Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξανά κάτω από τις 800 μονάδες με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξανά κάτω από τις 800 μονάδες με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο και πάλι το άνοιγμα και με απώλειες ανάλογες με αυτές των αγορών της Ευρώπης. Κάποια βαριά χαρτιά άνοιξαν με ελάχιστο όγκο και αξιόλογες απώλειες, αλλά οι αγοραστές βγήκαν πιο πάνω. Δεν παρατηρείται αξιόλογη κίνηση από κάποια μετοχή στα πρώτα λεπτά και ο γενικός δείκτης είναι λίγο κάτω ξανά από τις 800 μονάδες. Σημειώστε πως κάναμε περισσότερα από 12 λεπτά για να πιάσουμε το 1 εκατ. ευρώ συναλλαγές.

JUMBO: Την άνοιξαν με 15 τεμάχια στο -3,24% και στα 14,32 ευρώ. Ο αγοραστής ανέβηκε στα 14,46 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ήπιες απώλειες αλλά χωρίς ιδιαίτερο όγκο. Η Εθνική παίζει με το θετικό πρόσημο και ήπια υποχωρούν οι άλλες συστημικές.

LAMDA: Αύριο θα δημοσιεύσει το πρώτο τρίμηνο που είχε αναβάλει λόγω της έκδοσης του εταιρικού ομολόγου. Υποχωρεί οριακά η μετοχή με όγκο κάπως καλό.

ΔΕΗ: Με μικρή άνοδο η μετοχή προσπαθεί να απομακρυνθεί από τα 5 ευρώ, αλλά βγαίνει πάλι πίεση. Η αποτίμηση κάτω από 2 δισ. ευρώ.

COCA COLA: Με απώλειες 2,10% και στα 22,40 ευρώ, επηρεάζει και αυτή την πορεία της αγοράς λόγω βαρύτητας.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Δεν έχει τελειώσει ο πωλητής και σπρώχνει τη μετοχή στο ξεκίνημα και με 20 τεμάχια στα 248 ευρώ και στο -2,36%. Εκεί έχει αποτίμηση 684,4 εκατ. ευρώ. Έτσι όπως πάει σε λίγο θα παίζει στα μετρητά της και η δραστηριότητα θα έρχεται μπόνους!! Τι να σχολιάσουμε…

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Με σχετικά καλές συναλλαγές ενισχύεται 0,73% και είναι στα 16,61 ευρώ.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Σήμερα ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου και οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών είναι 6,34 ευρώ και η προσαρμοσμένη τιμή τα 6,35 ευρώ. Η αναλογία είναι 3 νέες για κάθε 2 παλιές.

ΓΕΔ: Δε θα επιστρέψει στο Χ.Α. άμεσα, αλλά έμμεσα θα παραμείνει, αφού θα εξαγοραστεί από την Quest. Θα βάλει 5 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης κεφαλαίου και θα αποκτήσει ποσοστό πάνω από 90% επομένως θα ζητήσει μετά τη διαγραφή των μετοχών. Η διοίκηση της Quest έχει πει πως θα βάλει βέβαια πολλά περισσότερα κεφάλαια στην εταιρεία.

CPLP SHIPPING: Ξεκινάει αύριο η δημόσια εγγραφή για το εταιρικό ομόλογο της θυγατρικής της Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη, ύψους έως 100 εκατ. ευρώ και διάρκειας 7 ετών. Σήμερα έγινε γνωστό το εύρος απόδοσης και είναι 4,4% με 4,9%. Το πρώτο ομόλογο που έχει βγάλει και διαπραγματεύεται στο ΧΑ είναι στις 93,7 μονάδες βάσης.

EPSILON NET: Οι μετοχές της εταιρείας, σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,03325 ευρώ καθαρό. Με περιορισμένες συναλλαγές στα 5,36 ευρώ και στο -2,19%.

INTRALOT: Παύει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων και στις 21 Ιουλίου λήγει και η περίοδος άσκησης.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με σχετικά καλό όγκο στο ξεκίνημα αλλά και με αποτίμηση 71 εκατ. ευρώ. Κοιτάζει ξανά προς τα 1,80 ευρώ η μετοχή, έχοντας ανοίξει στα 1,7450 ευρώ, αλλά το κλίμα δεν είναι γενικότερα καλό για υπέρβαση. Στα θετικά βέβαια το γεγονός ότι η μετοχή κρατιέται σε αυτές τις τιμές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης