Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διαστάσεις ξεπουλήματος – Με μεγάλο τζίρο στο -4,60%

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διαστάσεις ξεπουλήματος – Με μεγάλο τζίρο στο -4,60%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ο Γενικός Δείκτης γύρισε σε επίπεδα Μαρτίου 2022, αλλά πολλές μετοχές έγραψαν χαμηλά 52 εβδομάδων, αλλά και ιστορικά. Οι περισσότερες βέβαια από αυτές έχουν γυρίσει σε επίπεδα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020. Τι να πρωτογράψεις για τη σημερινή συνεδρίαση; Οι απώλειες του γενικού δείκτη (-4,6%) τα λένε όλα. Ο τζίρος επίσης υψηλός και ο καθαρός ξεπέρασε τα 110 εκατ. ευρώ. Μην ψάχνετε τώρα στηρίξεις και αντιστάσεις. Έχουν σπάσει όλα και φυσικά ρόλο παίζουν άλλα.

Οι αγορές αποτυπώνουν τις ανησυχίες των επενδυτών, για πληθωρισμό, ρυθμό ανάπτυξης, επιτόκια κ.α. Τρομερή η μεταβλητότητα σήμερα στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες. Ο DAX πήγε στο +1% μετά στο -1% και μετά ξαναγύρισε θετικός, μετά αρνητικός κ.ο.κ. Εμείς έχουμε και την Τουρκία και υπάρχει ο φόβος θερμού επεισοδίου. Είμαστε και μία αγορά πιο ρηχή από τις άλλες και οι απώλειές μας μεγαλώνουν πιο εύκολα. Υπάρχει και το σενάριο των εκλογών στο τραπέζι. Στα ύψη και η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς, αλλά δεν είμαστε μόνοι.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα ιστορικά χαμηλά για την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είδε ενδοσυνεδριακή τιμές και κάτω από το 1 ευρώ. Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική για Πειραιώς, Εθνική και Eurobank. Ο δείκτης με απώλειες 6,34%. Η ΕΤΕ έχασε 7,15%, η ΠΕΙΡ 6,80%, η ΑΛΦΑ 5,94% και η ΕΥΡΩΒ 5,88%.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ : Βγήκαν εντολές αγοράς προς το κλείσιμο και περιόρισαν τις απώλειες. Στα 9,58 ευρώ και στο -2,24%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με όγκο και εδώ η πτώση. Πριν λίγες μέρες στριμώχνονταν για να μπουν στη μετοχή, λόγω MSCI και προοπτικής διπλασιασμού κερδών. Τώρα τις πετούσαν από τα παράθυρα. Στα 14,89 ευρώ και στο -7,40% η μετοχή με τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και με όγκο 826 χιλ. τεμάχια. Έμειναν και 88 χιλ. τεμάχια στο κλείσιμο απούλητα.

JUMBO: Ωραία η συμπεριφορά της μετοχής σήμερα σε σύγκριση με άλλες. Προφανώς και αποτελεί ένα καταφύγιο, αφού και αδάνειστη είναι και καλά μερίσματα δίνει και φθηνή είναι. Με απώλειες μόλις 0,96%.

QUEST: Ελεύθερη πτώση και εδώ. Στα 4,50 ευρώ και στο -6,25%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Με τέτοιες ρευστοποιήσεις στο χρηματιστήριο και στη συγκεκριμένη κάποιος απορροφούσε δεκάδες χιλιάδες μετοχές στα 6,80 ευρώ που ήταν το προηγούμενο κλείσιμο. Μάλλον μηχανάκι είχε εκεί ο πωλητής. Τελικά πήγε χαμηλότερα και στο τέλος έκλεισε και σε χαμηλό ημέρας. Στα 6,40 ευρώ και στο -5,88%.

ΕΥΔΑΠ: Καλή και εδώ η συμπεριφορά και έχασε μόλις 0,90%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Λόγω της επικείμενης δημόσιας πρότασης συνεχίζει να έχει καλή συμπεριφορά και να μην ακολουθεί την πτώση της αγοράς.

FOURLIS: Πάει για τα χαμηλά που είχε πιάσει με την εμφάνιση της πανδημίας, δηλαδή γράφει χαμηλό 27 μηνών. Στα 2,9950 ευρώ και στο -6,41%.

ENTERSOFT: Με όγκο η πτώση και έχει χάσει πλέον ένα μεγάλο κομμάτι της ανόδου. Εκείνης της ανόδου όπου ο κλάδος συνολικά και όχι μόνο η συγκεκριμένη κάλπαζε γιατί στον Nasdaq έδιναν τρελές αποτιμήσεις. Έκτη συνεχόμενη πτωτική.

EPSILON NET: Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική εδώ και ισχύουν αυτά που γράψαμε πιο πάνω για άλλη του κλάδου.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Λόγω της αποκοπής του μερίσματος και του γενικότερου κλίματος βρέθηκε και η συγκεκριμένη μετοχή σε χαμηλό 52 εβδομάδων και βάλε. Όμως έχει κάνει μεγάλη συσσώρευση εδώ και πολλούς μήνες και βοήθησε και αυτό στο να γράψει χαμηλό.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Εντολή αγοράς 26 χιλ. τεμαχίων στα 2,25 ευρώ στις τελικές δημοπρασίες. Αμετάβλητη στο κλείσιμο αλλά πουλούσαν και άλλα. Δύσκολη μέρα της έτυχε για την πρεμιέρα της.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Από τον Δεκέμβριο του 2018 είχε να δει τιμές κάτω από τα 2 ευρώ. Τελικά έκλεισε με άνοδο 1,50% και στα 2,03 ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: «Σκούπα» στα 0,63 ευρώ. Μεγάλος ο όγκος σήμερα, αλλά πρέπει να σημειώσουμε πως εδώ και καιρό βλέπουμε δυνατό αγοραστή. Έκανε όγκο 81 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 0,63 ευρώ με άνοδο 1,61% και μάλιστα μπήκε και εντολή αγοράς 36 χιλ. τεμαχίων στην τιμή κλεισίματος. Πρόσφατα είχε ανακοινωθεί και η υπέρβαση ποσοστού 5% από Ερρίκο Μουζάκη.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Με λίγα κομμάτια στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε με άνοδο 18,33%.

LAVIPHARM: Με 955 τεμάχια στο τέλος έκλεισε στα 0,38 ευρώ, αμετάβλητη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης