Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σήμερα τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Fourlis – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

tags :
Σήμερα τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Fourlis – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Παρά τη μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις η αύξηση των λειτουργικών δαπανών θα επηρεάσει την τελική γραμμή.
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς, δημοσιεύει η Fourlis αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης και αύριο θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.
Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα χρήσης 2021, είχε ενημερώσει πως οι πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2022 είναι ενισχυμένες κατά 25% που σημαίνει πως βρίσκονται οριακά χαμηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα.
Η Eurobank Equities σημειώνει πως περιμένει τα EBITDA μετά τις μισθώσεις να ανέλθουν στα 2,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 17% καθώς το όφελος από την αύξηση του τζίρου θα εξανεμιστεί από τη κανονικοποίηση των λειτουργικών δαπανών.
Η Optima Bank σημειώνει πως περιμένει ισχυρή πορεία στις πωλήσεις λόγω και της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και καλύτερο μικτό περιθώριο.
Ωστόσο, περιμένει και αυξημένες λειτουργικές δαπάνες στο πρώτο τρίμηνο.
Πιο συγκεκριμένα, περιμένει πωλήσεις 93 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 23%, αρνητικό EBITDA κατά 1,7 εκατ. ευρώ από θετικό 2,5 εκατ. ευρώ στο περσινό πρώτο τρίμηνο και ζημία 5,9 εκατ. ευρώ από ζημία 2,7 εκατ. ευρώ.
Η Piraeus Securities περιμένει πωλήσεις 95,6 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 26,5%μετα EBITDA να ανέρχονται στις 500 χιλ. ευρώ και η τελική γραμμή να εμφανίζει ζημία 5 εκατ. ευρώ από 2,7 εκατ. ευρώ.
Η Beta σημειώνει επίσης την επίδραση που θα έχουν τα λειτουργικά έξοδα στα αποτελέσματα και αναμένεται πωλήσεις 93 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 23% EBITDA 3,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 36% και ζημία 1,08 εκατ. ευρώ από 2,7 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης