Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σκέψεις για επιστροφή κεφαλαίου από την Πλαίσιο – Ο πόλεμος έχει επηρεάσει τη ζήτηση

Σκέψεις για επιστροφή κεφαλαίου από την Πλαίσιο – Ο πόλεμος έχει επηρεάσει τη ζήτηση

Σε ερώτηση του ΒΝ για την πορεία του εξαμήνου τονίστηκε πως είναι πιεσμένο, αλλά δεν πάει ανησυχητικά

Το μέρισμα των 0,10 ευρώ που αποφάσισε η χθεσινή γενική συνέλευση της Πλαίσιο ίσως να μην είναι η μοναδική αμοιβή των μετόχων, καθώς όπως είπε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Γεράρδος, μετά από αίτημα μετόχων για υψηλότερο μέρισμα, θα εξεταστεί και μία επιστροφή κεφαλαίου, αργότερα και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Ο Σύνδεσμος Επενδυτών ζήτησε μεγαλύτερο μέρισμα ενώ έθιξε και την πορεία της μετοχής, η οποία δεν έχει παρουσιάσει κάποια αξιόλογη αύξηση εδώ και αρκετά χρόνια.
Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Γεράρδος ανέφεραν πως «περάσαμε μία μεγάλη κρίση την τελευταία 10-15 χρόνια και δεν μπορούσαμε να ασχοληθούμε με το investor relation.
Φέτος το μέρισμα είναι διπλάσιο από πέρυσι και είναι πλέον μέλημά μας το να πάει καλά η μετοχή, αλλά πρώτο είναι το business», είπε ο Κώστας Γεράρδος.
Επιπλέον σημειώθηκε πως θέλουν να ανέβει η μετοχή και θεωρούν την τιμή χαμηλή αλλά σημειώθηκε πως για να ανέβει θέλει και ένα business story και όταν είναι όλα ρευστά δεν μπορείς να το υποσχεθείς, είπε η διοίκηση και κατέληξε πως δουλεύει και σε επίπεδο διασποράς και σε investor relation.
Σε ερώτηση του ΒΝ για την πορεία του εξαμήνου τονίστηκε πως είναι πιεσμένο, αλλά δεν πάει ανησυχητικά.

Δυνατή εκκίνηση

Η χρονιά ξεκίνησε πολύ δυνατά, αλλά μετά με τον πόλεμο πάγωσε.
Αν συνεχιστεί η τωρινή εικόνα θα είναι μία παγωμένη χρονιά, είπε η διοίκηση.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η οικονομία χτυπιέται από διάφορες πλευρές και έχει επηρεαστεί η ζήτηση, αλλά η Πλαίσιο έχει διάφορες κατηγορίες προϊόντων και μπορεί να εξισορροπεί είπε η διοίκηση.
Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική για τα ΙΤ προϊόντα λόγω και των μέτρων της κυβέρνησης και τώρα κινείται χαμηλότερα, ενώ οι οικιακές συσκευές παρά τη μεγάλη αύξηση πέρυσι έχουν και φέτος μεγάλη αύξηση.
Καλά πάνε τα χαρτικά αλλά και η τηλεφωνία.
Η Πλαίσιο έχει προγραμματίσει επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ φέτος και μεταξύ άλλων σκοπεύει να τοποθετήσει στις εγκαταστάσεις στη Μαγούλα φωτοβολταϊκά για μείωση των εκπομπών ρύπων.
Η διοίκηση σημείωσε επίσης το ιστορικό υψηλό ταμείο των 62 εκατ. ευρώ που δίνει ευελιξία και στο θέμα των αποθεμάτων, για τα οποία τονίστηκε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις.
Η τροποποίηση καταστατικού είχε θέματα ενέργειας και η διοίκηση είπε πως σκέφτεται την πώληση ρεύματος, αλλά δεν έχει πάρει κάποια απόφαση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης