Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι κρίσιμες συνεδριάσεις για την επιλογή μετοχών από τον MSCI

Οι κρίσιμες συνεδριάσεις για την επιλογή μετοχών από τον MSCI
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναδιάρθρωση που θα ανακοινωθεί στις 12 Μαΐου καθώς έχουν αφαιρεθεί οι ρωσικές μετοχές , λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.
Σχετικά Άρθρα

Ξεκινάει σε λίγες μέρες η κρίσιμη περίοδος για την επιλογή μετοχών που θα ενταχθούν στους δείκτες MSCI.
Πιο συγκεκριμένα στο διάστημα από 14 Απριλίου έως και 29 Απριλίου ο οίκος θα επιλέξει τρεις τυχαίες συνεδριάσεις και από αυτές θα δει με βάση τα κριτήριά του ποιες πληρούν τις προϋποθέσεις να βρίσκονται στους δείκτες του.
Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 12 Μαΐου.
Το βασικό κριτήριο είναι η κεφαλαιοποίηση και συγκεκριμένα αυτή χωρίς τα ποσοστά βασικού μετόχου.
Στην αγορά έχουν αρχίσει πάλι να κυκλοφορούν σενάρια, σύμφωνα με τα οποία, η Εθνική θα μπορούσε να ήταν εκείνη η μετοχή που θα πληρούσε τα κριτήρια εκείνες τις ημέρας και έχει αυξημένες πιθανότητες για είσοδο στον MSCI Greece Standard.
Από την άλλη, όπως και στις τελευταίες αναδιαρθρώσεις δεικτών του οίκου το όνομα της Μυτιληναίος εμφανίζεται υποψήφιο, χωρίς όμως τελικά να καταφέρνει να ενταχθεί.
Κάτι ανάλογο περιμένουν οι αναλυτές και στην επικείμενη αναδιάρθρωση.
Επιπλέον υπάρχει και η περίπτωση της Jumbo, για την οποία υπήρχαν εκτιμήσεις και στην προηγούμενη αναθεώρηση ότι μπορεί να αφαιρεθεί και να έπαιρνε τη θέση της η Εθνική, κάτι όμως που δε συνέβη.
Να σημειωθεί πως έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναδιάρθρωση που θα ανακοινωθεί στις 12 Μαΐου καθώς έχουν αφαιρεθεί οι ρωσικές μετοχές , λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.
Έχει λοιπόν ενδιαφέρον αν θα μπορούσαν να εισρεύσουν περισσότερα κεφάλαια στην ελληνική αγορά μέσω μίας αύξησης του βάρους των ελληνικών μετοχών.
Υπενθυμίζεται πως στον MSCI Greece Standard περιλαμβάνονται σήμερα 6 μετοχές και συγκεκριμένα οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank και Alpha Bank.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης