Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση μετά το sell off – Το βλέμμα σε ΕΚΤ και FED

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση μετά το sell off – Το βλέμμα σε ΕΚΤ και FED
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το σενάριο της τεχνικής αντίδρασης προέκριναν οι αναλυτές για σήμερα, με την εκτίμηση, ωστόσο, διατήρησης της υψηλής μεταβλητότητας. Οι ξένες αγορές άνοιξαν με άνοδο, δίνοντας περισσότερες πιθανότητες στην αντίδραση, αλλά όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα σήμερα στην απόφαση της FED για τα επιτόκια αλλά και την εκτίμηση που θα δώσει για τις προοπτικές μέχρι το τέλος του έτους. Αναλυτές εκτιμούν ακόμα και αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης.

Από το εσωτερικό απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση. Κάτι αγορές ιδίων μετοχών ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της οργανωμένης αγοράς και πενιχρές αγορές από insiders. Τα ελληνικά ομόλογα πάνε καλύτερα σήμερα ίσως και λόγω των πληροφοριών για παρέμβαση από την ΕΚΤ στα ομόλογα του Νότου. Υπάρχει έκτακτη συνεδρίαση σήμερα. To ελληνικό δεκαετές είναι στο 4,51% και το ιταλικό στο 4% περίπου.

Ο Γ.Δ. άνοιξε με άνοδο και κινείται προς τις 830 μονάδες με τις τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά να κινούνται ανοδικά. Μετοχές με καλή μερισματική απόδοση και ισχυρό ισολογισμός προτείνουν κάποιοι αναλυτές λόγω του ευμετάβλητου περιβάλλοντος. Απώλειες για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς έγραψε χθες νέα ιστορικά χαμηλά και σήμερα έχει μία άνοδο περίπου, Η Εθνική έχει άνοδο πάνω από 2% και δείχνουν και οι άλλες συστημικές πως θέλουν να ακολουθήσουν.

ΟΤΕ: Μετά τη χθεσινή πίεση βγάζει αντίδραση και ενισχύεται άνω του 2%. Εδώ το μέρισμα αλλά και η αγορά ιδίων μετοχών παρέχουν στήριξη. Τεχνικά, αν αυτήν την περίοδο μπορείς να εξετάσεις και μία τέτοια πλευρά, η μακροχρόνια αντίσταση δεν μπόρεσε να διασπαστεί, μία προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και μήνες.

ΑΔΜΗΕ: Σήμερα περιμένουμε αποτελέσματα και βέβαια θα θέλαμε και ένα σχόλιο από τη διοίκηση για την αμοιβή που η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει καθυστερήσει υπερβολικά να ανακοινώσει.

ΔΕΗ: Γίνονται αγορές ιδίων μετοχών και η πτώση της μετοχής είναι μεγάλη τους τελευταίους μήνες. Η αποτίμηση στα 2 δισ. ευρώ…

ΠΛΑΙΣΙΟ: Έχει καθίσει η ζήτηση είπε χθες η διοίκηση και αν συνεχιστεί η τάση αυτή η χρονιά θα είναι «παγωμένη». Περιμένουμε πως η τάση αυτή υπάρχει συνολικά και έχει να κάνει με τον πόλεμο και την ακρίβεια. Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει ισχυρό ταμείο και μπορεί να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Άνοιξε με όγκο 5.800 τεμάχια εκ των οποίων 2.000 τεμάχια περίπου έγιναν με πράξεις των 2 τεμαχίων! Έτσι με τον παραπάνω όγκο ο αριθμός των συνολικών πράξεων ξεπέρασε τις 90 σε μερικά δευτερόλεπτα.

MEDICON: Με λίγο όγκο άνοιξε στα 3,15 ευρώ και στο +9,38%.

PROFILE: Βγάζει αντίδραση μετά τη χθεσινή υποχώρηση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στα 1,61 ευρώ γύρισε η μετοχή λόγω του κλίματος που επικράτησε στις αγορές στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Άλλη μία προσπάθεια υπέρβασης των 1,80 ευρώ δεν καρποφόρησε.

EPSILON NET: Πιέζεται και σήμερα η μετοχή στο ξεκίνημα και κάνει πράξη στα 5,16 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Με μεταβλητότητα το ξεκίνημα και δίνονται μάχες κοντά στα 3,30 ευρώ όπου βλέπουμε πωλητή με μηχανάκι. Έγιναν γρήγορα 10 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Λίγο κάτω από 1 ευρώ η μετοχή

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης