Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – «Βουτιά» κάτω από τις 840 μονάδες με υψηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – «Βουτιά» κάτω από τις 840 μονάδες με υψηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με καλή αντίδραση αλλά μέχρι να ανοίξει το δικό μας χρηματιστήριο, ήτοι στα 30 λεπτά που μεσολάβησαν, τα κέρδη είχαν εξανεμιστεί. Αρνητική φυσικά αυτή η εξέλιξη καθώς θα μπορούσε να περιορίσει τη δική μας πτώση, έως ένα βαθμό. Η χθεσινή υποχώρηση των ξένων και η σημερινή πορεία δημιουργεί πιο αρνητικό σκηνικό.

Τα πάντα πουλάνε οι επενδυτές. Χθες δεν έβρισκες περιουσιακό στοιχεία με άνοδο σε κάποια στιγμή. Το Ελληνικό Χρηματιστήριο άνοιξε με μεγάλες απώλειες άνω του 3% και κάτω από τις 840 μονάδες. Θα λέγαμε πως ο τζίρος είναι αρκετά υψηλός στα πρώτα λεπτά καθώς οι επενδυτές έχουν κυριευθεί από τον φόβο. Άνω του 5% απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ η εικόνα και στα άλλα βαριά χαρτιά δεν είναι καλύτερη.

ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ: Δύο αποχωρούν σήμερα, μία εισέρχεται. Εκτός ταμπλό λόγω πετυχημένων δημόσιων προτάσεων οι μετοχές των Νίκας και Καραμολέγκος, ενώ από την άλλη η Μπλε Κέδρος εισέρχεται στο χρηματιστήριο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με καλό όγκο υποχωρούν σημαντικά οι συστημικές. Η Εθνική χάνει σχεδόν 6%, ενώ ανάλογες είναι και οι απώλειες στις άλλες. Η Alpha Bank είναι κοντά στα 0,85 ευρώ, η Eurobank τεστάρει τα 0,90 ευρώ και η Πειραιώς γράφει νέο ιστορικό χαμηλό.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Η μοναδική ανοδική μετοχή αλλά με όγκο 5 τεμάχια, αλλά λίγο αργότερα γύρισε και αυτή.

ΕΧΑΕ: Να τονίζουμε και τα θετικά. Ο κ.Κοντόπουλος, ο νέος CEO της ΕΧΑΕ αγόρασε την περασμένη Παρασκευή 10 χιλ. μετοχές της εταιρείας και πλέον κατέχει 60 χιλ. μετοχές.

ΤΡΑΣΤΟΡ: Ο στόχος της διοίκησης είναι να έχει χαρτοφυλάκιο 600 εκατ. ευρώ το 2025 από 351,5 που είναι τώρα.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 11 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 10,45 ευρώ ανά μετοχή. Στα 260 ευρώ και στο -3,70% με όγκο 40 τεμάχια.

CENERGY: Απώλειες 6% στα πρώτα λεπτά με την τιμή να είναι στα 2,70 ευρώ.

ALPHA TRUST ΑΕΔΑΚ: Οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα το οποία μετά την αφαίρεση του φόρου είναι 0,32554 ευρώ ανά μετοχή.

PROFILE: Μπήκαν όλες οι μετοχές και οι νέες δηλαδή από το split.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Με αρκετή απόσταση ο πρώτος αγοραστής από τον πρώτο πωλητή στην προσυνεδρίαση και παρατηρούμε σημαντικές εντολές πώλησης από την τιμή εισαγωγής και πάνω.

ΚΕΚΡΟΨ: Με όγκο μόλις 330 τεμάχια η μετοχή υποχωρεί 7,7% και είναι στα 1,08 ευρώ.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Στα πρώτα 10 λεπτά και κάτι μόλις 3 μετοχές ενισχύονται αλλά η πίεση φαίνεται πως θα υπάρξει και σε αυτές αφού οι πωλητές έχουν κατέβει σε κάποιες χαμηλότερα. Η Μουζάκης ξεχωρίζει λίγο γιατί έχει και κάπως καλύτερο όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης