Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στις 930 μονάδες μέσω επιλεκτικών αγορών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στις 930 μονάδες μέσω επιλεκτικών αγορών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό είναι το άνοιγμα την ευρωπαϊκών αγορών και κάπως έτσι άνοιξε και η εγχώρια αγορά. Τελευταία συνεδρίαση η σημερινή με λήξη παραγώγων αφού αύριο έχουμε αργία, όπως και τη Δευτέρα (Πάσχα Καθολικών). Το ΧΑ πάντως παραμένει πάνω από τις 920 μονάδες, διατηρώντας την καλή του συμπεριφορά και αναζητά μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων το δρόμο για τις 930 μονάδες. Προς έκτη συνεχόμενη ανοδική... 

Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται είναι καλά, αλλά οι πληθωριστικές πιέσεις κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους κυρίως στις τηλεδιασκέψεις. Έχουμε και το βλέμμα μας στη Σαγκάη, γιατί μας φαίνεται το ολικό lockdown εκεί κάπως περίεργο, για να γράφουμε αυτό που σκεφτόμαστε.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ισχυρό το μήνυμα για την ενεργειακή απεξάρτηση από τον κ.Περιστέρη. Στα 405,4 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις από 248,7 εκατ. ευρώ το 2020 και τα προσαρμοσμένα κέρδη (πλην ΗΠΑ) στα 69 εκατ. ευρώ το 2021 από 58,4 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός στα 528 εκατ. ευρώ. Στόχος του Ομίλου είναι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του να προσεγγίσει τα 6,4 GW μέσα στην επόμενη επταετία.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Βάσει διαγράμματος, τα νούμερα που βλέπουμε σήμερα στη μετοχή, ήτοι τα 16,31 ευρώ μας δείχνουν πως είναι νέα ιστορικά υψηλά! Σημειώνουμε πως το μηνιαίο δείχνει πιθανή διάσπαση τριπλής κορυφής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδική κίνηση για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος κινείται καλύτερο από τον Γ.Δ. Η Alpha Bank ξεχωρίζει και έχει λίγο υψηλότερη άνοδο από την Πειραιώς. Οι δύο άλλες συστημικές έχουν μικρή άνοδο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αν δει κάποιος τα κέρδη και τα συγκρίνει με την αποτίμηση και συνολικά με τον ισολογισμό θα πρέπει η μετοχή να δει σημαντικά υψηλότερα επίπεδα. Επίσης, περιμένουμε πως το επενδυτικό πρόγραμμα θα καλύψει μέρος από την απώλεια που θα έχει από τις μάσκες. Σε απόλυτα νούμερα, θα πούμε πως περιμέναμε το τέταρτο τρίμηνο να πάει καλύτερα. Η διαφορά με το εννεάμηνο στα κέρδη είναι ελάχιστη.

Η Eurobank Equities που παρακολουθεί τη μετοχή αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα των εκτιμήσεών της αλλά χθες σημείωνε πως ίσως οι εκτιμήσεις της να ήταν χαμηλές λόγω έξαρσης του Covid στο τελευταίο τρίμηνο. Για υπόλοιπο μερίσματος, η εταιρεία δεν έδωσε νούμερο αλλά θα δώσει αργότερα. Στα 100 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις την περίοδο 2020-22 (40 εκατ. ευρώ φέτος) και στο τέλος του 2021 ήταν με αρνητικό καθαρό δανεισμό!

Για το πρώτο τρίμηνο η διοίκηση αναφέρει πως η κερδοφορία θα είναι υψηλότερη σε σύγκριση με το τρίμηνο προ πανδημίας, αλλά μειωμένη έναντι του περσινού. Στόχος να διατηρήσει στο σύνολο του 2022 την κερδοφορία του παραδοσιακού χαρτοφυλακίου. Με σημαντικές απώλειες άνοιξε η μετοχή και πήγε μέχρι και -5% με κάποιες επιθετικές πωλήσεις, αλλά κυρίως από την έλλειψη αγοραστών στα πρώτα λεπτά. Δικαιολογημένες πάντως γιατί τα νούμερα δεν ήταν αυτά που περιμέναμε.

AS COMPANY: Περιμένουμε τα δικά της αποτελέσματα σήμερα και φυσικά το ύψος του μερίσματος και του ταμείου.

MEDICON: Ελπίζουμε να μην εμφανίσει πορεία ανάλογη με αυτή της ΠΛΑΘ στο τέταρτο τρίμηνο στα προϊόντα που σχετίζονται με την πανδημία. Η μετοχή πάντως στις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνει καλή εικόνα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης