Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με περιορισμένο τζίρο και ελάχιστους πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με περιορισμένο τζίρο και ελάχιστους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Έχει καταντήσει κάπως βαρετή και η δικαιολογία «πέφτουν λόγω των ανησυχιών για πληθωρισμό και ύφεση» και «ανεβαίνουν λόγω της υποχώρησης των ανησυχιών για πληθωρισμό και ύφεση». Η δική μας αγορά πάσχει από τζίρο και το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι τόσο περιορισμένο που δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι πέρα από συσσώρευση και διολίσθηση.

Με απώλειες ξεκίνησε και η εγχώρια αγορά και με πιέσεις σε τράπεζες και ΟΠΑΠ. Με υψηλό όγκο η Lamda στο άνοιγμα και έχει ήδη ξεπεράσει τα 100 χιλ. τεμάχια. Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση η ΔΕΗ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Εκ νέου πιέζεται η Τέρνα Ενεργειακή και είναι οριακά χαμηλότερα από τα 17 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες άνω του 1% όλες πλην της Πειραιώς.

VIOHALCO: Δεν πείθει διαγραμματικά η μετοχή και οδεύει προς νέα χαμηλά 17 μηνών.

ΕΧΑΕ: Χθες από συνολικό όγκο 64 χιλ. τεμάχια η εταιρεία αγόρασε 50 χιλ. ίδιες μετοχές. Πλέον κατέχει το 1,96% του συνόλου.

ΔΕΗ: Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση, αλλά το γενικότερο κλίμα ίσως την επηρεάσει και πάλι. Έχει γενική συνέλευση σήμερα και οι εποχές δεν είναι ανάλογες με την προηγούμενη Γ.Σ. όπου είχαμε πανηγύρια.

ΕΥΔΑΠ: Για να δούμε πως θα κινηθεί σήμερα η μετοχή μετά την πίεση των τελευταίων ημερών. Χθες θυμίζουμε έκανε μεγάλο όγκο. Σήμερα υποχωρεί 0,97% αλλά με όγκο μόλις 124 τεμαχίων.

ΑΔΜΗΕ: Για να δούμε και εδώ αν θα βγει κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον μετά την πίεση του τελευταίου διαστήματος.

DIMAND: Ξεκινάει σήμερα η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της εταιρείας στο Χ.Α. με εύρος τιμής διάθεσης των μετοχών από 13 ευρώ έως 15 ευρώ. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα πάει, γιατί η περίοδος δεν είναι και η καλύτερη.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Σήμερα η γενική συνέλευση και το ενδιαφέρον στρέφεται στη διανομή μερίσματος. Σύμφωνα με το σχέδιο αποφάσεων η διοίκηση θα ζητήσει τη μη διανομή μερίσματος λόγω των απρόβλεπτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος. Για να περάσει χρειάζεται απαρτία 50% και 80% των μετόχων που είναι στη Γ.Σ. Αν δεν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση προτείνει διανομή 10% των κερδών που θέλει πάλι απαρτία 50% και πλειοψηφία 2/3. Αν δεν υπάρχουν και στο σενάριο αυτό οι προϋποθέσεις πάει για διανομή του 35% των κερδών που θα είναι και σημαντική εκροή για τον ισολογισμό της εισηγμένης.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και η εταιρεία κατέχει το 7,458% του συνόλου με μέση τιμή 4,72 ευρώ ανά μετοχή, ή 1 ευρώ κάτω από την τιμή κλεισίματος. Κάποιος με 200 τεμάχια την άνοιξε στο +6,67% και στα 6,08 ευρώ αλλά αμέσως βγήκαν χαμηλότερα οι πωλητές.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Αύριο στη λήξη της συνεδρίασης όσοι έχουν μετοχές θα έχουν και δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου. Την Παρασκευή η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Οι νέες μετοχές έχουν τιμή διάθεσης 0,58 ευρώ. Η αύξηση μαζί με την αποτίμηση της αμερικανικής θυγατρικής θα επιτρέψει την έξοδο από την επιτήρηση.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Ανακοίνωσε νέα έργα πάνω από 6,5 εκατ. ευρώ που θα ενισχύσουν το τζίρο της εταιρείας. Κινητικότητα για τη μετοχή στο ξεκίνημα και με όγκο πάνω από 27 χιλ. τεμάχια έχει άνοδο άνω του 1%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης