Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με μικρό τζίρο προσπαθεί να βγάλει αντίδραση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με μικρό τζίρο προσπαθεί να βγάλει αντίδραση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κλειστή σήμερα η Wall Street (Ημέρα Ανεξαρτησίας) και αναμένεται περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα. Είμαστε και στον Ιούλιο, επομένως θα πρέπει να συνηθίζουμε σε μικρούς τζίρους. Ήπια ανοδικά κινούνται οι αγορές της Ευρώπης και η εγχώρια αγορά προσπαθεί να ακολουθήσει. Δε βλέπουμε κάποια μετοχή να ξεχωρίζει στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

FITCH: Την Παρασκευή αναμένεται η αξιολόγηση του οίκου και οι αναλυτές σημειώνουν πως θα μπορούσε να προσφέρει κάποια στήριξη η ελπίδα για αναβάθμιση.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Κομμένη σήμερα η μετοχή και οι δικαιούχοι λαμβάνουν καθαρό ποσό 0,3251 ευρώ ανά μετοχή. Με απώλειες κοντά στο 2% ξεκίνησε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ένα σημαντικό μέρος της ευθύνης για την εικόνα του χρηματιστηρίου την έχει ο τραπεζικός δείκτης. Ήταν βέβαια και αυτός που ήταν στο επίκεντρο τους προηγούμενους μήνες. Η επιφυλακτικότητα έχει επιστρέψει. Σήμερα βγάζε ιμία μικρή αντίδραση και προσπαθεί ο δείκτης να ξαναπιάσει τις 500 μονάδες. Λίγο καλύτερη η συμπεριφορά της Eurobank.

ΟΠΑΠ: Δείχνει διάθεση να ξεχωρίσει σήμερα. Δικαιολογεί καλύτερη αποτίμηση.

INTRAKAT: Τίμημα ακόμα και πάνω από 3 ευρώ ακούμε, χωρίς βέβαια να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κάτι. Αναμένονται ανακοινώσεις. Πάντως η μετοχή ξεκίνησε με σημαντική άνοδο άνω του 5% και όγκο πάνω από 20 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 185 εκατ. ευρώ.

INTRACOM: Δυνατή κίνηση από τη μετοχή και πάλι αν και με χαμηλό όγκο, αλλά νομίζουμε γιατί δεν υπάρχει διάθεση από τους πωλητές να δώσουν μετοχές. Θα γίνει επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ, οι μικρομέτοχοι ζήτησαν παραπάνω και δεν απέκλεισε μία δεύτερη κίνηση στο μέλλον η διοίκηση. Στα 1,5980 ευρώ και στο +4,44%.

DIMAND: Στα 15 ευρώ η τιμή διάθεσης των μετοχών. Υπερκαλύφθηκε η έκδοση και εισέρχεται στο Χρηματιστήριο στις 6 Ιουλίου.

IDEAL-BYTE: Από τις ανακοινώσεις βλέπουμε πως η αποτίμηση της Ideal είναι μεταξύ 4,01 ευρώ και 4,38 ευρώ και της Byte 3,50 και 3,80 ευρώ. Στα 3,0450 ευρώ και στο -2,72% η Byte και οριακά υψηλότερα η Ideal.

LAMDA: Από τις 6 Ιουλίου ξεκινάει η δημόσια εγγραφή για το νέο ομόλογο διάρκειας 7 ετών ύψους έως 230 εκατ. ευρώ. Με άνοδο κοντά στο 2% αλλά χαμηλό όγκο το ξεκίνημα της μετοχής και τους πωλητές να κατεβαίνουν ήδη χαμηλότερα.

ΔΕΗ: Η πίεση στη μετοχή είναι μεγάλη τους τελευταίους μήνες και έχει βρεθεί πλέον κοντά στα 5 ευρώ. Σήμερα ξεκίνησε με μικρή άνοδο και στα 5,13 ευρώ. Νομίζουμε πως τα εκλογικά σενάρια δεν κάνουν καλό στη μετοχή.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Κομμένη και αυτή με τους δικαιούχους να λαμβάνουν 0,1805 ευρώ ανά μετοχή καθαρό ποσό.

FLEXOPACK: Στα 0,1292 ευρώ ανά μετοχή το δικό της καθαρό μέρισμα.

ΕΚΤΕΡ: Υπάρχουν κάποιοι φημολογίες αλλά δε νομίζουμε πως έχουν βάση. Αναφερόμαστε σε κάποια σενάρια, όπως «τι θα κάνει μετά την εξαγορά ο τάδε», «που θα πάει» και άλλα τέτοια. Δεν εμπλέκεται η συγκεκριμένη σε αυτά τα σενάρια, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες. Ωστόσο, συνεχίζει να παίρνει έργα και να αυξάνει το ανεκτέλεστο.

ΕΧΑΕ: Με νέες απώλειες και το σημερινό ξεκίνημα της μετοχής. Στα 3,10 ευρώ και στο -1,59%. Μπράβο σε όλους εκεί στη Λ.Αθηνών…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης