Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Παραμένουν επιλεκτικοί οι επενδυτές – Κοιτάζει τις 900 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Παραμένουν επιλεκτικοί οι επενδυτές – Κοιτάζει τις 900 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά ξεκίνησε η συνεδρίαση καθώς είναι και σχετικά καλό το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού. Ο γενικός δείκτης κινείται και πάλι προς τις 900 μονάδες με καλό τζίρο για ξεκίνημα, κάτι που δείχνει πως μπορεί να υπάρχει κάποια ουρά εντολών λόγω MSCI από χθες. Ξεχωρίζει η ΔΕΗ και η Alpha Bank, ενώ ανοδικά κινείται και η Μυτιληναίος με τον ΟΠΑΠ.

ΟΠΑΠ: Ισχυρά τα αποτελέσματα και βλέπουμε πως οι αναλυτές παραμένουν θετικοί στα πρώτα τους σχόλια για τη μετοχή. Τονίζουν ξανά τη μερισματική απόδοση, καθώς είναι στα 1,40 ευρώ ανά μετοχή, άρα πάνω από 10%. Επιπλέον να θυμίσουμε πως η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για τζίρο προ εισφορών 2,17-2,22 δισ. ευρώ και EBITDA 720-740 εκατ. ευρώ το 2022. Στα 14,06 ευρώ με άνοδο 1,22% και καλό όγκο 38 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λίγο πάνω από 1 ευρώ ξανά η Alpha Bank, και ηπιότερη η άνοδος για Εθνική και Πειραιώς. Με οριακές απώλειες η Eurobank.

JUMBO: Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα των 0,3850 ευρώ ανά μετοχή οι κάτοχοι μετοχών. Αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Απόδοση 2,5%. Ήπια ανοδικά η μετοχή στο άνοιγμα.

ΔΕΗ (απάντηση): Το τίμημα από την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ πέρασε, αλλά δεν… ακούμπησε. Ενώ δηλαδή μέσα στο πρώτο τρίμηνο έγραψε 1,32 δισ. ευρώ που πλήρωσε η Macquarie σε σύγκριση με το τέλος του 2021 δεν υπάρχει διαφορά, ή μάλλον για να είμαστε πιο σωστοί είναι πιο υψηλό το καθαρό χρέος. Αι αυτό λόγω αυξημένων αναγκών για κεφάλαιο κίνησης, αγορά φυσικού αερίου, CO2 και ενέργειας. Φανταστείτε να μην είχε μπει στο ταμείο το παραπάνω ποσό. Η μετοχή προσπαθεί να βγάλει αντίδραση σήμερα και έχει την καλύτερη πορεία στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με άνοδο 3% περίπου. Πολλοί κυνηγάνε την αντίδραση μετά τη μεγάλη πτώση που είχε το Μάιο.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Άνοιξε με 200 τεμάχια στο +6,06% και για πρώτη φορά μετά από καιρό δεν είδαμε το μηχανάκι με τον πωλητή να «βαράει στα 266 ευρώ. Περιμένουμε πως θα εξελιχθεί. Τσάμπα κατά τη γνώμη μας η μετοχή.

ΕΧΑΕ: Στα 3,66 ευρώ και αμετάβλητη ξεκίνησε η μετοχή με τον όμως να είναι πάνω από 50 χιλ. τεμάχια και να βλέπουμε πωλητή. Είναι όμως και δυνατός ο αγοραστής.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και είδαμε μεγάλη μείωση κερδών. Καταναλώνει ενέργεια η επιχείρηση και οι πρώτες ύλες ήταν επίσης πιο ακριβές. Όμως μάλλον δεν πρόλαβαν να φανούν στο τρίμηνο οι αυξήσεις που έγιναν και ίσως στα επόμενα τρίμηνα να δούμε μία βελτίωση. Στα 6,04 ευρώ και στο -4,13% με χαμηλό όγκο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στις επόμενες μέρες και το αργότερο μέχρι την άλλη εβδομάδα αναμένει η διοίκηση να έχει εγκριθεί το ενημερωτικό και να προχωρήσει η δημόσια πρόταση. Έχει προσλάβει και συμβούλους τόσο για το εύλογο της δημόσιας πρότασης, όσο και για το deal με τη Motor Oil. Η τιμή της μετοχής θα παραμείνει συνδεδεμένη με τη δημόσια πρόταση.

INTRAKAT: Με καλή άνοδο 3,2% το άνοιγμα και υψηλό όγκο συναλλαγών 35 χιλ. τεμαχίων.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Έχασε αξιόλογο ποσοστό τον Μάιο και είδαμε να βγαίνουν και κομμάτια, εξέλιξη που μάλλον μας δείχνει πως η γνωστή είναι αυτή που πουλάει, αλλά δεν φεύγουν και πολλά χαρτιά. Από την άλλη οι υψηλές τιμές, δημιουργούν κέρδη στην τελική γραμμή, αλλά απαιτούν κεφάλαιο κίνησης και καλή ρευστότητα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης