Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στις 870 μονάδες με επιλεκτικές τοποθετήσεις – Ποια χαρτιά ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στις 870 μονάδες με επιλεκτικές τοποθετήσεις – Ποια χαρτιά ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το καλό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές δίνει καλή άνοδο και στη δική μας με αποτέλεσμα να κοιτάζει με το άνοιγμα τις 870 μονάδες και πάλι ο Γενικός Δείκτης. Υπάρχει ανησυχία, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τις πληθωριστικές πιέσεις, τις ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, τη συνέχιση του πολέμου αλλά και τα καινούρια με την ευλογιά των πιθήκων. Δε θα μας αφήσουν να ησυχάσουμε…

Καλή εικόνα από τις τράπεζες καθώς οι επενδυτές περιμένουν και το τρίμηνο. Στο +2,39% ο δείκτης και δίνει άνοδο άνω του 1% στο Χ.Α. Με ισχυρή άνοδο και η Τέρνα Ενεργειακή και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Σήμερα έχουμε και έκτακτη δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,90%, λήξης 30 Ιανουαρίου 2033. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 500 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Οι τράπεζες ανακοινώνουν μέσα στην εβδομάδα και έχουν και τηλεδιασκέψεις για την ενημέρωση των επενδυτών. Η Eurobank ανακοινώνει στις 25/5, η Alpha Bank στις 26/5 και η Εθνική Τράπεζα στις 27/5. Έχουμε σήμερα ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Premia Properties και στις 26/5 ΔΕΗ. Επίσης όποιες άλλες βγάλουν.

FTSE: Εβδομάδα αναδιάρθρωσης και περιμένουμε αν θα υπάρξουν αλλαγές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ο ΟΛΠ έχει τη μικρότερη κεφαλαιοποίησης και κατά 40 εκατ. ευρώ υψηλότερη είναι των Σαράντης και Aegean.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κοντά στο 3% η άνοδος για την ΕΤΕ, στο 2% για την ΑΛΦΑ και την ΕΥΡΩΒ και λίγο πιο πίσω η ΠΕΙΡ.

ΟΠΑΠ: Στα 13,42 ευρώ με άνοδο 2,05%. Νομίζουμε πως το γενικότερο περιβάλλον ευνοεί αυτές που θα δώσουν υψηλά μερίσματα και που έχουν ισχυρά cash flows.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος σήμερα οι μετοχές, ήτοι καθαρό περίπου 0,2557 ευρώ ανά μετοχή. Το συνολικό για τη χρήση ανέρχεται στα 0,50 ευρώ.

PREMIA PROPERTIES: Έσοδα 3,23 εκατ. ευρώ από 1,58 εκατ. ευρώ δημοσίευσε για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 1,57 εκατ. ευρώ από 583 χιλ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 1,76 εκατ. ευρώ από 145 χιλ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός στα 75,5 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια στα 128 εκατ. ευρώ περίπου. Η μικτή απόδοση των ακινήτων είναι στο 7,7%.

LAMDA: Αγοράζει το 31,7% της Lamda Malls έναντι 109 εκατ. ευρώ από την Wert Blue SarL, 100% θυγατρική της Värde Partners. Υπήρχαν δημοσιεύματα το προηγούμενο διάστημα. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο. Η εταιρεία θα εκδώσει και ομολογιακό δάνειο μάλλον 200 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον κύκλο της αγοράς το τελευταίο διάστημα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με καλή αντίδραση άνοιξε η μετοχή, λόγω και του γενικότερου κλίματος, της πρόσφατης υποχώρησης αλλά και της ανακοίνωσης πολύ καλού μερίσματος (0,30 ευρώ ανά μετοχή). Στο +3,81% και στα 6,54 ευρώ.

INTRAKΑΤ: Με άνοδο περίπου 3% και στα 2,2650 ευρώ στο άνοιγμα αλλά και όγκο 14 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Έφυγε ένας επενδυτής που είχε πάρει απόφαση να φύγει γενικά από την Ελλάδα. Δεν άφησε πάντως και τις καλύτερες εντυπώσεις στο πέρασμά του. Για να λέμε την αλήθεια σόρταρε το fund τράπεζες όταν άρχισε να ανεβαίνει ο κλάδος, όπως και ΔΕΗ όταν έκανε ράλι. Τα έκλεισε όταν έπιασαν τα ψηλά και άρχισαν να διορθώνουν. Έφυγε και από όπου ήταν long. Είχαμε διαβάσει στο παρελθόν ότι είχε οικονομικά προβλήματα το fund. Ο ΟΛΠ μόνο κερδισμένος βγαίνει από την αποχώρηση. Τον ταλαιπώρησε βέβαια καιρό, αλλά τώρα θα μπορούσε να ξεδιπλώσει τις δυνατότητές του. Για να δούμε.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δείχνει πως έχει διαθέσεις για την πέμπτη ανοδική.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης