Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έδειξε χαρακτήρα παρά το πτωτικό γύρισμα στην Ευρώπη

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έδειξε χαρακτήρα παρά το πτωτικό γύρισμα στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Είδε ενδοσυνεδριακά τις 900 μονάδες, αλλά ίσως και λόγω του κλίματος που επικρατούσε στις αγορές του εξωτερικού δεν κατάφερε να κρατηθεί πάνω από το συγκεκριμένο σημείο. Μπορεί να απουσιάζει κάπως ο ενθουσιασμός στις τελευταίες συνεδριάσεις ίσως και λόγω τζίρου, αλλά από την άλλη σήμερα για παράδειγμα τα πήγαμε αρκετά καλύτερα από τις ξένες αγορές. Η Γερμανία είχε απώλειες κοντά στο 1% την ώρα του δικού μας κλεισίματος. Εμείς χάσαμε μόλις 0,09%.

Συνεχίζουμε να κοιτάζουμε επιλεκτικά την αγορά και να επικεντρωνόμαστε σε μετοχές με καλά θεμελιώδη. Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται θα δώσουν καλές αφορμές για αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων. Τέρνα Ενεργειακή, Quest, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ ξεχώρισαν σήμερα λόγω ανόδου. Πιέσεις σε Alpha Bank, Aegean, Lamda και Eurobank από την άλλη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει η Εθνική συμπληρώνοντας 4 συνεχόμενες ανοδικές έστω και αν σήμερα είχε άνοδο μόλις 0,03%. Από την αρχή του έτους έχει άνοδο 20% περίπου. Η Alpha Bank έχασε 2,52%, η Eurobank 1,70% και η Πειραιώς 0,95%.

COCA COLA: Ένα μεγάλο κομμάτι της πορείας του γενικού δείκτη και γιατί δεν είμαστε πάνω από τις 900 μονάδες έχει φυσικά να κάνει και με τη συγκεκριμένη που έχει απώλειες 37% από την αρχή του έτους. Στα 18,86 ευρώ και στο -0,21%.

ΕΥΔΑΠ: Πήγε πίσω τη δημοσίευση αποτελεσμάτων και από 19 Απριλίου θα γίνει στις 29 Απριλίου. Αντίστοιχη μεταφορά έγινε και στην ενημέρωση των αναλυτών. Για εισηγμένη της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν είναι και η καλύτερη εξέλιξη να δημοσιεύει τελευταίες μέρες.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Είχε την υψηλότερη άνοδο στον FTSE 25 και βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς υπάρχουν φήμες στην αγορά περί εισόδου μεγάλου «παίκτη» σε υψηλότερη τιμή.

ΟΠΑΠ: Η μερισματική απόδοση και οι εκτιμήσεις που έχει δώσει η διοίκηση οδηγεί σε αναβαθμίσεις. Στα 13,52 ευρώ και στο +0,97% σήμερα.

ΟΤΕ: Έκανε στο κλείσιμο πακέτα 652 χιλ. τεμαχίων στα 17,18 ευρώ ανά μετοχή συνολικής αξίας 11,2 εκατ. ευρώ και έτσι ο συνολικός τζίρος στο ΧΑ πήγε πάνω από τα 72 εκατ. ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Σε λίγο καιρό θα έχει εκτός από τα 80 εκατ. ευρώ που είχε στο τέλος του 2021 μετρητά, κάπου 45 εκατ. ευρώ από την πώληση των ακινήτων λόγω της νέας συμφωνίας μετασχηματισμού και ένα ακίνητο στη Σόφια 20 εκατ. ευρώ. Τα μετρητά πάνω από την αποτίμηση και δώρο η επιχειρηματική δραστηριότητα της παροχής υπηρεσιών που θα εμπλουτιστεί και ένα ακίνητο 20 εκατ. ευρώ. Κάτι δεν αποτυπώνει το ταμπλό.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αξιόλογες απώλειες σήμερα, πληρώνει μάλλον ακριβά την όποια άνοδο του πετρελαίου. Γύρισε προς τα 5 ευρώ με χαρακτηριστική ευκολία. Χαμηλό ημέρας στα 5,02 ευρώ και κλείσιμο στα 5,09 ευρώ με απώλειες 1,93% και όγκο περίπου 50 χιλ. τεμάχια.

EPSILON NET: Νέο ιστορικό και δέκατη συνεχόμενη ανοδική. Στα 7,20 ευρώ και στο +3,15%.

INTRALOT: Συνέχισε ανοδικά συμπληρώνοντας την τρίτη ανοδική συνεδρίαση. Στα 0,6150 ευρώ και στο +4,24%.

CENTRIC: Στα 0,3110 ευρώ και στο +2,64%. Μάλλον λιγότεροι οι πωλητές σήμερα ή τουλάχιστον έτσι μας φάνηκε.

ΜΑΘΙΟΣ: Με 16 χιλ. τεμάχια στο +6,19%.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Εντύπωση προκάλεσε σήμερα ο όγκος στη μετοχή και φυσικά η ανοδική κίνηση. Στα 0,3640 ευρώ και στο +7,06% με 32 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης