ και στο +1,77%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με όγκο και σήμερα η μετοχή και εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως χρειάζεται προσοχή, γιατί ο πωλητής υπάρχει και επιβεβαιώνονται οι πωλήσεις του κάθε φορά που υπάρχει ενημέρωση. Δεν έχει δώσει βέβαια πολλά το τελευταίο διάστημα, αλλά ίσως και γιατί δεν ήταν και εύκολο λόγω συναλλακτικής δραστηριότητας. Με 40 χιλ. τεμάχια στα 0,4670 ευρώ και στο -1,48%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ξεκάθαρα σήμερα κάποιοι την ήθελαν κάτω και σήμερα. Μόλις έβγαινε αγοραστής αμέσως έδιναν οι πωλητές χαμηλά. Δε φταίνε αυτοί, αλλά εκείνοι που τους αφήνουν σε μία εταιρεία που έχει δώσει εκτίμηση για κέρδη και φαίνεται πως θα έχει πάλι μονοψήφιο p/e να της συμπεριφέρονται έτσι. Εκτός και αν τους αρέσει. Να έχει γράψει υψηλό στα 3,92 ευρώ, να είναι 15 λεπτά πριν το τέλος στα 3,90 ευρώ και να την κλείνουν κοντά στο χαμηλό ημέρας και στα 3,8150 ευρώ με απώλειες 2,43%.

REAL CONS.: Εμφανέστατη η διάθεση στις τελευταίες συνεδριάσεις να επιστρέψει σε καλύτερα επίπεδα και σήμερα με σχεδόν 11 χιλ. τεμάχια πήγε στο +9,31% και στα 2,23 ευρώ.

ΚΡΕΚΑ: Δεύτερο συνεχόμενο limit up και ίσως να έχουν βάση οι φήμες για κούρεμα δανείων. Στην τελευταία δημοπρασία πάλι και ο τζίρος δεν ξεπέρασε τα 2.100 ευρώ αλλά η αποτίμηση ξαναέπιασε το 1 εκατ. ευρώ.

INTRACOM: Με καλή άνοδο και σήμερα και τιμή 1,7280 ευρώ.

ΦΒΜΕΖΖ: Κάτω από τα 0,05 ευρώ η μετοχή.

INTRALOT: Σταμάτησε το δικαίωμα, πήγε στα 0,58 ευρώ η μετοχή και με όγκο.

ATTICA GROUP: Έκανε καλό όγκο σήμερα και έκλεισε με μικρή άνοδο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης