Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Mε ανύπαρκτο τζίρο πέρασε ξανά πάνω από τις 800 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Mε ανύπαρκτο τζίρο πέρασε ξανά πάνω από τις 800 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αν συνεχίσουμε έτσι σε μερικές εβδομάδες θα κάνουμε 15 εκατ. ευρώ τζίρο. Ούτε τα 30 εκατ. ευρώ δεν πιάσαμε σήμερα. Μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχαν τζίρο κάτω από 100 χιλ. ευρώ. Με καλή άνοδο έκλεισε τελικά αν και φαινόταν ότι μπορούσε να μπει και σήμερα σε… περιπέτειες. Κρατήθηκε τελικά πάνω από τις 800 μονάδες με τράπεζες και κάποιες επιλεκτικές κινήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική ήταν αρκετά καλή σήμερα και ενισχύθηκε 3,01%, αλλά η Eurobank κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο 3,44%. Το κλείσιμο της Alpha Bank μόλις στο +0,62% δείχνει αδυναμία, αλλά κατά την άποψή μας η Πειραιώς ήταν και πάλι η πιο αδύναμη και βρέθηκε αρκετές φορές με απώλειες. Στο τέλος όμως την έκλεισαν με άνοδο 1,27%.

QUEST: Ξεχώρισε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και ενισχύθηκε 3,08%. Δείχνει στις τελευταίες συνεδριάσεις πως θέλει να ξαναφτιάξει την εικόνα της και να βελτιώσει την αποτίμησή της. Για να δούμε…

ΟΠΑΠ: Έκοψε το μέρισμα των 0,50 ευρώ, αλλά πήγε καλύτερα, αφού έχασε 0,34 ευρώ. Επηρέασε την αγορά, αφού αν δεν είχε τις απώλειες της τάξης του 2,40% θα πήγαινε καλύτερα ο Γ.Δ.

COCA COLA: Φαίνεται πως και εδώ εντοπίζονται τοποθετήσεις και μάλιστα όχι μόνο σήμερα. Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να ενισχύει την αποτίμησή της και να βγαίνουν καλοί αγοραστές. Έτσι έφτασε στα 22,88 ευρώ ή στα 8,5 δισ. ευρώ.

INTRACOM: Έχει κάνει μεγάλες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων το τελευταίο καιρό και μάλιστα σε εξαιρετικές τιμές. Μένει να μάθουμε το ακριβές ύψος της ρευστότητας που έχει πλέον και αν είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη από την αποτίμηση. Κάποιες πηγές μας την υπολογίζουν τη ρευστότητα υψηλότερη της αποτίμησης. Το ταμπλό μάλλον δείχνει πως συμφωνεί. Ίδωμεν…. Σήμερα ήταν η μετοχή που ξεχώρισε στα μικρομεσαία. Στα 1,66 ευρώ και στο +6,41% με όγκο 188 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 138 εκατ. ευρώ.

CENERGY: Χωρίς να προκαλεί από τα 2,35 ευρώ που ήταν στις 5 Ιουλίου στα 2,89 ευρώ σήμερα.

PHOENIX VEGA MEZZ: Απίστευτο το γύρισμα της μετοχής στην τιμή εισαγωγής και διατηρείται η πίεση μάλιστα. Στα 0,05 ευρώ και στο -1,96% με 6 εκατ. τεμάχια.

ΕΛΒΕ: Να έχει ανακοινώσει επιστροφή κεφαλαίου 0,30 ευρώ πάλι και να βγαίνει κάποιος να πετάει 30 τεμάχια στα 4,72 ευρώ και στο -9,23%. Τελικά έκλεισε στα 5,20 ευρώ, αμετάβλητη, με όγκο 80 τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Χαμηλός ο όγκος αλλά η άνοδος είναι καλοδεχούμενη. Γίνονται και κάποιες αγορές ιδίων μετοχών και βοηθάνε και αυτές. Στα 1,73 ευρώ και στο +2,98%.

MEDICON: Μικρή πίεση είδαμε και εδώ.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Μετά από καιρό όπου βλέπαμε κάποιον να πετάει κάθε μέρα 10-20 τεμάχια στο -20% και μετά κλείνει η μετοχή αμετάβλητη, αφού δεν έκανε άλλη πράξη, είδαμε σήμερα όγκο 520 τεμάχια και κλείσιμο στα 0,5650 ευρώ με άνοδο 1,80% και είναι συνέχεια του +11% που έκανε στις 13 Ιουλίου με όγκο 1.010 τεμάχια.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Στα 0,047 ευρώ ανά μετοχή το μέρισμα που θα δώσει.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Το 91,116% του συνόλου των μετοχών πήγε στη γενική συνέλευση. Πάντως αν και ειπώθηκαν πολλά και σημαντικά στη γενική συνέλευση, στο χρηματιστήριο ανακοινώθηκαν τα υποχρεωτικά.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με όγκο σήμερα στο +6,28% και στα 0,4740 ευρώ. Περί τις 50 χιλ. τεμάχια έκανε σήμερα. Στα 10 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΚΡΕΚΑ: Με όγκο στο +19,64% και υπάρχουν φήμες για δυνατό κούρεμα στα δάνειά της, χωρίς φυσικά να μπορούν να επιβεβαιωθούν. Η αποτίμηση κάτω από 1 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης