Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιλεκτικές κινήσεις προσπάθησε να πιάσει τις 870 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιλεκτικές κινήσεις προσπάθησε να πιάσει τις 870 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Καλή η κίνηση της αγοράς σήμερα χωρίς βέβαια να μπορέσει να ξεπεράσει τις 870 μονάδες. Στις τελικές δημοπρασίες περιόρισε λίγο την άνοδο κοντά στο 1%. Είχαμε όμως κάποιες κινήσεις από επιμέρους μετοχές που βοήθησαν την επενδυτική ψυχολογία και ίσως να έβαλαν τέλος και σε κάποια σενάρια που είχαν ακουστεί. Η απότομη πτώση δηλαδή κάποιων μετοχών, σημαντικά μεγαλύτερη έναντι άλλων, είχε δημιουργήσει ερωτήματα μήπως κάτι κακό συνέβαινε.

Καλή κίνηση από τράπεζες και κυρίως από Alpha Bank και μετά Εθνική. Δεν μας ικανοποίησε η πορεία της Πειραιώς. Δυνατή κίνηση από Quest, Τιτάν και ΑΔΜΗΕ. Υστέρησε ο ΟΤΕ κλείνοντας μάλιστα σε χαμηλό ημέρας. Στα μικρομεσαία είδαμε κάποιες διαθέσεις ανοδικής κίνησης, αλλά απαιτείται συνέχεια. Σχετικά καλός ο συνολικός τζίρος της αγοράς.

ΔΕΗ: Ζημιές περιμένει η Optima Bank για το 2022 λόγω του υψηλού φόρου που θα πληρώσει η επιχείρηση σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Παραμένουν βέβαια εξαιρετικές οι μακροπρόθεσμες προοπτικές και περιμένει μεγάλη βελτίωση των EBITDA λόγω ΑΠΕ. Πολλά χαρτιά πάντως έβγαιναν και σήμερα. Και εδώ έχουμε για μεγάλο διάστημα να δούμε αγορές ιδίων μετοχών μάλλον επειδή 26 Μαΐου θα ανακοινώσει τρίμηνο. Είχε όμως ένα διάστημα μεταξύ ετήσιων αποτελεσμάτων και πρώτου τριμήνου που θα μπορούσε να κάνει αγορές, αλλά δεν... Αν έχουμε κατανοήσει βέβαια και εμείς καλά τη νομοθεσία… Με οριακή άνοδο 0,48% σήμερα και στα 6,33 ευρώ.

QUEST: Δυνατή κίνηση σήμερα κι πέρασε πάνω από τα 5 ευρώ και συγκεκριμένα έκλεισε στα 5,19 ευρώ με άνοδο 6,24%.

ΕΧΑΕ: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και έχει πλέον μία καλή απόσταση από τα 3,50 ευρώ. Από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο θα έχουμε κανένα νέο;

FOURLIS: Κάποιοι αναλυτές περίμεναν αυτές τις ζημιές. Συνολικά ανήλθαν στα 5,7 εκατ. ευρώ. Μικρής σημασίας το πρώτο τρίμηνο και είχε αυξημένα λειτουργικά στο πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το περσινό. Αύριο η τηλεδιάσκεψη για να μάθουμε περισσότερα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Καλά πήγε και αυτό.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Αναβολή πήρε η συζήτηση για τον οικονομικό έλεγχο αφού το δικαστήριο δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα υγείας που έθεσε η οικογένεια Λάππα, η οποία ασκεί και τη διοίκηση στην Εταιρεία. Έτσι το αίτημα του Λουκά Σπεντζάρη, μετόχου της εταιρείας για οικονομικό έλεγχο θα συζητηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Όσα ήθελες πάλι σου έδιναν οι πωλητές μέχρι μία ώρα πριν το τέλος. Στημένες εντολές πώλησης μεγάλες και πωλήσεις μάρκετ παράλληλα. Όμως στο τέλος κάποια μεγάλα πορτοφόλια μπήκαν και μάζεψαν την προσφορά κλείνοντας μάλιστα τη μετοχή στα 3,92 ευρώ και στο +3,02%. Θυμίζουμε πως στο χθεσινό κλείσιμο είδαμε κάποιες καλές εντολές στις δημοπρασίες και σήμερα είχαμε συνέχεια και παρά το «χώσιμο» κατάφερε να γυρίσει ξανά θετική η μετοχή και με όγκο 175 χιλ. τεμάχια. Θέλουμε συνέχεια.

CENERGY: Δυνατή η ανάκαμψη της μετοχής από τα πρόσφατα χαμηλά της. Συμπλήρωσε τρεις ανοδικά και σε διάστημα έξι συνεδριάσεων έχει πέντε ανοδικές με αποτέλεσμα από τα 2,70 ευρώ να έχει φτάσει στα 3,23 ευρώ.

CENTRIC: Τη γύρισαν θετική λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες και τελικά έκλεισε στα 0,2770 ευρώ με άνοδο 1,09% και αποτίμηση 28 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Προσπαθεί να απομακρυνθεί από το 1 ευρώ. Με όγκο 22 χιλ. τεμάχια στα 1,02 ευρώ και στο +3,03%.

ΓΕΒΚΑ: Αντίδραση και από εδώ και κλείσιμο στο +5,94%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης