Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικές τοποθετήσεις αλλά και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικές τοποθετήσεις αλλά και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης με το σενάριο της συσσώρευσης να προκρίνεται από τους αναλυτές. Η εγχώρια αγορά άνοιξε στις 890 μονάδες με την Alpha Bank λόγω αποτελεσμάτων να ξεπερνάει και πάλι το 1 ευρώ και να ακολουθεί η Εθνική που δημοσιεύει σήμερα. Δεν θα μπορούσαν ενδοσυνεδριακά να αποκλειστούν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, λόγω της πρόσφατης αντίδρασης ή και μία μετακύλιση του ενδιαφέροντος σε μετοχές που έχουν μείνει πίσω.

FTSE 25: Δεν επιβεβαιώθηκαν κάποιες εκτιμήσεις που κυκλοφορούσαν στην αγορά για έξοδο του ΟΛΠ και είσοδο της Cenergy. Δεν υπάρχουν αλλαγές μετά τη χθεσινή αναδιάρθρωση και η σύνθεση του δείκτη μένει ίδια.

ALPHA BANK: Ανώτερα των εκτιμήσεων και εδώ τα αποτελέσματα και η διοίκηση θα δώσει μέρισμα από τα κέρδη του 2023, δηλαδή το 2024. Λίγο πάνω από 1 ευρώ η μετοχή.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Τα δικά της αποτελέσματα περιμένουμε σήμερα με τους αναλυτές να περιμένουν την τηλεδιάσκεψη για να ενημερωθούν για τις προοπτικές. Ανοδικά άνω του 1%.

ΔΕΗ: Γεμάτη ανεμογεννήτριες η παρουσίαση της ΔΕΗ έστω και αν σε λειτουργία συνολικά από ΑΠΕ έχει 239MW μόνο! Το marketing πάντως θέλει να περάσει το μήνυμα πως είναι μία πράσινη εταιρεία. Έχει ακόμα δρόμο μέχρι να γίνει. Η στήλη θεωρεί τα αποτελέσματα και πάλι διαβάζονται με δύο τρόπους. Αυτοί που βλέπουν τα EBITDA και θεωρούν πως αν δεν υπήρχε η ενεργειακή κρίση θα ήταν στα 250 εκατ. ευρώ και αυτοί που βλέπουν πως κάθε χρόνο κάτι έκτακτο επιβαρύνει την τελική γραμμή.

Αν δούμε τις επιβαρύνσεις των εξόδων σε φυσικό αέριο, υγρά καύσιμα, αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, θα αντιληφθούμε το μέγεθος και της ενεργειακής κρίσης και το πως επηρεάστηκαν τα αποτελέσματα. Μεγάλη επίσης η δαπάνη για τη συντήρηση του δικτύου. Η διοίκηση επανέλαβε το στόχο για EBITDA στα περσινά επίπεδα, αλλά περιμένει και έκτακτο φόρο 200 εκατ. ευρώ από το φόρο που βάζει η κυβέρνηση. Απώλειες 1% για τη μετοχή.

AEGEAN: Μικρή σημασία έχει το πρώτο τρίμηνο, έτσι και οι ζημιές περιμένουμε ότι θα ανατραπούν στα επόμενα. Άλλωστε η διοίκηση δε προηγούμενες ενημερώσεις είχε πει πως περιμένει ότι το 2021 θα ήταν η τελευταία χρονιά με ζημιές.

INTRALOT: Ζημία 5,7 εκατ. ευρώ από 6,9 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο με βελτίωση του EBITDA στα 26,1 εκατ. ευρώ από 24,9 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός στα 500,6 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 3,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το τέλος του 2021. Τα συνολικά ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 122,1εκατ. ευρώ που σημαίνει πως αν γίνει αύξηση 130 εκατ. ευρώ θα γυρίσουν θετικά κατά 8 εκατ. ευρώ περίπου με βάση το τρίμηνο. Αν γίνει τώρα η πληρωμή των ομολογιούχων και αγοραστεί πίσω το ποσοστό στην αμερικανική θυγατρική, ίσως δούμε αναπροσαρμογή αξίας και επηρεαστεί έτσι θετικά η καθαρή θέση.

ΤΙΤΑΝ: 417 χιλ. μετοχές έχει διαθέσει το τελευταίο διάστημα η Fidelity με αποτέλεσμα να μειώσει το ποσοστό της κάτω του 10% στην εισηγμένη.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σήμερα στο κλείσιμο κατοχυρώνουν δικαίωμα οι κάτοχοι μετοχών. Τη Δευτέρα η μετοχή διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,16 ευρώ ανά μετοχή.

CENTRIC: Βγήκαν πάλι κάποιοι στην προσυνεδρίαση να φοβίσουν ή να χειραγωγήσουν βάζοντας 12 χιλ. πώληση στο limit down και λίγο πριν το άνοιγμα την ακύρωσαν. Αφού τα επιτρέπουν οι αρμόδιες αρχές, μπράβο τους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης