Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση, απουσιάζει ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση, απουσιάζει ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης αν και νωρίτερα τα παράγωγα έδειχναν διαθέσεις για συνέχιση των πιέσεων. Ωστόσο, φαίνεται πως ο DAX κρατάει τις 14.000 μονάδες και κινήσει υψηλότερα από αυτές, ενώ ανάλογη και λίγο καλύτερη πορεία έχουν άλλες αγορές της Ευρώπης.

Οριακά ανοδικά άνοιξε ο Γενικός Δείκτης κινούμενος πάλι πέριξ του εκθετικού κινητού μέσου των 200 ημερών. Αδύναμη και με πενιχρό ενδιαφέρον πάντως φαίνεται η πορεία της αγοράς στα πρώτα λεπτά και ο τζίρος είναι αρκετά χαμηλός. Η Coca Cola βγάζει αντίδραση και στηρίζει και η Eurobank επίσης έχει καλό άνοιγμα.

LAMDA: Από την αποτίμηση του Ελληνικού είχε κέρδη 315,5 εκατ. ευρώ τα οποία ανέβασαν τα EBITDA στα 335,1 εκατ. ευρώ από 39,9 εκατ. ευρώ που είναι τα EBITDA προ προσαρμογών και αποτιμήσεων. Η τελική γραμμή είχε κέρδη 191,2 εκατ. ευρώ. Φαντάζεστε πως αν αφαιρέσουμε τα κέρδη της αποτίμησης η τελική γραμμή θα δείξει μεγάλες ζημιές. Από την άλλη με τιμή στο ΧΑ 6,1 ευρώ και NAV 7,73 ευρώ έχουμε ένα σημαντικό discount. Καλά πάνε πάντως οι πωλήσεις κατοικιών στο Ελληνικό. Ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή και στα 6,14 ευρώ.

QUEST: Εδώ το ερώτημα είναι τι αποτίμηση θα είχε στο ΧΑ αν ήταν μόνο εταιρεία πληροφορικής; Το ρωτάμε γιατί συγκρίνοντας τζίρους και αποτιμήσεις άλλων εταιρειών, η συγκεκριμένη μάλλον θα έπρεπε να έχει την αποτίμηση που έχει σήμερα χωρίς να έχει άλλες δραστηριότητες. Δηλαδή όλα τα υπόλοιπα μάλλον δεν περιλαμβάνονται στην αποτίμηση. Δε λέμε ότι συμφωνούμε να παίζουν μετοχές με 50 p/e και 5 φορές τις πωλήσεις, αλλά αυτά βλέπουμε.

Ο όμιλος εμφάνισε δυνατό τζίρο 916 εκατ. ευρώ EBITDA 64 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 42,6 εκατ. ευρώ σε επαναλαμβανόμενη βάση. Με αρνητικό καθαρό δανεισμό 84,5 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης. Οριακά χαμηλότερα το άνοιγμα της μετοχής και στα 659 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Με καλό όγκο 15 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά και με άνοδο 2,34%. Στα 1,75 ευρώ.

AUTOHELLAS: Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα των 0,46 ευρώ οι κάτοχοι μετοχών. Από αύριο οι μετοχές της εισηγμένης θα διαπραγματεύονται χωρίς το σχετικό δικαίωμα.

ΕΧΑΕ: Ελπίζουμε να γίνουν πράξη τα όσα είπε ο νέος διευθύνων σύμβουλος. Η στήλη επιθυμεί νέες εισαγωγές και κυρίως να σταματήσει η φυγή των εισηγμένων. Αλλά να δούμε καλές εταιρείες να μπαίνουν και μεγάλες. Όχι να αναπτύξουμε την ΕΝ.Α και να μπαίνουν εταιρείες με 2-3 εκατ. ευρώ τζίρο. Δεν κάνεις ανταγωνιστική αγορά έτσι. Να μπουν τα καλύτερα ονόματα των ελληνικών επιχειρήσεων. Υπάρχουν δεκάδες τέτοιες εταιρείες που είναι εκτός και ας μπουν και μικρές.

PREMIA: Ισχυρά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η εταιρεία. Μεγάλη εντολή πώλησης στο άνοιγμα στα 1,43 ευρώ ύψους 38 χιλ. τεμαχίων.

ΕΚΤΕΡ: Χθες πιέστηκε σημαντικά και σήμερα με χαμηλό βέβαια όγκο προσπαθεί να βγάλει αντίδραση. Η αποτίμηση έχει υποχωρήσει στα 12 εκατ. ευρώ περίπου. Αρκετά χαμηλή και μάλλον ενσωματώνει πολλούς από τους κινδύνους που υπάρχουν στον κατασκευαστικό κλάδο. Μένει πάντως να δούμε αν ο χθεσινός πωλητής έχει κι άλλα να δώσει.

BYTE: Συνεχίζει ανοδικά και κινείται στα 3,40 ευρώ με χαμηλό όγκο και εδώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης