Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μακριά από τα υψηλά του ανοίγματος και με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μακριά από τα υψηλά του ανοίγματος και με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Όταν η συνεδρίαση ξεκινάει δυνατά και διολισθαίνει γρήγορα, αυτό δεν είναι καλό σημάδι, αλλά το ξέρουμε ήδη αυτό. Ξεκίνησε λοιπόν για τις 870 μονάδες αλλά πάλι δεν τα κατάφερε και επέστρεψε στις 860 μονάδες. Ο τζίρος πιο χαμηλός σήμερα, ο καθαρός. Κάτι παραπάνω από 61 εκατ. ευρώ και είχαμε και σε πακέτα άλλα 20 εκατ. ευρώ. Με οριακές απώλειες τελικά το κλείσιμο την ώρα που στην Ευρώπη, υπήρχε άνοδος. Σαφώς και προβληματίζει έντονα η πορεία της Πειραιώς, ενώ εξαιρετικά πήγε η Τέρνα Ενεργειακή. Προσπαθεί να τραβήξει και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Όπως αντιλαμβάνεται η πορεία της μετοχής έχει δημιουργήσει έντονη φημολογία. Στο -4,08% και στα 1,07 ευρώ που φυσικά είναι νέα ιστορικά χαμηλά. Μάλιστα είχαμε και όγκο 5,6 εκατ. τεμάχια. Πριν από λίγους μήνες την έβλεπαν έως και 50% πιο πάνω από αυτά τα επίπεδα οι αναλυτές. Τι έγινε;

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στο υψηλό ημέρας έκλεισε και στα 17,70 ευρώ με άνοδο 5,04%. Η αποτίμηση στα 2,05 δισ. ευρώ. Ανοδικά αλλά με αρκετή απόσταση η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+2,02%).

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ: Για να γράψουμε αυτό που σκεφτόμαστε μας κάνει εντύπωση και θέλουμε να δούμε τι είναι που κάνει τις εταιρείες να πουλάνε ενεργειακά κομμάτια και να κρατάνε την κατασκευή που τους βάζει μέσα εδώ και χρόνια. Ειδικά σε μία τέτοια περίοδο όπου τα υλικά έχουν πάει στη στρατόσφαιρα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σκέτη απογοήτευση η Alpha Bank. Η Εθνική έκλεισε με οριακή άνοδο και η Eurobank με λίγο πάνω από 1%. Για την Αττικής δε χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι. Το βαρέλι μάλλον δεν έχει πάτο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Είδαμε ξανά επιθετικές πωλήσεις. Μετά από 4 ανοδικές την τσάκισαν πάλι. Έχουν ακουστεί στην αγορά τα ίδια σενάρια, ότι δηλαδή πουλάει θεσμικός από υποχρέωση. Δε μας βγαίνουν εμάς τα νούμερα, αλλά το σημειώνουμε. Επίσης, στο τέλος του 2021 είχαμε εντοπίσει κάποιες πωλήσεις από τον θεσμικό που είχε ακουστεί τότε.

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας στο τέλος του έτους 513 χιλ. τεμάχια. Είχε και 2,3 εκατ. τεμάχια Πειραιώς όπου μάλλον σε αυτήν τη μετοχή η ζημιά είναι μεγάλη. Άλλα 2,2 εκατ. τεμάχια είχε στην Εθνική. Δυστυχώς αγωνίζονται να βγάλουν λεφτά από καλά μικρομεσαία και μετά τα βάζουν στις τράπεζες και τα χάνουν. Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία. Στα 4,18 ευρώ και στο -5,22% με 73 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Σε έξοδο από την επιτήρηση ποντάρει πλέον η εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου έως 130 εκατ. ευρώ. Για να βγει από την επιτήρηση θα πρέπει να έχει θετικά συνολικά ίδια κεφάλαια. Αυτά στο τέλος του 2021 ήταν στα -115 εκατ. ευρώ. Επομένως θα πρέπει να γίνει αύξηση πάνω από 115 εκατ. ευρώ για να γυρίσουν θετικά τα ίδια κεφάλαια, αλλά και να μη βγάλει άλλες ζημιές.

CPI: Κάποια στιγμή είχε μόνο έναν αγοραστή και μάλιστα στο -8,85%. Κάποτε που το κλίμα ήταν καλύτερο την πρόσεχαν.

ΚΕΚΡΟΨ: Νέες μεγάλες απώλειες και κινείται προς τα χαμηλά που είχε γράψει τον Μάρτιο του 2020 λόγω πανδημίας. Στα 0,98 ευρώ το κλείσιμο και στο -16,52% που ήταν και χαμηλό ημέρας.

PREMIA: Δε μας λέει και πολλά το τρίμηνο από πλευράς κερδοφορίας. Διαπραγματεύεται λίγο κάτω από τα ίδια κεφάλαια.

LAVIPHARM: Με 3.353 τεμάχια ήταν στο -10,91% και στα 0,3920 ευρώ και στις τελικές δημοπρασίες οι αγοραστές με 4 χιλ. τεμάχια την πήγαιναν στα 0,49 ευρώ. Μερικά κομμάτια λιγότερα έκανε τελικά και έκλεισε στα 0,43 ευρώ και με απώλειες 2,27%.

FRIGOGLASS: Συνεχίζεται η πτώση για μετοχή και ομόλογο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης