Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρεκόρ 77 μηνών στο τζίρο λόγω MSCI

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρεκόρ 77 μηνών στο τζίρο λόγω MSCI
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με ρεκόρ τζίρου και καλύτερα από τις ξένες αγορές ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση. Είχαμε δει υψηλότερο τζίρο στις 2 Δεκεμβρίου 2015, όταν τότε είχαν ολοκληρωθεί οι αυξήσεις στις τράπεζες, μετά τα capital controls και εκείνη τη μέρα είχαν γίνει πάρα πολλά πακέτα. Σήμερα ο τζίρος είχε να κάνει με κάτι το θετικό, την είσοδο δύο μετοχών στον MSCI. Με οριακές απώλειες το κλείσιμο αλλά στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ οι απώλειες ήταν μεγαλύτερες.

MSCI: Ρεκόρ 77 μηνών στο τζίρο του Χ.Α. Στα 523 εκατ. ευρώ με την Εθνική να κάνει 175 εκατ. ευρώ και τον Μυτιληναίο 136 εκατ. ευρώ. Κάποιοι αναλυτές περίμεναν το πρωί 180 εκατ. ευρώ αθροιστικά και στις δύο. Στον ΟΤΕ έγιναν 66 εκατ. ευρώ και στην Alpha Bank 47 εκατ. ευρώ. Πλέον ο MSCI Greece Standard έχει άλλες δύο μετοχές και είναι μία εξέλιξη αρκετά θετική για την κεφαλαιαγορά μας και τη χώρα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο της Εθνικής και στο -3,20%. Με οριακές απώλειες και κάτω από 1 ευρώ το κλείσιμο της Alpha Bank. Ανοδικά οι άλλες δύο συστημικές αλλά χωρίς ενθουσιασμούς.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Το 5,5% του συνόλου των μετοχών έκανε σήμερα ο τίτλος. Τεράστιο το νούμερο. Με οριακές απώλειες έκλεισε η μετοχή που πλέον έχει μπει στα μεγάλα σαλόνια.

ΟΠΑΠ: Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο και στο +3,27%. Σε λίγο ανακοινώνει αποτελέσματα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τα κατάφερε μετά από 11 τρίμηνα. Βέβαια η κατασκευαστική δραστηριότητα πάλι ζημία. Από τις ΑΠΕ τα κέρδη, αλλά η εν λόγω δραστηριότητα θα πουληθεί, όπως έχει ανακοινωθεί. Προχωράνε οι διαδικασίες και για τη δημόσια πρόταση και για την εξαγορά από τη Motor Oil. Επίσημα η προσφορά έφτασε στις 11/5 και συζητήθηκε από το Δ.Σ. σε ειδική συνεδρίαση.

ΕΧΑΕ: Το θέμα δεν είναι τα κέρδη αλλά οι προοπτικές. Λόγω MSCI αλλά και επενδυτικής βαθμίδας που αναμένεται θα μπορούσαμε να δούμε τη μετοχή αρκετά υψηλότερα. Είναι σε καλό σημείο για τοποθετήσεις, το τρίμηνο ήταν καλύτερο των εκτιμήσεων και θέλουμε να δούμε και μερικές κινήσεις από τη διοίκηση. Χωρίς τον κ.Κοντόπουλο η τηλεδιάσκεψη και χωρίς να ειπωθεί κάτι σημαντικό. Ίσως ότι η τάση του πρώτου τριμήνου συνεχίζεται και στο δεύτερο και πως το ενεργειακό είναι μικρό μέρος του κόστους, αλλά αυξήθηκε 83% (321 χιλ. ευρώ από 175 χιλ. ευρώ) και το παρακολουθεί η διοίκηση προσεκτικά. Γίνονται συσκέψεις και καταστρώνονται σχέδια με τον κ.Κοντόπουλο, ειπώθηκε επίσης. Ελπίζουμε να μάθουμε σύντομα περισσότερα.

REVOIL: Δυνατή κίνηση αν και θα μπορούσε και καλύτερα. Δεν είναι λίγο να σου λέει η εταιρεία ότι με τα κέρδη του ενός από τα τέσσερα τρίμηνα παίζω με P/E 11 φορές. Θα μας πείτε πως εδώ τα κέρδη του 2021 δίνουν εξαιρετικά χαμηλό p/e και οι επενδυτές αδιαφορούν και τρέχουν να μπουν σε αυξήσεις κεφαλαίου εταιρειών της επιτήρησης. Στα 1,25 ευρώ και στο +8,70% με όγκο 46 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Ως θεματοφύλακας λειτουργεί η EFG Bank. Άλλη μία ανακοίνωση που δεν είχε τις απαραίτητες λεπτομέρειες και πιθανότατα να επηρέασε επενδυτικές αποφάσεις. Γιατί όπως είχε βγει η πρώτη ανακοίνωσε είχε ερμηνευτεί ότι αγόρασε τις μετοχές για λογαριασμό της και όχι ότι είναι πελατών της.

ΕΛΤΟΝ: Με καλή άνοδο και πάλι η μετοχή λόγω της ανακοίνωσης για την πορεία του τζίρου στο πρώτο τρίμηνο. Το ζητούμενο βέβαια είναι να σπάσει κάποια στιγμή και να φύγει πάνω από τα 1,90 – 2 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Συνέχισε ανοδικά σε μία προσπάθεια να περιορίσει τη ζημιά των προηγούμενων εβδομάδων.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με όγκο 117 χιλ. τεμάχια και άνοδο 4,55%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης