Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσιάζουν οι τράπεζες – Επιστροφή στις 950 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσιάζουν οι τράπεζες – Επιστροφή στις 950 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έχει σπάσει τα κοντέρ και βέβαια κανείς δεν περίμενε τέτοια πορεία πασχαλιάτικα, αλλά έτσι είναι οι αγορές. Η δική μας πάντως εδώ και καιρό δείχνει πως οι ξένοι την αντιμετωπίζουν διαφορετικά και πάει πολλές φορές κόντρα στο κλίμα. Σήμερα το κλίμα ήταν καλό στο εξωτερικό και πήγαμε και εμείς καλά με τις όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Τρεις συνεχόμενες ανοδικές και μόλις μία πτωτική στις τελευταίες 9. Ελάχιστα πλέον απέχει από τα υψηλά έτους και προ πολέμου επίπεδα.

Φανταστείτε που θα ήμασταν αν δεν είχε τέτοιες απώλειες η Coca Cola. Παραπονιούνται βέβαια αρκετοί γιατί δεν ακολουθούν πολλές μετοχές, αλλά το έχει ξανακάνει το χρηματιστήριο. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε από κάποιες που έχουν ισχυρά μεγέθη να έχουν πάει καλύτερα, αλλά παίζουν τράπεζες και επιλεγμένα βαριά. Τελικά η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τον Γ.Δ. οριακά κάτω από τις 950 μονάδες και με άνοδο 0,96%. Ο τζίρος στα ύψη και πάνω από 121 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 23,5 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εθνικάρα!! Στα 4 ευρώ για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2015 που βέβαια η πτώση τότε ήταν θεαματική λόγω της περήφανης διαπραγμάτευσης που έφερε άλλο ένα μνημόνιο. Από την αρχή του έτους έχει απόδοση άνω του 35%. Εξαιρετική και η Alpha Bank αλλά καλά πήγαν και οι άλλες συστημικές. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 2,04% και έκλεισε στις 691 μονάδες αλλά ενδοσυνεδριακά βρέθηκε και πάνω από τις 700 μονάδες.

LAMDA: Έκλεισε στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 3,09% και ήταν η μετοχή με την υψηλότερη άνοδο στα βαριά χαρτιά.

ΕΛΠΕ: Λόγω μερίσματος είχε απώλειες 4,16%.

ΑΔΜΗΕ: Με καλό όγκο σήμερα και πάνω από 200 χιλ. τεμάχια. Στα 2,36 ευρώ και στο +2,39%.

ΙΔΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ (απάντηση): Έχουμε ένα θέμα με το πώς γίνονται οι πωλήσεις ιδίων μετοχών καθώς έχουμε εμπειρία από περισσότερες από μία εισηγμένες και ο τρόπος δημοσίευσης και γενικότερης αντίδρασης δεν είναι ο ίδιος. Δεν είναι βέβαια δουλειά μας αλλά θα θέλαμε οι αρμόδιες αρχές αυτά να τα έχουν ξεκάθαρα. Σε ό,τι αφορά το κέρδος μια χαρά ταμειακό είναι και μάλιστα πραγματικό.

SPACE HELLAS: Ένας πολύ σημαντικός αριθμός έργων σε τεχνολογίες αιχμής βρίσκεται υπό υλοποίηση από τον όμιλο για τα έτη 2022 και 2023, ενώ ταυτόχρονα οι προοπτικές ανάπτυξης διευρύνονται με την διεκδίκηση νέων έργων τα επόμενα έτη, αναφέρει η εταιρεία. Στα υπό αξιολόγηση έργα είναι οι ταυτότητες των 400 εκατ. ευρώ και έργο 50 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Ναυτιλίας. Δυνατή κίνηση σήμερα από τη μετοχή καθώς ο τζίρος στη χρήση εξέπληξε ευχάριστα και δεν έχει ενσωματωθεί η Singular όλη τη χρήση. Στα 9,92 ευρώ και στο +6,67%.

ΟΛΘ: Το κοιτάζει το split είπε η διοίκηση στη γενική συνέλευση καθώς η χαμηλή εμπορευσιμότητα είναι κάτι που την απασχολεί, αλλά αυτό συμβαίνει στις εταιρείες με περιορισμένη διασπορά. Καλά πάει το πρώτο τρίμηνο και είναι πάνω από το περσινό. Έρχονται οι γερανογέφυτες 2 Μαΐου και μαζί με τον προβλήτα 6 όταν ολοκληρωθεί θα δούμε άλλους όγκους στο λιμάνι. Η κρουαζιέρα φέτος θα στηρίξει την τοπική οικονομία.

ΕΧΑΕ: Με τέτοια πορεία το ΧΑ θα περιμέναμε καλύτερη κίνηση, αλλά δεν τη βλέπουμε. Στα 3,83 ευρώ και στο +2,13%.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Αν και τα αποτελέσματα δείχνουν εξαιρετικά χαμηλό P/E σε δημοσιευμένο πάντα επίπεδα, οι επενδυτές δεν έδειξαν να ενθουσιάζονται. Η στήλη προβληματίστηκε λόγω ταμειακών ροών αλλά δεν μας εξέπληξε. Αντιθέτως, όπως έχουμε ξαναγράψει σε αυτές τις εταιρείες είναι πιο σημαντικές οι ταμειακές ροές παρά τα κέρδη. Άποψή μας… Εδώ φαίνεται πως κάπως κάηκε η αύξηση και πρέπει να δοθεί έμφαση στη συνέχεια, αν και οι υψηλές τιμές δημιουργούν ανάγκη για κεφάλαια.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Δεν ήταν καλά τα αποτελέσματα και η μετοχή πιέστηκε. Πήγε ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 7,06 ευρώ αλλά έκλεισε στα 7,28 ευρώ και στο -2,93%.

Καλή Ανάσταση
Η στήλη επιστρέφει 2 Μαΐου

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης