Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το νέο ομόλογο της Capital Product Partners του Βαγγέλη Μαρινάκη και τι θα αγοράσει

Το νέο ομόλογο της Capital Product Partners του Βαγγέλη Μαρινάκη και τι θα αγοράσει
Πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αεριου LNG/C Aristidis I θα αγοράσει με τα λεφτά του ομολογιακού από εταιρεία που είναι 100% θυγατρική της Capital
Σχετικά Άρθρα

Μετά την έκδοση ομολογιακού 150 εκατ. ευρώ από την Capital Product Partners, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο καλύφθηκε 5 φορές και η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,65%, η εταιρεία προχωράει σε μία ακόμα ομολογιακή έκδοση ύψους έως 100 εκατ. ευρώ και διάρκειας 7 ετών.
Η Εκδότρια (CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC) ιδρύθηκε στις 14 Αυγούστου του 2021 και είναι εταιρεία χαρτοφυλακίου (holding company) με αποκλειστικό σκοπό την κυριότητα, άμεσα ή έμμεσα, μετοχών πλοιοκτητριών εταιρειών ή μετοχών ναυλωτριών εταιρειών γυμνού πλοίου (bareboat charterers) ή μισθωτριών εταιρειών πλοίων υπό χρηματοδοτική μίσθωση (ship lessees), σχετικά με πλοία κάθε εθνικότητας ή σημαίας.
Η Εκδότρια κατέχει το 100% των μετοχών τριών (3) εταιρειών, της Poseidon Gas Carrier Corp., Kronos Gas Carrier Corp., και Maximus Gas Carrier Corp., οι οποίες κατέχουν ως Ναυλωτές Γυμνού Πλοίου βάσει Σύμβασης Χρηματοδοτικής Μίσθωσης τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG/C Attalos, LNG/C Adamastos και LNG/C Asklipios, αντίστοιχα.
Η Εκδότρια θα διαθέσει μέρος από τα αντληθησόμενα κεφάλαια της Έκδοσης για την αγορά της Υπό Εξαγορά Εταιρείας.
Πιο αναλυτικά, η δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου και θα λήξει στις 22 Ιουλίου ενώ η εισαγωγή των ομολογιών θα γίνει στις 27 Ιουλίου.
Οι εκτιμώμενες δαπάνες έκδοσης αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου 3,35 εκατ. ευρώ.
Τα υπόλοιπα κεφάλαια θα διατεθούν για την αγορά εκ μέρους της Εκδότριας του συνόλου των μετοχών της Υπό Εξαγορά Εταιρείας, η οποία κατέχει το πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αεριου LNG/C Aristidis I και η οποία είναι 100% θυγατρική της Εγγυήτριας.
Το εκτιμώμενο τίμημα εξαγοράς των μετοχών της Υπό Εξαγορά Εταιρείας ανέρχεται έως του ποσού των 106,38 εκατ. δολαρίων ή, κατά προσέγγιση, έως του ποσού των 104,52 εκατ. ευρώ.
Το ποσό που λείπει για την εξόφληση του συνολικού τιμήματος για την αγορά του συνόλου των μετοχών της Υπό Εξαγορά Εταιρείας, κατόπιν της ανωτέρω διάθεσης, εκτιμάται ότι θα καλυφθεί είτε με χρήση ιδίων κεφαλαίων
Σημειώνεται πως από τη μέρα της ίδρυσης μέχρι και το τέλος του 2021 είχε έσοδα 7,2 εκατ. ευρώ και κέρδη 703 χιλ. ευρώ.
Σημειώνεται πως το πρώτο ομόλογο διαπραγματεύεται στις 94,2 μονάδες βάσης. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης