Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα Τάρταρα το επενδυτικό ενδιαφέρον – Στο νήμα κέρδισε το θετικό πρόσημο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα Τάρταρα το επενδυτικό ενδιαφέρον – Στο νήμα κέρδισε το θετικό πρόσημο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αρκετή μεταβλητότητα είχαμε και σήμερα και το θετικό πρόσημο το κέρδισε στις τελικές δημοπρασίες με το γύρισμα συγκεκριμένων μετοχών. Ο τζίρος χαμηλός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, επομένως οι αγοραστές δε χρειάστηκαν να ξοδέψουν και πολλά για να γυρίσουν την αγορά. Μεταβλητότητα και στις αγορές του εξωτερικού αλλά θετικό το πρόσημο στις περισσότερες, μέχρι τουλάχιστον το δικό μας κλείσιμο.

Δεν ενθουσιάζει και μάλλον δε σε προδιαθέτει να επενδύσεις. Σε κάνει να βαριέσαι οικτρά ακόμα και να την παρακολουθήσεις. Ελάχιστες μετοχές ξεχωρίζουν καθημερινά. Πότε με τη μία, πότε με την άλλη φτιάχνουν το κλείσιμο. Στα μικρομεσαία το ενδιαφέρον δεν έχει απλά ατονήσει, δεν υπάρχει καν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης σε ενδοσυνεδριακό έπιασε τα χαμηλά του πολέμου, αλλά στο κλείσιμο κατάφερε να γυρίσει με μικρή άνοδο. Συνεχίζουν πάντως να προβληματίζουν οι τραπεζικές μετοχές. Από αρνητική γύρισαν στις τελικές δημοπρασίες θετική την ΑΛΦΑ και μάλιστα με άνοδο 1,37%, αλλά και την ΕΤΕ με άνοδο 1,05%. Ανοδικά και η Πειραιώς και με απώλειες 1,09% η Eurobank.

ΕΥΔΑΠ: Νομίζουμε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να κάνει μία τοποθέτηση η διοίκηση και να μην αφήσει να σέρνεται η αμφιβολία που οδηγεί και τη μετοχή σε πτώση. Εκτός και αν η πτώση της συνδέεται με το θέμα των εκλογών ή με κάποιους βιαστικούς που μπήκαν για να κερδίσουν λόγω της έκτακτης επιστροφής και τώρα βλέπουν ότι θα αργήσει. Στο -3,49% και στα 7,20 ευρώ με όγκο 170 χιλ. τεμάχια. Για μία τέτοια μέρα ο όγκος είναι υψηλός.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Πιέστηκε και αυτή σημαντικά σήμερα.

LAMDA: Στο τέλος με μακρετιές την πήγαν πάνω από το +3%. Τελικά έκλεισε στα 5,94 ευρώ και στο +2,68%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση σήμερα.

QUEST: Συνεχίζει να διολισθαίνει χαμηλότερα και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε σε νέο χαμηλό 13 μηνών. Στις τελικές όμως δημοπρασίες τη γύρισαν με οριακή άνοδο.

INTRACOM: Βρέθηκε και αυτή ενδοσυνεδριακά και σε νέα χαμηλά 14 μηνών, αλλά έκλεισε με μικρή άνοδο.

DIMAND: Ξεκινάει αύριο η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της στο ΧΑ με εύρος τιμών διάθεσης των μετοχών μεταξύ 13-15 ευρώ. Θα είναι η δεύτερη εισαγωγή μετά την Μπλε Κέδρος και πάλι από τον ίδιο κλάδο. Θα θυμίσουμε πως περιμένουμε και άλλες εταιρείες του κλάδου των ακινήτων να μπουν στο ΧΑ.

CENTRIC: Από νωρίς προσπάθησαν να την «τσακίσουν» ή μάλλον ξεκίνησαν από χθες προς το κλείσιμο και σήμερα έβγαλαν νωρίς αρκετά κομμάτια. Για μία συνεδρίαση τέτοιου συνολικού όγκου στο Χ.Α. το να κάνει η συγκεκριμένη πάνω από 105 χιλ. τεμάχια δεν τα λες και λίγα. Στο -3,85% και στα 0,25 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με λίγα κομμάτια την πήγαν πριν τις τελικές δημοπρασίες στο υψηλό ημέρας και στο +1,69%. Στα 3,61 ευρώ η τελευταία πράξη και η πρώτη πώληση μπήκε για την περίοδο των δημοπρασιών στα 3,3450 ευρώ και στο -5,77%. Τελικά έκλεισε στα 3,60 ευρώ με άνοδο 1,41% και με συνολικό όγκο 17 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Η μετοχή βρίσκεται χαμηλότερα από την τιμή που ήταν πριν ανακοινώσει το τεράστιο μέρισμα των 0,2620 ευρώ ανά μετοχή. Την πρόθεση δηλαδή της διοίκησης για αυτή τη διανομή. Αμετάβλητη στα 2,29 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Με διάθεση για νέες δικαστικές περιπέτειες η διοίκηση σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε. Θα ζητήσει αποζημίωση, θα πάει και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

ΚΛΜ: Εγκατάλειψη…

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Πόσα σενάρια ακούστηκαν και για τη συγκεκριμένη και οδήγησαν τη μετοχή υψηλότερα πριν κάτι μήνες. Ωστόσο, ο ισολογισμός είναι τόσο ξεκάθαρος που δε χωρούσε αμφισβήτηση. Σήμερα είναι στα 0,12 ευρώ και πριν 10 μήνες 0,40 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης