Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με τζίρο περιπτέρου

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με τζίρο περιπτέρου
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Διατηρείται η μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές αγορές και αναμένεται να δούμε κάτι ανάλογο και στη δική μας. Αν και το πρωί τα παράγωγα έδειχναν πτωτικό άνοιγμα, οι ευρωπαϊκοί δείκτες άνοιξαν με σημαντική άνοδο, αλλά λίγο πριν ανοίξει η εγχώρια αγορά, περιόρισαν τα κέρδη τους. Ο DAX 40 σε μισή ώρα είχε υψηλό στο +1,34% και χαμηλό στο +0,40%.

Ο Γ.Δ. άνοιξε με οριακή άνοδο και εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές. Με τέτοιο επενδυτικό ενδιαφέρον φυσικά και δεν μπορούμε να πάμε κάπου… Επιπλέον δε σου δίνει και δυνατότητα για σχόλια. Τι να πούμε για τις μετοχές που έχουν κάνει ελάχιστα κομμάτια; Για να πιάσει ο τζίρος τις 500 χιλ. ευρώ χρειάστηκε να περάσουν 9 λεπτά

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Λόγω του περιβάλλοντος που επικρατεί εδώ και καιρό η σύσταση για τοποθετήσεις σε καλές μετοχές με ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές και υψηλές μερισματικές αποδόσεις διατηρείται από κάποιους αναλυτές. Με σημαντική καθυστέρηση το άνοιγμα αρκετών μετοχών, αφού ο τζίρος ήταν εξαιρετικά χαμηλός. Μετά από 10 λεπτά συνεδρίασης δεν είχε κάνει ακόμα πράξη η Aegean ο ΟΛΠ και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδική κίνηση για τον δείκτη με προσπάθεια από την Εθνική να πιάσει και πάλι τα 3 ευρώ, ενώ ανοδικά κινείται και η Alpha Bank. Ηπιότερη η άνοδος για Eurobank και με οριακές απώλειες η Πειραιώς.

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η πίεση στη μετοχή και παρά το γεγονός πως προσπάθησε να κινηθεί ανοδικά γρήγορα βγήκαν πωλητές. Στα 5,1250 ευρώ και στο -1,44%.

LAMDA: Απέκτησε από κοινού με την Orilina AΕΕΑΠ οικόπεδα δίπλα στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη και θα αναπτύξει το εμπορικό.

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζεται η πίεση στη μετοχή.

ΕΥΔΑΠ: Και εδώ βλέπουμε απώλειες στο ξεκίνημα αλλά ο όγκος είναι χαμηλός.

MEDICON: Δεν εγκρίθηκε το προμέρισμα και οι δωρεάν μετοχές. Θα πούμε πως μάλλον παραπλανήθηκε το επενδυτικό κοινό με την αναθεωρημένη ατζέντα που είχε δημοσιεύσει. Και είναι λογικό κάποιος να θεωρεί πως προφανώς κάποιος μέτοχος έκανε αίτημα για προσθήκη θεμάτων αλλά σε άλλες περιπτώσεις οι εταιρείες το έχουν αναφέρει. Επίσης το γεγονός ότι το σχέδιο αποφάσεων έδειχνε πως θα υπήρχε θετική έγκριση επίσης νομίζουμε ότι λειτούργησε παραπλανητικά. Θα έπρεπε η διοίκηση να έχει στο σχέδιο αποφάσεων τους λόγους της απόρριψης. Δεν αλλάζουμε στάση για τη μετοχή αλλά αυτά τα φάουλ καλό είναι να μη γίνονται, γιατί έγιναν και σε μία περίοδο σημαντικής πτώσης και το σχέδιο αποφάσεων λειτούργησε σαν ανάχωμα. Το διάγραμμα της μετοχής δείχνει πως μέσα σε 9 μήνες από τα 2,20 ευρώ πήγε στα 5,40 ευρώ και έχει γυρίσει στα 2,90 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Θα εξετάσει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Κέκροψ για τα 242,25 στρέμματα τα οποία με απόφαση του Αρείου Πάγου περνάνε στο Ελληνικό Δημόσιο και θα ασκήσει αγωγή αποζημίωσης στα πολιτικά Δικαστήρια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζονται οι αγορές μετοχές από insiders.

AS COMPANY: Για τα δεδομένα της ο όγκος των 4,5 χιλ. τεμαχίων στα πρώτα 10 λεπτά δεν είναι αμελητέος. Μάλιστα βλέπουμε και αγοραστές στα 2,11 ευρώ και στο +1,93%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης