Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βαριές απώλειες λόγω ξένων αγορών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βαριές απώλειες λόγω ξένων αγορών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το χθεσινό sell off δημιουργεί ανησυχίες, αλλά κυρίως έρχεται να υπενθυμίσει τους κινδύνους, οι οποίοι είναι πολλοί και οι αγορές μάλλον τους αγνοούσαν για καιρό. Θα δείξει που θα πάει. Κυρίως μας ανησυχεί ο Nasdaq καθώς κατά την ταπεινή μας άποψη είχαν φουσκώσει οι αποτιμήσεις και τραβούσαν και εδώ ψηλά κάποιες μετοχές με τα p/e να είναι υψηλά.

Πόλεμος στην Ουκρανία, lockdown στην Κίνα, πληθωρισμός, ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, δημιουργούν ανησυχίες για την παγκόσμια ανάκαμψη. Και όλα αυτά την ώρα που πάνω από 40 εισηγμένες έχουν μονοψήφιο p/e με βάση τα κέρδη του 2021. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με απώλειες άνω του 2% και στις 870 μονάδες. Δυνατές απώλειες στα βαριά χαρτιά και από τα μικρά ξεχωρίζει το -23% της Κέκροψ. Κάτω από τα 7 ευρώ η ΔΕΗ.

MOTOR OIL: Αναλυτικό ρεπορτάζ σήμερα στο ΒΝ για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν και το deal με Ελλάκτωρ και το ποσοστό των εφοπλιστών. Είχαμε μια μικρή αναφορά στο χθεσινό κλείσιμο. Σε προσωρινή αναστολή οι δύο μετοχές λόγω του δημοσιεύματος. Θα πούμε εμείς πως οι δικές μας πληροφορίες δε μένουν στο γεγονός ότι πουλάνε οι εφοπλιστές. Έχει και ενεργειακή συνέχεια, με τη Motor Oil να αγοράζει το ενεργειακό κομμάτι της Ελλάκτωρ και να πληρώνει ομόλογο η τελευταία. Ίδωμεν…

JUMBO: Αν και έχει δώσει χαμηλή εκτίμηση η διοίκηση οι πρώτοι μήνες δείχνουν άλλα... 

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (απάντηση): Και εμείς διαβάζουμε διάφορα και τα διαβάζει και η εταιρεία. Πολλά γράφονται αλλά πρέπει να τσεκάρουμε και τις αρμοδιότητες και αν γίνονται. Πέφτει και ο ΑΔΜΗΕ 7 μέρες και ούτε όταν γινόταν πάρτι στην ενέργεια έκανε ράλι. Θα πρέπει να πούμε δηλαδή και για τη δική του περίπτωση τα ίδια; Δε νομίζουμε.

Πάντως ίσως θορυβήθηκε η εταιρεία και έβγαλε πιο γρήγορα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αφού εχθές δεν υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα των αναμενομένων και έχουν ακόμα σημαντικά κέρδη λόγω πανδημίας. Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 106,3 εκατ. ευρώ από 111,4 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 10,7 εκατ. ευρώ. Το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο έχει πτώση στα κέρδη 27,2%. Κάποιοι θα περίμεναν χειρότερα, αλλά η πανδημία συνεχίζεται και εξακολουθεί να πουλάει. Σημειώστε πως αυτά τα κέρδη έρχονται με πετρέλαιο 100 δολάρια και βάλε. Νομίζουμε πως αν συνεχίσει έτσι θα πάει για δυνατή κερδοφορία που πάλι θα δίνει μονοψήφιο p/e. Πιστεύουμε πως μπορούν αυτά τα κέρδη να δώσουν αντίδραση στη μετοχή σήμερα μετά και το πτωτικό σερί.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πάνω από 4% οι απώλειες για την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank, άνω του 3% για την Πειραιώς και περίπου 3% η ΑΛΦΑ. Δυνατή πίεση ασκείται στον κλάδο.

ΔΕΗ: Κάτω από τα 7 ευρώ η μετοχή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πίεση και εδώ και είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα 17 ευρώ η τιμή.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Και εδώ αξιόλογες απώλειες.

EPSILON NET: Λόγω Nasdaq προφανώς έχουμε και εδώ πίεση.

ΚΕΚΡΟΨ: Έδωσε πάλι κάποιες εξηγήσει στο ΧΑ η εταιρεία αλλά η μετοχή πιέζεται με μεγάλο όγκο. Στο -30% και με όγκο πάνω από 87 χιλ. τεμάχια. Το στοίχημα δε βγήκε και πλέον η αξία της εταιρεία δεν είναι μεγάλη.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Πραγματικά εντυπωσιακά τα νούμερα του πρώτου τριμήνου. Εδώ βέβαια θα θέλαμε να ξέραμε ποια είναι από τη δραστηριότητα και ποια από την αποτίμηση. Όπως και να έχει είναι πολύ ισχυρά. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης