Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τζίρο πάνω από 25 εκατ. ευρώ περιμένει η Profile το 2022 – Ισχυρό το πρώτο τρίμηνο

tags :
Τζίρο πάνω από 25 εκατ. ευρώ περιμένει η Profile το 2022 – Ισχυρό το πρώτο τρίμηνο
Ο όμιλος στοχεύει σε projects 60-100 εκατ. ευρώ την περίοδο 2023-26 από τα 2 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει σε έργα το Ταμείο Ανάκαμψης
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή οργανική ανάπτυξη συνεχίζει να καταγράφει και στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Profile και όπως είπε η διοίκηση κατά τη διάρκεια παρουσίασης, σε οργανικό επίπεδο είναι της τάξης του 32%.
Ωστόσο, σε δημοσιευμένο επίπεδο και επειδή θα είναι η πρώτη φορά που ενοποιείται η Centevo o τζίρος θα φαίνεται σχεδόν διπλάσιος.
Για το σύνολο του 2022 περιμένει πωλήσεις πάνω από 25 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 25% με την Centevo να φέρνει 7 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος Profile μέσα σε πέντε χρόνια έχει διπλασιαστεί και πλέον έχει πελάτες τα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου στον τραπεζικό κλάδο αλλά και στον κλάδο της διαχείρισης κεφαλαίων.
Και στο δημόσιο έχει δραστηριότητα και προσπαθεί να την επεκτείνει αυτή τη δραστηριότητα μέσω των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Μάλιστα όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ευάγγελος Αγγελίδης, ο όμιλος στοχεύει σε projects 60-100 εκατ. ευρώ την περίοδο 2023-26 από τα 2 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει σε έργα το Ταμείο Ανάκαμψης.
Μάλιστα ο στόχος είναι υψηλότερος και σχεδόν διπλάσιος από τον αρχικό που είχε κάνει η διοίκηση και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σήμερα έργα 15 εκατ. ευρώ είναι προς υπογραφή και υπάρχουν άλλα 50 εκατ. ευρώ που η Profile είναι τοποθετημένη, ώστε να ωφεληθεί.
Επομένως, όπως είπε ο κ.Αγγελίδης «μπορούμε να πούμε πως τα 60-100 εκατ. ευρώ είναι κάτι που μπορούμε να υπολογίζουμε».
Σε ερώτηση του ΒΝ αν υπάρχει πρόθεση πώλησης της πλατφόρμας Globalsoft (μετάδοσης δεδομένων χρηματιστηρίων) η απάντηση ήταν ξεκάθαρα αρνητική και μάλιστα η πρόθεση της εταιρείας είναι να την ενισχύσει.
Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης είπε πως ο χρηματοοικονομικός και τραπεζικός κλάδος είναι σε έξαρση, γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη και παρατηρείται στροφή σε αυτοματισμούς, νέα συστήματα και τεχνολογίες.
Είναι μία αγορά που αντλεί σημαντικά κεφάλαια για τέτοιες επενδύσεις και η Profile ανήκει σε αυτή την αγορά.
Η διοίκηση αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο πελατών ανέφερε πως αποφεύγει εξάρτηση από μεγάλο πελάτη και απολαμβάνει υγιέστατους δείκτες.
Το περιθώριο 27% EBITDA δίνει την ευκαιρία να επενδύει στην έρευνα.
Τέλος σημειώνεται πως το 65% των εσόδων είναι επαναλαμβανόμενα και το 70% των εσόδων προέρχεται από το εξωτερικό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης